17-12-13

Kerst in Brussel(3)

We  vertrokken kort na de middag naar  de Kerstmarkt . Mijn vriendin, haar man  en ik slenterden langs de vele kraampjes . We zagen de lekkerste dingen maar konden ons beheersen. Tenandere we hadden lekker gegeten 's middags en honger hadden we niet.

eten en drinken.jpg

eten en drinken1.jpg

Maar aan het kraam met suikerspin kon ik echt niet weerstaan. Ik ben dol op suikerspin. Ik vroeg een grote suikerspin en die mevrouw vond het zo leuk dat die suikerspin voor mij was dat ze de stok nog een paar extra toertjes liet draaien! Emmy en ik konden die wel de baas!;-)

suikerspin.jpg

In de stad zelf puilden de etalages uit met lekkernijen

eten en drinken2.jpg

En kijk eens naar die reuze schuimpjes !

eten en drinken3.jpg

We hadden er  een paar uur slenteren opzitten en waren toe  aan een rustpauze  en een warme drink zou ons deugd doen. We stapten een mooie zaak binnen vlak naast het beursgebouw nl de Cirio. Als je hier binnenstapt, dan stap je in een teletijdmachine die je terugbrengt naar de vorige eeuw. De Art Nouveau en neo-renaissance inrichting is hier ongelooflijk overweldigend. Het interieur is sinds 2009 beschermd ! Zelfs het behangpapier en het plafond en de betimmerde muren zijn beschermd. Gelukkig maar want dit momument uit de tweede helft van de 19e eeuw mag nooit verdwijnen. De naam Cirio is de naam van de stichter Francesco Cirio, een zakenman.(bron: internet)

 

eten en drinken5.jpg

 

restaurant-le-cirio-brussel-flickr-restaura(w_400)(h_300)(p_restaurant,11022)(s_0)(c_0).jpg
een foto van internet

Daarna zijn we naar de grote markt gegaan waar we naar het lichtconcert hebben gekeken en geluisterd. En toen vonden we het tijd om huiswaarts te keren dwz naar het huis van Emmy. Ik heb geen problemen gehad om te slapen die nacht.
's Anderendaags trokken Emmy en ik in de late voormiddag terug naar het centrum om nog het een en ander te bezoeken.
Maar dit logje gaat over eten en drinken  dus ga ik niet afwijken.
Tegen het middaguur deed Emmy me mee naar een staminee,A la Bécasse genaamd en gelegen nabij de grote markt en dicht tegen de beurs .Een van de oudste staminees in Brussel. Het interieur is gebleven zoals op het einde van de 19 e eeuw ! Wij dronken een plateau met vier bieren in een klein glas: zoete lambiek Timmermans, witte lambiek Timmermans, kriek en Bourgogne des Flandres. Maar we vroegen er toch een beetje kaas bij kwestie om rechtop naar buiten te geraken ! hahaha.
Een groepje toeristen  bestelde een grote kruik bier en mochten zelf inschenken. Hopelijk lukte het zonder al te veel morsen, want ze kregen ook zo'n kleine glaasjes!!

la becasse.jpg

We slenterden nog wat rond in de gezellige straten en straatjes en gingen dan bij de chinees niet ver van het beursgebouw een dagschotel eten. Begrijp je nu dat we halverwege ons bord ruilden want wat je ziet  daar hadden we al de helft van opgegeten! En dat voor 3.80 euro per schotel!!

 eten en drinken4.jpg

 

 

23:00 Gepost in Kerst | Commentaren (21) | Tags: kerst, brussel, vriendin, eten |

Commentaren

Uw suikerpeil stond zeker niet te laag na het verorberen van die enorme suikerspin :-)

Gepost door: bea | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb er toch geen last van gehad! En daarbij die suikers werden er weer afgewandeld !

Gepost door: magda | 18-12-13

Dat is wel pure nostalgie Magda zo'n heerlijke plakkerige suikerspin. Is lang geleden bij mij, maar wij eten nooit ook aan die kraampjes, te vettig, en zeker in Duitsland. Maar je moet inderdaad meer dan één dag kunnen gaan, anders is het gewoon te lastig, want er is zoveel te zien. Gewoon dat lichtspel is voor ons al voldoende, echt de moeite waard he. Goed dat je er eens een echt eet- en drinklogje hebt van gemaakt.
Groetjes en blij dat je een paar mooie dagen hebt meegemaakt!

Gepost door: greta | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is wel waar dat één dag weinig is om in Brussel rond te lopen. Het kan altijd natuurlijk .Mijn vriendin had al onmiddellijk gezegd breng maar je slaapkleed mee!! Nu konden we rustig slenteren door de stad en moest ik me niet opjagen om de trein terug te nemen. Héél laat vertrekken kan ook niet omdat ik dan maar tot in Brugge geraak en niet meer in Knokke. De tweede dag hebben we Brussel op een andere manier bezocht ,hoewel de kerstsfeer alom tegenwoordig is.

