26-11-13

poes

 

poes.JPG

Terwijl mijn vriendin en ik  onze handen vol hadden met allerlei karweitjes op te knappen,kroop poes in haar mandje om  niet in de weg te lopen. Mijn vriendin zei op een dag " Het is precies of poes pijn heeft aan haar achterpoot Ze mankt af en toe". Hoe meer we er gingen opletten hoe erger het werd.

Ik belde vrijdagmorgen de dierenarts op. Tegen de middag mocht ik een mandje halen en de poes brengen. De dierenarts bekeek haar achterpoot en vond het geraadzamer om haar onder verdoving te onderzoeken. PPff, ik hield mijn hart vast , Vlekje is tenslotte  al 14 jaar oud.

s' Avonds mocht ik haar ophalen. Haar nagels waren geknipt  en hopelijk was het enkel die lange nagels die de pijn veroorzaakten. Bleef de pijn duren dan moesten er foto's genomen worden. Ze komt nog weinig buiten , een krabpaal interesseert haar niet , ze heeft liever een boomstam. Maar ja ik kan moeilijk een boomstam in huis zetten  ;-)

Ik had geen mandje nodig om haar mee te nemen naar huis. Gewoon in een dekentje wikkelen want ze was nog helemaal versuft . Ze waggelde door het huis  en viel om de haverklap om. Maar de andere dag was ze er weer helemaal . Zie ze eens genieten hieronder. Terwijl ze op de foto boven eerder kwaadaardig kijkt, wellicht had ze toen veel pijn in haar achterpoot. 

Nog één dag heeft ze wat gemankt, maar misschien was het uit schrik om zich te bezeren. In elk geval is het goed afgelopen en heeft madammeke een pedicure gekregen ;-)

poes november 2013.jpg

21:57 Gepost in dieren | Commentaren (22) | Tags: dieren, vlekje, dierenarts |

Commentaren

Dat is wel een dure pedicure, maar doen we met veel plezier want ze zijn het waard. Het is net zoals bij mensen. Met de leeftijd komen de kosten, alleen zij kunnen het niet zeggen en moeten we het zien.

Gepost door: liliwens | 26-11-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik vond het wel meevallen want ik verwachtte me aan een ingreepje. Ik heb 30 euro betaald.

Gepost door: magda | 27-11-13

ze ligt er weer op haar gemak bij, baasje heeft het probleem opgelost :-)

Gepost door: fotorantje | 26-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het baasje was allang blij dat het niks ernstigs was. Want vòòr we naar de dierenarts gingen kon ze af en toe wel eens flink haar keel openzetten ,ik dacht aan een gebroken teentje of die ene teennagel die helemaal krom stond en misschien ergens tegenaan drukte.

Gepost door: magda | 27-11-13

gelukkig dus waren het alleen maar de nagels, mooie poes , heet ze vlekje omdat een oog zwart is, vind ik wel iets speciaals hebben

Gepost door: merel | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Merel haar naam kreeg ze van buurtje,want het is hun poes. Maar na 10 jaar verkoos ze bij ons te komen wonen. Buren waren veel op reis en wij gaven de 2 poezen van de buren eten. Het gevolg was dat de poezen bij ons introkken en wanneer de buren terug thuis kwamen bleef Vekje bij ons.Ze wilde niet meer terug gaan. Met toestemming van buurtje is ze hier gebleven. Ze gaat zelfs nooit meer goedendag zeggen! Als buurtje eens langs komt op de koffie gaat ze wel naar haar toe en wil geaaid worden.

Gepost door: magda | 27-11-13

Gelukkig was het alleen een manicure dat ze nodig had! Zelfs al word je huisvriend ouder toch is het hard te denken dat je ze op een dag zal moeten opgeven. Groetjes.

Gepost door: emmy | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Emmy, ik mag er niet aan denken dat de dag komt dat ze er niet meer zal zijn. Het is zo'n aanhankekijke poes. Ze zeggen wel eens " ze geeft alleen nog de taal te kort" en dat is waar. Maar aan de manier waarop ze miauwt weet ik meestal wat ze wil.Zeker 's avonds als ze opeens haar keel openzet zoals een klein kind als ze wil dat ik ga slapen.Ze slaapt nl op een kinderdekbedje op het bed naast me!

