16-12-13

Kerst in Brussel ( 2)

Niet alleen de Grote Markt baadt in een sprookjesachtige lichtsfeer. De hele binnenstad is in kerstsfeer.  Bomen zijn met  lichtslingers omwikkeld. Boven de straten hangen  lichtjes in allerlei vormen. Speciaal is wel de straat met  de dierenriemtekens. De ene verlichting is opvallend en de andere eerder discreet maar allemaal even mooi. In de nabijheid van de Vismarkt staat een speciale boom vol lichtpegels.
We hadden de hele namiddag geluk. Het was niet ontzettend druk en overal konden we gemakkelijk rondlopen zonder als het ware geplet te worden.
Ik geef hieronder een impressie weer. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt. Maar misschien krijgen jullie  zin na het zien van de kerstlichtjes hier om ook even naar Brussel te gaan. Zeker nu het nog niet erg koud is.

verlichting.jpg

verlichting3.jpg

Veel kerstkraampjes zijn prachtig verlicht en helpen mee de kerstsfeer nog mooier te maken.

verlichting1.jpg

Ook de winkels blijven niet achter met mooie kerstetalages en de Rue de sBouchers is zodanig verlicht dat je bijna niet merkt dat het donker is boven de luifels.

verlichting2.jpg

Het Beursgebouw is aan alle kanten ingepakt met flikkerende lichtslingers en het gebouw zelf wordt afwisselend verlicht met een sprookjesachtig resultaat.

verlichting4.jpg

De winkelgalerijen wedijveren om het mooiste lichteffect te hebben.Iedereen die  door de galerij liep maakte foto's. 

verlichting5.jpg

Kerstbomen overal , speciaal is deze in de etalage van de Delvaux winkel.

verlichting6.jpg

Veel restaurants hebben hun gevel een kersttintje gegeven en aan de kerststalletjes kon je kiezen wat je wilde eten: oosters, westers , vegetarisch, zoet ,zuur... Eten in overvloed . Wij trokken naar een chinees restaurant vlakbij de Beurs en aten er een dagschotel .
Mijn vriendin kip met rijst en ik een schotel met rundsvlees. Halverwege wisselden we van bord , zodat we allebei  kip en rundsvlees aten. De porties waren er groot genoeg voor,hahaha.  Daarenboven hadden we al elders een aperitief  gedronken...maar nu we het over eten hebben vertel ik daar morgen wat meer over

verlichting7.jpg

Wees niet ongerust als je me niet ziet langskomen. Het feestgedruis is hier al een beetje ingezet en de dagen zijn letterlijk te kort. Zondag een feestnamiddagje bij de senioren met een terugblik op 2013 aan de hand van foto's en vandaag een partijtje koersbal. Als afsluiter van het jaar 2013 had ik  vandaag  voor de senioren een grote perentaart gemaakt .

 

22:06 Gepost in Kerst | Commentaren (15) | Tags: kerst, brussel, vriendin, verlichting |

Commentaren

prachtig sfeerbeeld van Brussel! Ben aan 't aftellen om er ook heen te gaan. Eerst m'n voetjes laten herstellen van Gent en Lokeren. Geniet nog lang na Magda! veel grtjs

Gepost door: lucretia | 16-12-13

Reageren op dit commentaar

@Lucretia ,je hebt er al twee kerstmarkten opzitten !Misschien lukt het mij om nog naar Gent te gaan en Brugge staat zeker op het lijstje .Dat is niet eens zo ver voor mij en ik moet toch dringend nog cadeautjes halen.:-). Lokeren misschien want ik ben Kerstdag in Lokeren bij een vriendin.

Gepost door: magda | 16-12-13

ze hebben hun best gedaan in Brussel

Gepost door: fotorantje | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat mag je wel zeggen en ik was aangenaam verrast en tevens blij dat ik er twee dagen kon rondlopen en genieten.

Gepost door: magda | 17-12-13

Tjonge.. die lege Churroskraam.. daar stonden in Dordrecht op de kerstmarkt de rijen voor tot aan de overkant van de straat.. en terug!
Goh.. Brussel.. was er twee keer maar het blijft mooi!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ik denk dat het tijdstip een rol speelde. Het was nog vroeg in de namiddag,want toen we er de andere dag tegen de middag liepen stonden alle kraampjes vol met wachtenden!Mooi zeker en de hele stad baadt in de kerstsfeer!

Gepost door: magda | 17-12-13

Brussel is wel prachtig wat verlichting betreft Magda, en je kan je prima amuseren met alleen al een wandeling door de prachtig verlichte stad, als je niet zo voor die kraampjes te vinden bent.
Hmmm perentaart............... ’k krijg spontaan trek
groetjes

Gepost door: greta | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb het niet zo begrepen op al die vettige spullen en sausjes in die kraampjes :-)

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik wandel achter jullie aan hé Magda.
Groetjesss

Gepost door: Chrisje | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

mooie impressie Magda...

en je dagen zijn precies te kort om te bloggen..

perentaart.. dat is pas lang geleden..

fijne avond

Gepost door: willy | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

Dat is nog eens nagenieten bij het zien van deze beelden! Zo wil ik het graag nog eens over doen. Geniet van de feesten en laat ons daar ook van mee genieten.

Gepost door: emmy | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,je mocht best naast ons lopen hoor!

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad mijn dagen zijn tekort in deze periode. Zeker als je weet dat het zondag hier familiekerstfeest is en vrijdag nog een etentje met vrienden. Juist nog tijd om een logje te maken.

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, De kerstsfeer is er overal in Brussel en tot nu toe zat het weer mee,zodat je gezellig kunt slenteren.

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

@Emmy, het was ook reuze gezellig en ik heb er intens van genoten! Wacht maar op de rest van het verhaal ;-)

Gepost door: magda | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.