Gepost door: magda | 18-12-13

En maar mens toch! Ik zit hier te kwijlen als een Bordeauxdog en die kunnen er wat van. Dat kan nooit goed zijn voor mijn suikerspiegel.

Gepost door: Benjamín | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,maar als je dan een lange wandeling maakt zoals wij hebben gedaan dan zijn die suikers wel opgebrand hoor!

Gepost door: magda | 18-12-13

'een groep toeristen'.. zag je jezelf niét als toeriste? :-)))
Prachtige zaak zeg.. met dat authentieke behang nog.. doet me aan bepaalde pubs in Londen denken!
Van het bier viel er eentje het meest in de smaak zo te zien hehe. Bij de Chinees krijg je altijd teveel.. maar je opmerking klopt niet, van dat bord ruilen, daar snap ik niks van: als een half bordje al teveel was, dan was de andere helft van de ander erbij nog veel méér teveel hè!! hahahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, twee mensen noem ik niet een groepje . Aan die tafel met de grote kruik zaten ze met zijn negenen!! Toeristen wij ? Neen wij gingen gewoon een aperitiefje drinken,hahaha! Bij de chinees kozen we elk voor een ander gerecht om dan halverwege te ruilen. Dus twee halve borden maakt toch één héél bord? Zo konden we van twee verschillende gerechten genieten.

Gepost door: magda | 18-12-13

Emmy was in deze geen toeriste.. zij wóónt in Brussel.. maar jij was wel degelijk een toeriste hoor hahahaa zelfs in je eentje. Dat was ik in Gent ook. :-)

Gepost door: mizzD | 18-12-13

Ik ben ook een log bezig over deze 2de dag samen. Zo kunnen we elk onze ondervindingen over deze dag zeggen hé.
Dat bord ruilen, bij die Chinees, is een gewoonte die ik met een ander blogmaatje deel als ze in Brussel is. Zo kunnen we van de twee verscheidene schotels genieten zonder elk twee borden te moeten bestellen, dat zou veel te veel zijn!
En het is weer heerlijk nagenieten als ik dit lees.

Gepost door: emmy | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Emmy, dat van die twee borden heb ik juist uitgelegd aan Mizzd. Ik ben bezig nog een logje te maken van de tweede dag. Ik ben benieuwd wat het bij jou wordt :-)

Gepost door: magda | 18-12-13

Ah, maar natúúrlijk is dat véél te veel, 2 borden, een mens eet toch maar één bord?!.. en bij de chinees is één al veel te veel.. je zou van elk bord een kwart op moeten eten zodat je bij elkaar een half bord eet.. toch?.. daarom snapte ik dat ruilen niet.

Gepost door: mizzD | 18-12-13

die kleine glazen lijken me toch redelijk groot Magda...

groeten

Gepost door: willy | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, we schatten die vier glazen samen op een halve liter! Daarom vroegen we er ook wat kaas bij . Op een lege maag is dat wel veel ! Gelukkig waren het allemaal bieren met een laag alcohol percentage. Moa goe dat da was!!:-)

Gepost door: magda | 18-12-13

wat een sfeervolle logjes maak jij toch altijd, een mens zou zo op de trein springen :-)
en zo leuk om Emmy nog eens terug te zien,fijn dat jullie nog altijd bevriend zijn!
grtjs .....

Gepost door: guusje | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Guusje, moet je doen .Het is momenteel nog niet koud en het is heerlijk om daar rond te slenteren. De hele binnenstad is zo sfeervol en als je dan op stap kunt gaan met iemand die Brussel kent moet je niets anders doen dan rondkijken en genieten. Zij kent de weg, ;-)
Ja het klikt nog steeds tussen ons. Zou het komen omdat we allebei van de zee afkomstig zijn?

Gepost door: magda | 18-12-13

Feeërieke beelden, veel lichtjes en veel lekkere dingen passeren hier de revue, Magda. Kerst in Brussel lijkt me meer dan een aanrader.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik denk dat het zachte weer ook een rol speelt.Je kunt rustig genieten van al die flonkerende lichtjes en je moet niet zo hoognodig ergens binnenstappen om je op te warmen. De kerstmarkt zou in totaal over 2 km lopen. Dus dat is toch al een flink eind slenteren!

Gepost door: magda | 18-12-13

Oh dat ziet er allemaal heerlijk uit! Nu met mijn zwangerschapsdiabetes mag ik niet snoepen. Maar nadien eet ik zeker zo'n suikerspin, mmmm.

Gepost door: Ellen | 18-12-13

Reageren op dit commentaar

@Ellen, hopelijk gaat anders alles goed met je!! Alvast prettige feestdagen! Ik kom na de feestdagen wel weer langs,nu ontbreekt me echt de tijd .

Gepost door: magda | 18-12-13

Ja hoor, verder alles goed hier.
Prettige feestdagen!

Gepost door: Ellen | 19-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.