11-12-13

De kerstboom

kerstboom.JPG

Vandaag ben ik begonnen met de kerstboom in elkaar te steken. Ja het is een nepboom en ik vind het een mooie met dikke takken en goed vol. Ik was het beu om al die afvallende naalden op te vegen , zeker toen er nog tapijt in de woonkamer lag.
Maandag werden de grote dozen van de zolder gehaald door  zoon en kleindochter. Alleen ging ik het niet redden via de trapladder naar de zolder. Ik kon er maandag niet aan beginnen want ik moest op controle bij de oogarts. Ik heb een te hoge druk in mijn ogen en dat dient onder controle te blijven. Een druppelje per dag in elk oog moet die druk naar beneden houden en dat lukt tot nu toe aardig. Heb er helemaal geen last van . Maar als het niet opgevolgd wordt kan ik glaucoom krijgen.

Ik begon gisteren de boom ineen te steken en wilde de lichtjes erin hangen maar die bleken niet te werken. Tja ze zijn ook al jaren oud en toen ik ze verleden jaar opborg gingen ze nochtans wel. Blijkbaar kenden ze hun beste jaren .  Zoek het kapotte lampje maar, daar had ik echt geen zin in. Ik had nog een paar korte slingers maar dat is zo'n gedoe met verlengkabels .Enne...ik wilde wel eens wat nieuws. Ik ben nieuwe lichtslingers gaan kopen. En die hangen eindelijk in de boom. Nu nog de boom versieren . Dat zal voor het weekend zijn. Maar een fotootje van de verlichte boom kan ik wel al tonen .

Ik trek er morgen een paar dagen op uit! 

Ik ga kerstsfeer opsnuiven! Tot ziens!

 

kerstpaar01.gif

22:36 Gepost in Kerst | Commentaren (12) | Tags: kerst, kerstboom |

Commentaren

Och, maar dat is met die Nordmannen toch allang niet meer.. dat die zo uitvallen! Pas helemaal tegen het einde van de periode dat ik de boom heb staan, beginnen er af en toe wat naaldjes uit te vallen.. maar ik zie dat bij namaakbomen ook wel hahahahaa!
Nope.. een echte boom of geen is hier het parool.. en een kerst zonder boom is geen kerst, dús..!
Ik krijg de kriebels van verhalen over lampjessnoeren die het niet meer doen.. wij zijn afgelopen weekend met het snoer voor buiten beziggeweest en daar bleek het ene fittinkje na het andere van geërodeerd.. kapot dus! Aangezien we toch geen spar meer hebben in de voortuin laten we het er maar bij.. dat snoer ziet er met al die lampjes er tussenuit toch niet mooi meer uit. Maar voor m'n binnenboom heb ik een snoer met 100 rode lichtjes.. oh oh.. en rood zie je bijna niet meer.. ik zweet peentjes mocht dát snoer het ooit niet meer doen..!
Fijne dagen gewenst! voor mij staat komend weekend in het teken van de kerstmarkten!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-12-13

Reageren op dit commentaar

Die boom ziet er best goed uit met alleen maar lampjes :-)

Gepost door: bea | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

het is al mooi met je lichtjes, dus het kan alleen nog maar mooier worden.
Ga je kerstinkopen doen, geniet er van

Gepost door: merel | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

Geniet van de kerstsfeer! Hier bij ons is het ook geen echte, ook omwege van die naalden ;-)

Gepost door: cuisine celine | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

geniet van je dagen kerstsfeer snuiven
je zal vast ook nog leuke dingen zien om in de kerstboom te hangen, is het weekend dan gewoon een verlengde van je uitstap

Gepost door: fotorantje | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

Moet je zeker doen Magda even voor een paar dagen tussenuit. Gaan wij ook doen. Zal je ontzettend deugd doen nà die drukke tijd.
Ben zelf benieuwd want iedere kerstmarkt is tenslotte anders.
Veel plezier!

Gepost door: greta | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik zou ook willen snuiven, maar ik moet werken. Veel snuifgenot toegewenst.

Gepost door: Benjamín | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

veel snuifplezier gewenst Magda ...

groeten

Gepost door: willy | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

ff Tot rust komen voor de grote drukte Magda, want de boom versieren vind ik een hele karwij Eerst alles boven halen en uitpakken alles staat overhoop, en dan de lege verpakking weer opruimen dat is bijna een hele dag werk.En dan komen de drukke dagen er aan.
Ik heb gisteren de kerstboom mij ons moe ook gezet, moest het alleen doen want me'n zus is (goed) ziek en mag van de dokter niet buiten.

Gepost door: liliane | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

Ach ja,,, dé boom ... Hij ziet er goed uit met de lichtjes. De rest volgt wel ... :-)

Genieten nu ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 13-12-13

Reageren op dit commentaar

Ziet er gezellig uit

Gepost door: Daniël | 16-12-13

Reageren op dit commentaar

Ondertussen ben ik al terug van mijn uitstap naar Brussel, maar waren er daarna nog een paar uitstapjes. Ik zit al helemaal in de kerstsfeer nu! Dank voor jullie reacties!

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.