27-11-13

snoeien

Zoals jullie weten is de krulwilg die tegen de stoep staat al gekortwiekt. Voor we de winter ingaan wilde ik nog twee bomen gesnoeid krijgen.
Op de eerste foto de krulwilg aan de stoep in volle glorie en daaronder de kerselaar waar nog mooie verkleurende bladeren aanhingen.

 

kerselaar en krulwilg.jpg

Zo zien deze bomen er nu uit en op de onderste foto ziet de krulwilg die naast het huis staat er nu ook zo kaal uit.Triest hé! Maar noodzakelijk.

gesnoeid.jpg

Nu nog al die takken weg krijgen! Op de foto zie je maar een deeltje van het snoeisel.

gesnoeid1.jpg

In de krulwilg naast het huis hadden de jongens een kamp gemaakt. Daar stouwden ze zoveel mogelijk tuinkussens in en genoten er dan met snoep en drank  en vertelden elkaar hele verhalen!! Op één van de takken had Cédric zijn naam gegrift en het woordje lounge-sit !! Die tak ga ik zeker bewaren!!

gesnoeid2.JPG

Alles wat ik wilde gedaan krijgen in het voorbije jaar is gedaan.
Nu gaan we het rustiger aan doen.
Want al heb ik niet alles zelf gedaan het is best vermoeiend
om voortdurend met werkzaamheden te zitten...

 

21:47 Gepost in tuin, werken | Commentaren (20) | Tags: snoeien, bomen, tuin |

Commentaren

een tak met zo'n mooie herinneringen mag je zeker niet weg doen , die tak leeft verder ....

Gepost door: merel | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik ga die tak in het water steken want wilgentakken trekken goed wortel .Dan plant ik die tak ergens in de tuin!

Gepost door: magda | 27-11-13

De jonges zullen hun hut wel missen, maar er rest nog een mooi sovenier, en zo te zien was het inderdaad nodig de bomen te snoeien.

Gepost door: liliane | 27-11-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ze zullen niet gelukkig zijn wanneer ze de gesnoeide boom zullen zien. Ik had opdracht gekregen tot waar die mocht afgezaagd worden en oma heeft de zaag veel lager laten zagen ;-)

Gepost door: magda | 27-11-13

Dat zijn toch redelijk grote snoeiwerken, een hele hoop takken afval, moet dan ook nog eens opgeruimd worden ... de wilgentakken doen het inderdaad goed. Ik kreeg ooit een bloemstuk met Pasen, er stak een fijn takje van de krulwilg in en nu ... is het een boom in de tuin.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje , de bomen staan nu wel kaal ,maar mijn tuin niet ;-) Als je die takken ziet liggen geloof je niet dat dit van één boom komt!

Gepost door: magda | 28-11-13

Magda zet een krulwilg liefst zover mogelijk achteraan in je tuin, want die zie je zo groeien en groeien. Jaja je moet echt soms van je hart een steen maken, of ze groeien je letterlijk boven het hoofd. Ja opa ik weet het...
Hier worden ze ieder jaar bijgesnoeid waar nodig, en zo kan je het in de hand houden.
Zeker al doe je het niet zelf, toch brengt het de nodige heisa mee. En je weet dat de Belgische wetgeving zegt dat je uw bomen moet verzorgen zoals een goede huisvader, kwestie als er iets gebeurt, en de verzekering komt eraan te pas, dan gaan de poppen aan het dansen....Heel verstandig meis, zo ga je een rustige winter tegemoet en ligt je tuin er piekfijn bij!

Gepost door: greta | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta ik ben tevreden wat ik bereikt heb in één jaar tijd zowel binnenshuis als in de tuin. En het zal zeker bijgehouden worden ,wees daar maar van overtuigd. Met de winter voor de boeg zal het hier nu echt wel rustiger worden want binnenshuis zijn ook veel karweitjes opgeknapt...

