30-11-13

Op bezoek bij de Kerstman

We wilden voor onze maandelijkse uitstap wel een kerstwinkel zien maar eentje die we alledrie nog niet gezien hadden. Ik wist er eentje in Maldegem waar ik nog niet zolang geleden enkele kamerplanten ging kopen. Toen waren ze volop hun "kerst etalage" aan het opbouwen. Dus reden we naar deze grote winkel en zagen al meteen dat de Kerstman was aangekomen.

We probeerden de slee van de Kerstman  om te zien of die comforbabel zat...

intratuin.JPG

een aantal witte beren vergezellen blijkbaar de Kerstman  op zijn rondreis...

intratuin2.JPG

en wij genoten van het sneeuwlandschap...

intratuin1.JPG

...vooraleer we de kerstman gingen opzoeken.

Een prachtig tafereeltje  met kerstmuziek en een Kerstman die verhalen vertelde,
terwijl de honden op hun mooie kussen met hun kopjes meewiegden op de muziek.
Jammer dat hij na een tijdje hetzelfde bleef herhalen :-)

intratuin3.JPG

We gingen kijken in zijn kerstshop. Eén en al geflonker.
Zou de Kerstman in zo'n dorp daar wonen ?

intratuin4.JPG

In elk geval was het een prachtig kerstdorp en je kon al die spulletjes ook kopen.
Jammer dat de foto's
met flash moesten genomen worden ,
zonder was er teveel geflonker. 

kersthuisjes1.jpg

kersthuisjes.jpg

Natuurlijk gingen we ook kijken naar al de andere kamers waar er zò veel mooie spulletjes waren dat ik er géén foto's van maakte. Teveel rondgeneusd :-). Maar de nieuwe trend van kerstbomen wil ik jullie toch niet onthouden : pannenlappen in allerlei vormen en kleuren. Een goed idee voor de kerstdagen:iedereen die komt op het kerstfeest kan naar huis gaan met een pannenlap naar keuze. Op die manier moet je zelf achteraf minder werken aan het aftuigen van de kerstboom,hahaha!  

kerstboom1.JPG

kerstboom.JPG

kerstgerief.jpg

We konden bij de Kerstman gratis koffie ,warme chocolademelk of frisdrank krijgen , maar we verkozen naar mijn huis te rijden. Daar stond de koffie (bijna)klaar en ik had een perentaartje gebakken!

Toen we terug in de auto stapten na een paar uur slenteren in dit tuincentrum , zeiden mijn vriendinnen " en waar blijft het culturele luik voor vandaag ?"  Dat hadden ze niet mogen zeggen want ik heb ze meegenomen naar een paar bezienswaardigheden op onze weg naar huis en dat was niet langs de expresweg die we eerst genomen hadden!
Morgen toon ik het. Ik wil dit kerstachtig logje niet afronden met iets heel anders.
Wij beleefden in elk geval een héél fijne namiddag!
  

Commentaren

Dat heeft toch wel iets, die kerstdecoraties. Leuk om dat eens al op het gemakske te bekijken. Had je die foto waarop jullie in dat sneeuwlandschap staan een beetje bijgeknipt, je zou gezworen hebben dat jullie ergens op de noordpool stonden :-)
Pannenlappen in een kerstboom...kan het nog gekker? Geef mij maar een traditionele aangeklede boom ;-)

Gepost door: bea | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@ Bea, het was er rustig en we konden op ons gemakskes genieten . Het was er ook heel anders dan veel tuincentra waar je overdonderd wordt door de kerstversieringen en lawaaierige kerstmuziek. De inrichting geleek een beetje op Ikea waar je doorheen wandelt. Hèhèh ik heb niks geknipt aan de foto maar wel het plafond rechtsboven verborgen met verplaatsen van de sneeuw en een toevallige bezoekster stelde zelf voor om ons drietjes op de foto te zetten.

Die pannenlappen waren erg mooi en leken me niet zo geschikt om een pan vast te pakken wegens véél te mooi! :-)

Gepost door: magda | 01-12-13

Een wel goed idee Magda, je vangt twee vliegen in één klap, niet zo duur en ze zijn mooi, ja te mooi om te gebruiken, en je kerstboom is zo weer leeg. Hier noch helemaal niet gezien.
Die kerstdorpjes die hebben toch wel wat, heeft echt die winterse sfeer in huis.Heel mooi logje Magda.
Zondagse groetjes

Gepost door: greta | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, ze hebben daar mooie spulletjes. Maar ook zijne r daar vissen te koop en kleine huisdieren zoals dwergkonijntjes, ratjes ,hamsters... en alles wat nodig is voor de tuin. Daar kun je ook kamerplanten kopen die niet zo prijzig zijn. En natuurlijk allerlei gadgets en decoratiespulletjes.

