24-11-13

de tram

Vorige week zondag kreeg ik een smsje van een schoolvriendin waarmee ik op de schoolbanken zat in de Hogeschool in Kortrijk." ...Dag Magda, hoe gaat het met je....Als het past voor je,spreken we eens af ? Groetjes...." Waarop ik haar antwoordde :" ...laat maar weten wanneer het voor jou past. Ofwel kom ik (naar Oostende) ofwel kom je naar hier en haal ik je wel op  aan de tram ..." met als antwoord..."morgen om twee uur in Knokke..." " oke" van mijnentwege.
Ik las het berichtje nog eens opnieuw of het inderdaad wel om de andere dag al ging. De andere dag stond ik al op tijd op de tram te wachten.
De tram had flink wat vertraging ( wat eerder uitzonderlijk is en niet gewoon zoals bij de trein ;-) )

Wat doe je dan als je daar staat en het is koud en er is niet echt een gesloten wachthuisje. Wat rondlopen en gezien ik toch altijd mijn nikonnetje bij heb begon ik foto's te maken.

Door het oog van de lens zie je veel dingen anders dan met het blote oog. Tenminste je merkt zaken op die je anders ontgaan.

Een tram met paarse en blauw witte reclame voor gsm's reed in een bocht om een groen perk vol bomen. Het was pecies alsof die door een bos reed. Jammer dat je de huizen achteraan zag.

de tram.JPG

In de verte stond nog een tram, later bleek het een oefentram te zijn. Toen deze  tram dezelfde bocht nam als de vorige veroorzaakte die zo'n hels schurende lawaai van ijzer op ijzer dat ik dacht " jeetje die gaat ontsporen!"

tram1.JPG

Toch fantastisch dat je met  tram een rit van 68 km kunt afleggen van de Oostkust tot de Westkust. Bijna drie uur trammen en het uitzicht is de hele reis prachtig ! Volgens google zou dit de langste tramlijn zijn in de wereld.

tram2.JPG

De tram kwam het maar niet af . Dan maar even rondkijken. Aan het aantal geparkeerde fietsen te zien , nemen veel mensen de tram. Vroeger lagen de fietsen kriskras door elkaar. Nu zijn er stangen geplaatst en is alles veel ordentelijker. Op de tweede foto zie je achteraan een deel van het gebouw van de NMBS.

fietsen.JPG

fietsen2.JPG

Vanop het pleintje vòòr de tramhalte heb je een mooi zicht op de Margarethakerk. Rechts op de foto maar buiten beeld waren ze bezig om  kerstversiering aan te brengen. Ik heb geen poging gedaan om een foto te nemen , ik was allang blij dat ik onderstaande foto kon maken zonder auto's op de weg. Het is een erg drukke rotonde en ik heb menig keer moeten afdrukken om deze foto te bekomen.

kerk.JPG

kerk3.JPG

Terwijl ik foto's maakte zag ik dat de "kunstenaar " -die overal verkeersborden een eigen toets meegeeft- ook in Knokke-Heist heeft toegeslagen.

verkeersbord2.JPG

En toen kwam de tram  waarop mijn vriendin zat."Het kleintje" naast het meisje met de grijze pull! Ze kwam op bezoek en ze bleef ...vijf dagen!! Zij is de oorzaak dat jullie me bijna een week niet op de blog aantroffen, hihihi!!  Morgen meer over die vijf dagen.

eliane1.JPG

 

21:49 Gepost in vrienden | Commentaren (21) | Tags: vriendin, vrije tijd, hogeschool |

Commentaren

dat moet wel reuze fijn geweest zijn je vriendin die ineens voor 5 dagen blijft, dat zal nogal bijpraten geweest zijn

Gepost door: merel | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, bijpraten zat er zeker in ,maar aanvankelijk was het toch maar triestig.Ik had het gevoel een vluchthuis te zijn.Al vond ik dit op zich niet zo erg als je op die manier iemand kan helpen..

Gepost door: magda | 25-11-13

Mooi, wat je allemaal is opgevallen, door de lens van je camera, Magda. Die kunstenaar heeft het verkeersbord in elk geval veel leuker gemaakt.
Als jouw vriendin op bezoek komt, dan doet ze dat meteen goed en uitgebreid.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,die kunstenaar heeft al in veel steden de verkeersborden aangepakt! De overheid is er niet gelukkig mee maar de mensen vinden het wel leuk. Er moet in Knokke nog eentje zijn maar ik weet niet waar. Deze was me niet opgevallen en toen ik de foto beter bekeek zag ik het en heb die dan uitgeknipt zodat het verkeersteken beter in beeld kwam.

Gepost door: magda | 25-11-13

Ik heb je foto met de tram bijna door het bos gepikt, ga hem echt door het bos laten rijden ;-)

Gepost door: liliwens | 24-11-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,laten zien hoor,ik ben benieuwd want het zal toch wat werk vragen om die achtergrond te verdoezelen!