Gepost door: magda | 28-11-13

die hebben ze gekortwiekt Magda...

maar soms heb je geen keuze...

rustiger Magda?

ik ben benieuwd wat jij zit nooit stil...

groeten

Gepost door: willy | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat is wel waar maar dat kan ik van jou ook wel zeggen als ik al je foto's zie en die zijn niet gemaakt tegen je deur hé!! ;-)

Gepost door: magda | 28-11-13

Is waar Magda, met Pasen zet ik zo'n tak in een lege plastic waterfles van 1,5 of 2 lliter maar dan achteraf aangevuld met water , vul ze wel regelmatig aan,, en als ik hem vier weken later weer wegdoet, krijgen wij hem niet meer uit de fles zoveel wortel heeft hij, en moeten wij de fles gewoon open snijden. Zo hebben wij ook een nieuwe geplant, maar nu achteraan ons huis, zodat hij voor niemand in de weg kan staan.
Mooi he met Pasen!
Groetjes en hou je droog, is hier heel mistig en koud

Gepost door: greta | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@greta, de grote krulwilg die nu gesnoeid is komt van een tak die we wortel hebben laten trekken !!

Gepost door: magda | 29-11-13

Heremijntijd! Want zien die bomen er deerniswekkend uit. Het scheelt niet veel of ik heb er medelijden mee, maar dat zou natuurlijk belachelijk zijn.

Gepost door: Benjamín | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , ik vind het nu kunststukken : met hun armen smekend ten hemel gericht!! Ik ben van plan om al die ten hemel gerichte stokken een kerstmuts op te zetten,hahahah!

Gepost door: magda | 28-11-13

Wij hebben vorige weekend de sering in de voortuin een flink stuk gesnoeid, vooral de wilde aangroei eruit. Er lag een berg takken op de grond om U tegen te zeggen en de struik?.. je ziet niet eens dat er wat af/uit is!
Ook achter, die border die ik zo helemaal teruggesnoeid had in het voorjaar is helemaal weer terug bij af. Het lijkt rigoureus, maar alles groeit ( als de wortels in ieder geval blijven zitten hehe) gewoon weer terug hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is nu erg kaal voor en opzij van het huis. Maar bijknippen zat er niet meer in . Dan maar beter helemaal kaal zetten. Het groeit wel weer terug. Het afgelopen jaar hebben we veel struiken en ook de haag serieus ingekort.Op die manier verjong je ook struiken en planten. Iedereen die hier langskomt vindt het nogal erg dat alles er nu zo kaal bijstaat. Maar zoals je schrijft :het groeit terug en vlugger dan je denkt.

Gepost door: magda | 28-11-13

k ben blij voor jou Magda dat die grote werken nu gedaan zijn

Gepost door: fotorantje | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, na een jaar vanalles en nog wat gedaan te hebben mag het wel eens ophouden.Ik ben echt tevreden als ik rond me kijk.

Gepost door: magda | 28-11-13

Ik heb mij eens laten wijsmaken dat een wilg niet moet gesnoeid worden tot je het één keer doet, dan moet je het blijven doen om de twee jaar. Die bomen zien er nu wel heel kaal uit....en de winter komt er aan :-)
Die kleinzonen van u, ik blijf me er over verbazen, artistieke ventjes :-)

Gepost door: bea | 28-11-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, daar geloof ik niks van. Het duurt wel een tijdje voor een wilg echt groot wordt,maar als je die niet regelmatig bijknipt dan ben je algauw de pineut. Opa vond het niet nodig om te snoeien en dat moest in feite al twee jaar geleden gebeurt zijn.Nu zij er een paar bomen zo uitgegroeid dat volledig snoeien noodzakelijk is. Volgens de snoeikalender is het voor een wilg nu de beste tijd.
Ja die kleinkinderen verbazen me nog altijd met hun vindingrijkheid en fantasie!

Gepost door: magda | 28-11-13

De commentaren zijn gesloten.