Gepost door: magda | 27-11-13

Mooi heel poesje Magda, mijn opa had er net zo één, hier noemen ze dat een lapjeskat, maar hij zegde daar een Belgiekske tegen, vraag mij nog atlijd om waarom??? Zal eigen zijn aan de streek zeker.
Hier is Rob aangekomen, een zwervertje en blijven wonen, waar wij ontzettend veel vriendschap van krijgen, is echt gezelschap zeker als ik zo de ganse dag alleen thuis ben, nu slaapt hij hier weer aan de computer.
Ja de bomen zijn hier ook de krabpalen wees gerust.
Allez weer een gelukkig katje een nog gelukkiger bazineke erbij
Groetjes

Gepost door: greta | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta ,hier noemen ze zo'n poes ook een belgiekske omwille van de driekleurige pels.Zwart ,roest en wit!Nu het kouder wordt kruipt ze veel in haar mandje met haar rug tegen de chauffage! Als de buitendeur opengaat en ze merkt dat ik haar aanpor om haar neus eens buitne te steken,loopt ze vlug weg.Dan heeft ze blijkbaar geen last van stijve pootjes,hahaha! Ik ben natuurlijk blij dat ze niks erg mankeert en hopelijk blijft het lang zo want ze is echt mijn maatje tegen wie ik kan "ruttelen en pruttelen!"

Gepost door: magda | 27-11-13

Mooi om haar zo te zien spelen Magda ! Vlekje is volop terug aan het genieten. Baron heeft dat ooit ook een voorgehad, zo'n ingegroeide nagel; Sindsdien gaan we wat vaker naar de dierenarts want zelf durf ik er niet aan te beginnen : ben als de dood dat ik te ver knip en zo'n adertje raak .. Baron zijn nagels zijn heel donker van kleur ... .


Groetje!

Gepost door: Klaverke | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,de nagel was eerder uitgegroeid .Mij leek het of er iets gebroken was in dat pootje. Maar kom het is genezen en je ziet dat ze geniet nu ze geen pijn meer heeft. Ze ligt zich te krullen in haar zetel .Alleen geeft ze nog gemakkelijk over en dat zal wel door de narcose komen denk ik.

Gepost door: magda | 27-11-13

Kun je nergens een stúkje boomstam halen.. en die gewoon rechtop op een niet te zichtbare plek neerzetten? als dat beestje dat fijn vindt voor z'n nagels zou ik zoiets wel doen hoor.. is goedkoper dan steeds naar de dierenarts om die nagels te laten knippen.. en die verdoving doet zo'n oud beestje ook niet echt goed!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, een goed idee en er zijn nu pas een paar bomen gekortwiekt. Ik ga daar een dikke stam uithalen! Ik zal wel ergens een plaatsje vinden.Het is de eerste keer in haar leven dat ze een dierenarts zag en ze was er bijlange niet blij om ;-)

Gepost door: magda | 27-11-13

Dat heb je natuurlijk als ze ouder worden en minder buiten komen. Dan slijten hun klauwen minder af en hebben ze een pedicure nodig. Ze ziet er in alle geval welgedaan uit.

Gepost door: Benjamín | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ze heeft me flink te grazen genomen ,want zoals ze haar keel openzette zoals een kind dat huilt,ewel daar krijg je echt kippenvel van. Ze is een verwend nest, maar kom ik ben blij dat ze weer ligt te snurken op het bed naast me! hahaha!

Gepost door: magda | 27-11-13

Madammeke voelt zich weer in haar nopjes en kan rustig verder genieten van haar ouwe dag. Ik denk dat ze nu ook nog eens lekker verwend wordt.
Momenteel liggen hier ook twee madammekes te genieten in hun mandje. Soms zou ik ook wel een poes willen zijn.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik zou ook wel eens in haar plaats in de zetel willen liggen en af en toe mijn keel openzetten om wat eten te krijgen. Verwend? Mijn vriendin kocht zelfs extra kattensnoepjes voor haar en ik zit nu met de gebakken peren. Ze is niet eerder tevreden tot ze een paar van die dekselse snoepjes heeft gekregen.

Gepost door: magda | 27-11-13

enkel een manicure Magda...

en ze ligt er " zalig" bij

groeten

Gepost door: willy | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik knip mijn nagels zelf,maar madammeke gaat naar de manicure!! hihihi!

Gepost door: magda | 27-11-13

Alé dat is goed nieuws
Dierenvriend Luc de pompier

Gepost door: Luc de pompier | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Ja Luc, zo'n beestje daar hecht je je aan hé! En ze ligt er nu echt tevreden bij.Wellicht had ze al lang last aan haar pootje en bleef ze daarom zoveel liggen.

Gepost door: magda | 27-11-13

De commentaren zijn gesloten.