03-12-13

Koud maar zonnig...

Deze morgen was de zon al vroeg te zien, maar het was koud en de thermometer buiten toonde -1 ° . De hele dag bleef het mooi weer  en het werd zelfs 7° . In een ander deel van Westvlaanderen was het erg mistig en ontstonden er  kettingbotsingen. Mijn gedachten waren  bij de slachtoffers.

Zelf heb ik vandaag bladeren bijeengeharkt in de tuin. Zoals je op de eerste foto ziet heeft de krulwilg geen dicht bladerdak meer. Als het nog een paar nachten vriest dan zal de boom vlug kaal staan.
Wanneer ik in de tuin rondloop zie ik hier en daar nog bloemen bloeien. De datura's blijven maar bloeien maar ik heb de potten binnengezet want tegen nachtvorst kunnen ze niet en normaal zijn die ook allang uitgebloeid. Ik hoop ze binnenshuis te kunnen overhouden tot volgend jaar. Terwijl de bloemen ver uitgebloeid zijn , zie ik al een heleboel sprieten van sieruitjes boven komen. Een cotoneaster is van groen helemaal verkleurd naar oranje. Mooi om zien.

treurwilg.JPG

datura.jpg

De bladeren  zijn bijeengeharkt en ik heb ze verspreid over de bloemperken. Zo krijgen  bloemen en sommige bollen een dik jasje  voor de komende winter. In het voorjaar spit ik de bladeren om en wordt de grond wat luchtiger. Het is hier kleigrond.

bladeren.jpg

 

Gisteren bij het verlaten van het sportcomplex -na onze namiddag koersbal spelen- zagen we deze zonsondergang! Prachtig hé! "Foto trekken" riepen de anderen! Voilà hier is de foto.
Een vliegtuig hoog in de lucht maakte een roze streep aan de heldere hemel en die moest ook op de foto! 

avondrood.JPG

roze sliert.JPG

 

 

19:54 Gepost in tuin | Commentaren (14) | Tags: tuin, werken, herfst, zonsondergang |

Commentaren

Liep vanmorgen met Axel al buiten toen ik begreep dat ik m'n cameraatje mee had moeten nemen.. alles was zo mooi berijpt.. gemiste kans. Morgen is het weer ietwat warmer.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-12-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dan was er bij jullie ook geen mist. In het zuiden van Vlaanderen was het erwtensoep met drie kettingbotsingen tot gevolg,met 1 dode,een zestigtal gewonden en een 130tal auto's

Gepost door: magda | 03-12-13

ja mooi die roze hemel

Gepost door: fotorantje | 03-12-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, de werkelijkheid was nog mooier!

Gepost door: magda | 04-12-13

hier bij ons was het gisteren ook heel de zonnig, 's morgens gevroren, alles had een wit laagje, vandaar ook het gedicht dat vandaag op mijn oogjes staat.

Mooi dat vliegtuig, het zou bijna een vallende ster kunnen zijn

Gepost door: merel | 04-12-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, iedereen stond in bewondering te kijken naar die hemel en inderdaad er waren er ook die zeiden "kijk, precies een vallende ster" !

Gepost door: magda | 04-12-13

Ik voelde dit logje iets romantisch aan hoe je die boom beschrijft. Hij staat er eigenlijk mooi bij al hoewel hij een beetje kaal is.
Je hebt weer eens goed doorgewerkt. Hopelijk ben je nu aan een beetje rust aan ;-)

Gepost door: emmy | 04-12-13

Reageren op dit commentaar

@Emmy ,een romantische boom jammer van de composthoop eronder! hahaha ,dat is minder romantisch. Maar zolang heb ik niet gewerkt ,juist de tijd om eens flink wat frisse lucht binnen te hebben ;-)

Gepost door: magda | 04-12-13

Bij ons in De Panne hing er de ganse dag veel mist. Moest ook vaak denken aan die slachtoffers ... :-( verschrikkelijk moet het zijn ...

Mooie herfstluchten, en je tuin ziet er op zijn herfst , prachtig uit ...:-) ! Gisteren hing er een laagje rijp op onze siergrassen, dat heeft ook iets speciaals vind ik op zo'n koude dag. Maar jouw boom ... :-)))


Groetjes

Gepost door: Klaverke | 04-12-13

Reageren op dit commentaar

@ Klavertje, vandaag is het minder romantisch weer, het miezert al de hele dag .Zo van regent dat nu of niet, maar je wordt er wel nat van. Al is het vandaag minder koud dan gisteren.

Gepost door: magda | 04-12-13

De tuin maakt zich stilaan klaar voor de winter, Magda. Maar in die van jou is nog heel wat kleur aanwezig.
Na de mist die een enorme ravage teweeg bracht, kregen we gisteravond een heel mooie zonsondergang, maar ik had helaas op dat moment mijn fototoestel niet bij de hand. Jij gelukkig wel, want als ze allemaal roepen "foto trekken" dan moet je dan doen hé ? Het levert jou alvast een sfeervol kiekje op.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-12-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, vandaag is het weer heel wat minder ,grijs en nattig. De vriezeganzen maken een kabaal van jewelste ,maar ze vliegen veel te hoog om er een deftige foto van te maken. Het wil toch wel zeggen dat de winter eraan komt.

Gepost door: magda | 04-12-13

Fijn dat je ervan geniet, eigenlijk van alles wat je doet kan jij genieten zie ik, mooi is dat.
Hier ook dikke mist, ideaal voor enkele foto's op begraafplaatsen, dat geeft iets spookachtigs.

Gepost door: roysfoto | 04-12-13

Reageren op dit commentaar

@Roy ,voor de tijd dat we hier op die aardkloot rondlopen wil ik niet lopen zaniken en zeuren. Ik maak het beste van elke dag en meestal lukt dit.
Ja mist is ideaal om wat creepy foto's te maken! hihihi!

Gepost door: magda | 04-12-13

De commentaren zijn gesloten.