05-01-14

Wandeling met lichtjes

flamboyante.jpg

Gisteren zijn mijn vriendin en ik in de late namiddag gaan wandelen. We wilden ons in dit laatste vakantieweekend nog eens onderdompelen in de kerstsfeer van verlichte straten. Ook was het het laatste weekend dat het lichtspektakel Flamboyant nog eens uitpakte met een lichtshow.

Op het plein bij de kerk stonden een heleboel lotussen opgesteld met een brandend hart. Sprookjesachtig om zien.

flamboyante1.jpg

De lippenslaan baadde in het licht, dit jaar zijn er een groot aantal lichtjes bij gekomen . Sommige huizen waren ook mooi verlicht. 

flamboyante2.jpg

flamboyante8.jpg

Op het Verweeplein was het de laatste dag dat er kon geschaatst worden en het was er behoorlijk druk.

flamboyante3.jpg

Het frietkraam had succes en de kindermolen draaide voortdurend rondjes met kindertjes die gretig naar de "floche" grepen. 

flamboyante4.jpg

Het stadhuis is stemmig verlicht.

flamboyante5.JPG


Op de hoek van een straat staat een verlichte sneeuwman en plots zag ik een artist van Flamboyant met een vreemde fiets rondjes rijden al vuurspuwend!

 flamboyante6.jpg

Wij wandelden tot de H.Hart kerk waar er juist een flamboyant spektakel was afgelopen. Jammer we waren te laat.
De dieren die deze zomer op het strand stonden(klik)  keken toe (stevig vastgeketend aan een boom). Ze zijn te koop in een winkel .

flamboyante7.jpg

 

Commentaren

heel gezellig al die lichtjes ... ik hou van licht en je postje van vandaag een en al licht spreekt me dan ook echt wel aan

Gepost door: merel | 05-01-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, het was die avond zo'n zacht weer en niet druk in de straten. De bedoeling was om naar de verlichting te kijken en dat is ons goed gelukt.

Gepost door: magda | 06-01-14

die lotusbloemen zo samen moet wel een bijzondere sfeer geven

Gepost door: fotorantje | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,op de foto komt het niet zo uit,maar het is sprookjesachtig om zien.

Gepost door: magda | 06-01-14

Heel feeëriek die verlichting, leuke avondwandeling hebben jullie gemaakt.

Gepost door: bea | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, het was ook toevallig dat we 's avonds gingen wandelen. Vriendin wilde eerst naar de avondmis. omdat ze dit gewoon is. Ik heb haar afgezet en daarna opgehaald en gezien het zo'n zacht weer was zijn we nog twee uur gaan wandelen!!

Gepost door: magda | 06-01-14

Feeërieke beelden heb je gemaakt, Magda. Die lotusbloemen zijn heel mooi en sprookjesachtig. Jammer dat het sprookje alweer uit is.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik heb dat gelukkig nog kunnen meepikken want meestal was het de weekends niet zo'n mooi weer en Flamboyant was enkel maar de weekends.

Gepost door: magda | 06-01-14

Ja dat zijn ze inderdaad die op het strand stonden, maar ik heb ze gezien in een winkel in Roeselare daar staan ze te koop. Speciaal die kleuren, vooral in een super modern interieur staat het wellicht mooi, maar ik ga toch voor de lotusbloemen.
Heel mooi Magda!

Gepost door: greta | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta die beelden staan massaal in een winkel te koop. En de Ark ligt voorlopig naast het treinstation.Eigenlijk jammer want daar ligt die echt kapot te gaan. Zouden ze beter in een kinderspeelplein zetten!

Gepost door: magda | 06-01-14

Wat is het daar mooi bij jullie, zoiets heb je niet op het platteland, ik wens je voor 2014 veel geluk een goede gezondheid en veel blog plezier!

Gepost door: Emily | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, het platteland heeft dan andere charmes.Ik ben graag op het platteland en heb als kind al mijn vakanties doorgebracht op een boerderij bij een tante en nonkel.

Gepost door: magda | 06-01-14

Dat is helemaal mijn ding ... al die lichtjes en versiersels voor Kerst. Hier vandaag alle sporen uitgewist ... boom naar buiten, bollen in de doos!
Lieve bloggroeten!

Gepost door: Chrisje | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, hier is bijna alles opgeruimd maar met zo'n mooi weer heb ik alles laten liggen en ben gaan genieten van het mooie weer!

Gepost door: magda | 06-01-14

Een mooie terugblik op de kerstperiode.. heb vandaag de boom buiten gekieperd, dus hier is het maar kaaltjes nu hehe!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik vond die wandeling een mooie afsluiter van de kerstperiode! Hier zijn de kerstspullen ook allemaal weg .Alleen nog in dozen stoppen en terug naar de zolder. Maar voor dat laatste heb ik wel een beetje hulp nodig.Dus wachten tot de zoon woensdag langs komt.

Gepost door: magda | 06-01-14

Het is wel een beetje spijtig dat de verlichting op zijn einde loopt, maar dat wil ook zeggen dat de dagen weer langer worden en de donkere dagen ook bijna voorbij zij

Gepost door: liliane | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

@LIliane ,inderdaad ,en de dagne mogen vlug langer worden ,want dan komt de lente ook vlugger . Alleen maar hopen dat we in onze streek niet te veel sneeuw ellende krijgen zoals in Amerika en Canada , want winterweer kunnen we nog krijgen.

Gepost door: magda | 06-01-14

Toch mooi al die lichtjes ... :-)

Gepost door: Klaverke | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.