Gepost door: magda | 25-11-13

Een mens ziet veel als ie staat te wachten :-) Leuk, een dagje afspreken met een vriendin die uiteindelijk vijf dagen blijft logeren. Jullie hadden veel te vertellen blijkbaar :-) Benieuwd nar het relaas.

Gepost door: bea | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het was onverwachts en ik vreesde al dat er bij haar thuis iets mis was. Dat bleek ook zo. Maar bijpraten hebben we gedaan en we maakten het ons ook gezellig.

Gepost door: magda | 25-11-13

Zonder die huizen had ik die paarse tram in het Brugse Begijnhof ondergebracht. Wat die verkeersbordenkunstenaar betreft: wat hij doet zal wellicht strafbaar zijn, maar ik vind hem/haar wel bijzonder origineel en grappig.

Gepost door: Benjamín | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,alé kom zie je nu al een paarse tram door het begijn bollen! De kleur past wel maar die begijntjes rapen hun rok op en rennen weg van de schrik!!
De "kunstenaar " heeft al een hele rij verkeersborden onder handen genomen en allemaal even grappig. Ik meen me te herinneren dat hij dit doet met kleefband,dus is het niet vernielen in de echte zin van het woord. De mensen vinden het leuk ,maar de overheid niet ,hèhèh!!
Tik eens "CLET Abraham "in dan zie je in welke steden hij al aan het werk is geweest dus oa ook in Knokke! In juli en augustus 2013 was er zelfs hier een tentoonstelling van dergelijke verkeersborden!!Ik wist het jammer genoeg te laat.

Gepost door: magda | 25-11-13

Mooie reportage over de tram en inderdaad dat traject is heel afwisselend. Het verveeld niet ... :-) !
Dat verkeersbprd is grappig om te zien maar denk ook dat het eigenlijk niet mag.
Blij dat je vriendin is gekomen met de tram, zo hebben wij een mooie serie bij je gezien ...


Groetje ... :-)

Gepost door: Klaverke | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, ja de tram langs onze kust is echt wel een beetje reizen hé!
En wachten levert leuke beelden op, op voorwaarde dat je een fotoapparaat bij je hebt ;-)

Gepost door: magda | 25-11-13

leuk dat bewerkte verkeersbord, maar of de stad het ook leuk zal vinden
5 dagen, zou dat genoeg geweest zijn om bij te praten, haha

met de tram reis ik nooit, k zal dat eens moeten leren

Gepost door: fotorantje | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, je moet eens met de tram de kust afreizen. Je kunt een ticket kopen waarbij je overal mag afstappen en weer opstappen! De moeite waard hoor!
De kunstenaar van die verkeersborden heeft het al in veel steden gedaan oa in Brugge en deze zomer in Knokke! Tik maar eens CLET Abraham in op google.
Vriendinnen zijn nooit uitgebabbeld ,hihi!

Gepost door: magda | 25-11-13

Magda ik lees dat je in Kortrijk was op school, dan moeten wij elkaar misschien voorbij gelopen hebben, ik volgde het humaniora eerst in de Henri Nolfstraat, waar de rechtbank van eerste aanleg was en nog altijd is, en dan verder in de Voorstraat in Kortrijk. Allez wie zou dat verwachten!
Voilà aan de kust daar is altijd wat te zien of te doen, of gewoon even de tram op, en je bent er even uit.
Groetjes

Gepost door: greta | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta ik volgde de lessen aan het RISS (Rijksinstituut voor Sociale studien ) en de school lag tegen de fabriek DeCoene. Ik logeerde in de stad zelf.Je hoort er nog van ,eventjes geduld ;-)

Gepost door: magda | 25-11-13

een tramhalte die me wel bekend is Magda..

toch wat jammer dat je er bij slecht weer weinig beschut bent..

dat verkeersbord spreekt me wel aan, alhoewel sommigen dit anders zullen bekijken...

prettige dag

Gepost door: willy | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vind die tramhalte maar schamel voor een badstad als Knokke. Maar ja het zal de Lijn zelf zijn die het niet nodig vindt. Het is daar werkelijk een "trekgat" van jewelste.Je kunt natuurlijk nog altijd in het treinstation gaan wachten maar in de zomer loont dat niet als er om de tien minuten een tram is.
Ik schreef het elders al: tik eens CLET Abraham in en dan zie je waar die nog zo'n verkeersborden heeft aangebracht.

Gepost door: magda | 25-11-13

Dat wordt spannend deze week ...
Ik wens jullie een fijne tijd toe.
Vele bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 25-11-13

Reageren op dit commentaar

@CHrisje, het was wel een bewogen week,maar ook best prettig.

Gepost door: magda | 25-11-13

Dan woonde je tegenover die gekende meubelfabriek van De Coene, ken ik heel goed. Mijn moeder heeft daar haar eerste eetkamer gekocht, tjonge Magda dat zijn herinneringen meis, ja ik wacht....maar met ongdeduld. Allez zoveel jaren laten en nu schrijven wij daar over, doet echt deugd. Wij woonden toen op de markt nabij de Apotheek Crocodile U zeker ook wel bekend.
Groetjes

Gepost door: greta | 26-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.