23-11-13

appelmoes

herfstbladeren.jpg

Het is zo'n vreemde week geweest dat ik tot heden mijn draai niet helemaal terug heb gevonden .  Dus begin ik met vandaag en keer geleidelijk terug naar vorige week!

Vandaag was het een zonnige maar koude dag. De wind heeft al flink geschud aan de bomen, de kerselaar verloor bijna al zijn bladeren, maar de treurwilg laat de bladeren maar met mondjesmaat naar beneden vallen. Ik heb de oprit schoongeveegd en al de bladeren in de border gegooid. De knollen en planten krijgen zo een jasje aan . Je weet maar nooit dat we weer zo'n strenge winter krijgen zoals verleden jaar.

 

appels,wandelen,herinneringen

Ik bakte een perentaartje voor bij de koffie. Schoonzus kwam langs. Samen brachten we de lege flessen naar de glasbol en deden nog een wandelingetje in de wijk. Toen zagen we daar een boot op een aanhangwagen staan. Die moet toch wel lang in het water gelegen hebben met al die mosselen onderaan. Er zal wel een flinke schrobbeurt nodig zijn vooraleer de boot in de winterberging kan.

mosselen.jpg

O en nu herinner ik me dat het eerste wat ik verleden week deed na het boodschappen doen in Sluis:  De volgende dag heb ik de Boskoop appels  geschild en appelmoes gemaakt. Maar ik schrok toch even toen ik een volle kookpot appelmoes bekwam. Ik heb ze in allerlei confituurpotten gedaan en dan al die potten gesteriliseerd. Want dat systeem om de kokende appelmoes in potten te doen en direct af te sluiten, lukt niet altijd !! En ik wilde niet dat er ook maar één potje openkwam. Zo'n lekkere appelmoes. Dertien potten appelmoes , jaja ik kan goed tellen ondertussen is er al een potje binnengespeeld ;-) .

appelmoes.JPG

En morgen grasduinen we verder in de voorbije week....

 

21:56 Gepost in mijmeringen | Commentaren (12) | Tags: appels, wandelen, herinneringen |

Commentaren

Ik heb heb geen appelboom, dus ik maak altijd verse, heb juist curry gemaaktwant het is hier morgen rijst met kip en curry :-)

Gepost door: liliwens | 23-11-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb ook geen appelboom maar de boskoopappelen stonden in de aanbieding en dat is dan de moeite om eens extra appelmoes te maken. Vandaag aten we rodekool uit eigen tuin met worst . Ik had daar zo'n zin in en morgen komen de zoon en de kleindochter en dat wordt het mosselen met friet!!

Gepost door: magda | 24-11-13

Dag Magda
Hopelijk alles goed daar aan de Oostkust.
Hier alles fijn in Nieuwpoort, een kleine beetje gas terug op het werk en hopende binnen hier en 2 jaar op verlof voorafgaande penioen te kunnen gaan met 40 jaar dienst.
Ook met mijn diploma natuurgids is het fijn, reeds al wat gidsbeurten gedaan op het strand en in de duinen met zeeklassen. Een nieuwe uitdaging.
Nog een prettige zondag en de groeten daar
Luc en Tine

Gepost door: Luc de pompier | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Luc, al schrijf ik niet altijd een reactie ik kom trouw lezen hoor! In de maand november verleden jaar is mijn man overleden. Dat is toch wel even ene moeilijke tijd. Je ziet die laatste weken voor je en de nasleep die je bebt na een begrafenis. Maar het gaat weer goed hoor.Daar zorgen familie en vrienden wel voor.Ik heb weinig tijd om te piekeren en van nature ben ik geen piekeraar dat scheelt ook hé!

Die twee jaar zullen zo om zijn en dan kun je volop gaan voor natuurgids! Je zult zeker niet in een zwart gat vallen eenmaal op pensioen. In elk geval heb je een mooie hobby uitgekozen en kun je je ook volop uitleven met je fotografie!! groetjes voor jullie beidjes!

Gepost door: magda | 24-11-13

geef mij maar warme lekkere zachte appelmoes en zelfgemaakt Magda. Hou niet van die wat uit glazen of blik komt. En je kan het zoals U doet heel goed bewaren. Het is wel wat werk, maar het loont. En vooral je weet wat je op je bord krijgt. Heb zelf een boskoop appelboom staan.
Rustige zondag Magda blij dat je er weer bent!

Gepost door: greta | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, rustig was het hier vandaag niet.Michel kwam twee bomen afzagen!! man man wat een hoop takken ! Ondertussen kon ik me bezighouden in de keuken! Want er moest eten op tafel komen als er zo stevig gewerkt wordt hé!!
Ik vind het altijd de moeite om te koken dat je nog wat hebt voor later. Dat is één keer de moeite doen en dan de volgende keer enkel een pot opendoen of iets uit de diepvries halen en laten ontdooien.

Gepost door: magda | 24-11-13

Die taart ziet er super lekker uit!

Gepost door: cuisine celine | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Celine die was zo lekker dat ik er op slag nog één heb gebakken :-)

Gepost door: magda | 24-11-13

Ha ja! ik herken dat van toen ik nog een bramenstruik had en er zelf jam van maakte.. had je ineens zo'n enorme pan vol jam en zóóóveel potjes! Ik gaf er meestal weg.. wij doen máánden met een potje jam! :-)
Ben het met celine eens.. wat een prachtig taartje!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, die appelmoes zal in een mum van tijd op zijn. De kleinkinderen eten dat zo graag! Dat taartje is niet alleen mooi maar echt lekker. Ik bakte reeds een tweede . Die taartjes worden hier niet oud ;-). Komen de kinderen langs wordt er een stuk van gesneden of ze nemen een paar stukken mee ... ...

Gepost door: magda | 24-11-13

je kan een tijdje verder met appelmoes :-)

Gepost door: fotorantje | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hoop het ,hahaha!

Gepost door: magda | 24-11-13

De commentaren zijn gesloten.