Gepost door: magda | 01-12-13

altijd sfeervol zoveel kerstdecoratie bijeen, ze hebben er hun werk van gemaakt
hawelja pannenlappen in de kerstboom, waarom niet hé, t is zeker eens iets anders :-)

Gepost door: fotorantje | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, pannenlappen wel origineel maar deze zijn wel prijzig en ik zou ze niet graag vuilmaken, hahaha!

Gepost door: magda | 01-12-13

Moet iets vragen Magda, is het soms bij Bomberna dat je geweest zijt? Die hebben zeker al meer dan 30 jaar een tuincentrum en daar ging ik samen met mijn vader altijd heen als we iets nodig hadden.
Moeten binnenkort nog naar Sijsele, en dit is niet zover uit de buurt, gaan we zeker eens kijken.
Bedankt!

Gepost door: greta | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, neen het is niet bij Bomberna. Hoewel hun kerstmarkt mooi is ,is het toch elk jaar ongeveer hetzelfde. Vanuit Knokke is het na Bomberna de derde verkeerslichten links. Het ligt vlakbij de expressweg. De ene kant rij je Maldegem binnen en aan de andere kant rij je naar Eede en Aardenburg. Intratuin noemt het. Bezoek het tijdens de kerstperiode,het is er mooi.

Gepost door: magda | 01-12-13

Dat rendier ziet er toch niet al te florissant uit. Die kerstboom met pannenlappen vind ik maar niks, maar ieder zijn meug natuurlijk.

Gepost door: Benjamín | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin dat beest is versleten van over en weer te reizen denk ik, maar straks mag hij terug de rest van het jaar op vakantie!. Die pannenlappen boom vind ik ook maar niks. Ik denk dat het enkel de bedoeling is om de aandacht te trekken en die lappen kun je als versiering wel ergens anders hangen.Wat ze elk jaar toch weer uitvinden om de verkoop aan te zwengelen.

Gepost door: magda | 01-12-13

Nou zeg.. die Intratuins zijn eigenlijk toch wel elk jaar zo'n beetje hetzelfde hè.. en dan nog wel in België óók! Ik zie allemaal dezelfde dingen als ík vorig jaar op m'n blog zette toen ik er geweest was hahahahahaa! Alleen is er hier vooral wel de nadruk op van die miniatuurdorpjes.. echt hele grote opstellingen.. dat zie ik op jouw foto's iets minder.
Maar hé..ik had wél nog in het rood een waarschuwing op m'n blogje gezet toen hè.. van dat het nog geen Sinterklaas geweest was en dat mensen die nog niet in de kerststemming waren en dat ook nog niet wilden bij deze gewaarschuwd waren! :-PPP
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is overal al kerst en zelfs de chocolade voor Sinterklaas blijft in de warenhuizen liggen. Is het crisis ? Ik vind het jammer voor de kinderen.Maar het is ene trend die hier al een paar jaar bezig is.Weinig lawaai rond de Sint maar alles voor Kerst.
Misschien is Intratuin in jullie streek goed gekend maar hier niet. Het is toch verschillend met de tuincentra die er langshier zijn. E waren wel veel van die huisjes maar toch geen overvloed, het is ook geen supergrote winkel.

Gepost door: magda | 01-12-13

O Magda in Aarschot is een heel grote Intratuin, dan ga ik overmorgen als ik kan, daar zeker eens zien!

Gepost door: greta | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta ,ik ben benieuwd of het daar ook zo sfeervol ingericht is!

Gepost door: magda | 02-12-13

heel sfeervol, alleen jammer dat er steeds minder en minder gewacht wordt tot het Sinterklaas feest voorbij is

Gepost door: merel | 01-12-13

Reageren op dit commentaar

@Merel dat zeiden we ook tegen elkaar. Niks te bespeuren voor Sinterklaas. Tja dat brengt de handelaars zeker niet genoeg meer op?

Gepost door: magda | 02-12-13

De commentaren zijn gesloten.