20-12-13

Start...

diner.jpg

...van de veertiendaagse van de eetfestijnen !
Deze middag was het een kerstdiner voor de senioren van Knokke én van Heist. Want al zijn we  sedert 1971 een fusiegemeente , de verschillen in mentaliteit bestaan nog steeds . Alleen aan tafel is er geen verschil. Broederlijk en zusterlijk zaten we een lekker maal te verorberen. Tomatensoep met balletjes( mijn  bord zonder balletjes want ik eet niet graag  balletjes in de soep).

Als hoofdgerecht een plaatje van een bord: kalkoengebraad met champignonroomsaus, een toefje rauwe groenten, een gepocheerd peertje, gestoofde groenten gewikkeld in een witloofblad en mini kroketjes.
Overheerlijk en dan het dessertbord , weeral een plaatje: javanais, crème brûlée, meloensalade, chocomousse en frambozenmousse. Koffie om alles wat te laten zakken. 
Daarna wat entertainment van een grappenmaker en een zangeres. Ik hou van Ann Christy's repertoire maar vind niet dat dit hoort bij een gezellig samenzijn. Het maakte me wat weemoedig.
Ik ben wat vroeger weggegaan. Mijn tafelgenote zou de tombolalotjes van mij nakijken. Ze bracht me 's avonds een aankoopbon van 10 euro te besteden bij Carrefour. We hadden bij mij thuis nog een gezellig avond.

kerstman.JPG

Toen ik huiswaarts reed en  stond aan te schuiven om op de rotonde aan het station te geraken zag ik de kerstman landen ! Wat een mooie slee heeft hij!

21:43 Gepost in Kerst | Commentaren (14) | Tags: senioren, kerstdiner |

Commentaren

Wel Magda, ik lust ook geen balletjes in de soep. ni ni

Gepost door: liliane | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik dacht dat ik alleen was die geen balletjes in de soep wil. Ik word dikwijls raar bekeken als ik zeg "liefst geen balletjes aub".:-)

Gepost door: magda | 21-12-13

Lekkere menu! En in ruil voor een dubbele dessert had ik de balletjes in de soep wel opgegeten...ik lust die ook niet.
De waarde van de lotjes heb je mooi teruggewonnen (als je ze moest betalen) :-) , altijd leuk zo'n prijs.

Gepost door: bea | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, nu je het zegt ,inderdaad ik heb de waarde van de lotjes teruggewonnen met die aankoopbon!

Gepost door: magda | 21-12-13

Neen Magda de liedjes van Ann passen helemaal niet bij zo'n eetfestijn. Geef mij maar 'n zaal met alleen Ann en je hebt een formidabele avond. Jammer, dat ze nooit de erkening gekregen heeft die ze verdiende net zoals Louis Neefs.
Goed etentje maar het lijkt zowat overal op het menu's te staan, hier zag ik in de krant dat het ook hier op het kerstfeestje voor de 3de leeftijd net hetzelfde staat. Alleen is het hier rijstpap, als dessert, en niet zo'n lekker dessertbordje.
Veel plezier verder met je boom te versieren, vergeet hem niet Magda met al die drukte!

Gepost door: greta | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik kan je verzekeren dat het menu pico bello was en niet zomaar in elkaar geflanst . Maar ja het moet ook vlot kunnen verlopen want we waren met 120 aanwezigen!!
Wat je schrijft over Ann is juist . Bij leven is ze niet gewaardeerd , integendeel ze kende veel tegenkanting en haar liedjes werden op de radio geweerd Ze wilde niet in een andere taal zingen en daarvoor werd ze gestraft! De boom is allang klaar hoor ! Ik zal er eens een foto van maken.

Gepost door: magda | 21-12-13

Ziet er allemaal goed uit . Ook Brussel ... :-)

Gepost door: Klaverke | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,ik vind het alvast een leuke tijd!

Gepost door: magda | 21-12-13

Ziet er allemaal heerlijk uit hoor!
14 dagen eetfestijnen? dat is jullie bourgondische inslag denk ik.. hier is het niet zo lang hoor.. alleen met de kerstdagen wordt er uitgepakt.. maar dan is het vaak nog gourmet en dan kun je zelf bepalen hoeveel je eet hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, natuurlijk eet je net zoveel als je zelf wil ,maar de feestjes volgen zich op. Bij een vriendin , bij de zoon , morgen hier bij oma...overal waar je op bezoek gaat is er méér dan een kopje koffie...Allemaal gezellig hoor en zeker nu we de kortste dagen van het jaar hebben.

Gepost door: magda | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik hou van de liedjes van Ann christy maar inderdaad daar aan tafel had ze beter voor andere muziek gezorgd

Gepost door: merel | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik hoorde achteraf dat er velen waren die de liedjes mooi vinden maar niet gepast op een vrolijk feest!

Gepost door: magda | 22-12-13

Je hebt een primeur te pakken. Naast jou ken ik niemand die liever geen balletjes in de soep heeft.

Gepost door: Benjamín | 22-12-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, een primeur? Ik lees hier bij de reacties dat ik echt niet alleen ben

Gepost door: magda | 22-12-13

De commentaren zijn gesloten.