07-01-14

Strandwandeling

 

strand.JPG

Van het clubhuis van surfers Paradise( rechts op de foto) tot de lichte streep aan de einder linksboven hebben we anderhalf uur gewandeld. Het strand was eindeloos breed en verlaten. Behalve een ruiter en een paar eenzame wandelaars zoals wij was er niemand te bespeuren.

strand1.JPG

Linksboven zie je de kranen van de scheepswerf in Vlissingen en midden de foto een hotel op de duinen in Cadzand.

strand2.JPG

Eindeloos strand....

strand3.JPG

De zee was rustig...

strand4.JPG

Deze drie appartementsgebouwen zijn de laatste op de zeedijk. Verder zijn er enkel duinen, een smalle zeedijk voor fietsers en wandelaars en de zwinbosjes.

strand8.JPG

De wolken waren fascinerend en tekenden snel andere patronen aan de hemel. Op een bepaald ogenblik dachten we dat we een onweer over ons heen zouden krijgen....

strand5.JPG

strand9.JPG

strand11.JPG

Midden op de foto :de afdruk van het hakje van mijn botten. Mijn vriendin had platte schoenen aan.

strand6.JPG

.... maar boven zee waaierden de dreigende wolken uiteen.

strand7.JPG

Ruiter en paard genoten van hun wandeling

strand10.JPG

Wij waren niet van plan om tot de zwingeul zelf te gaan want dat zou toch te ver worden wilden we voor donker terug aan de auto geraken. Gezien de duinen zo toegetakeld zijn door de Sinterklaas storm en het over het hele eind bijna geen glooiende hellingen meer had, zochten we een stukje waar we konden omhoog klimmen ons vasthoudend aan het helmgras. Mijn vriendin geraakte er bijna niet en zwaaide meer dan tevreden dat het haar eindelijk gelukt was.

strand13.JPG

Eenmaal boven zagen we dat er wèl een doorgang was naar het strand een  honderd meter verder! Al die inspanningen voor niks,hahaha. En daar was ook de ruiter doorgegaan , terwijl ik dacht dat die via de zwingeul was gegaan.

strand12.JPG

Op het allerlaatste stukje zeedijk zagen we een man in een golfkarretje zijn krant lezen.

strand17.JPG

Op één van de banken hebben we uitgerust. Dat hadden we wel nodig want anderhalf uur wandelen op zand is vermoeiend. Ondertussen hadden we uitzicht op het zwinreservaat waar het waterpeil eerder aan de lage kant was.

strand14.JPG

strand15.JPG

strand16.JPG

De betonnen weg op het einde van de zeedijk en daar een plein vormt, is nog een overblijfsel van Wereldoorlog II en is  aangelegd door de Duitsers.

strand18.JPG

Na nog een laatste blik op het beeld van Barry Flanagan dat officieel "Hospitality" noemt , maar door iedereen de Haas van Flanagan en door de Knokkenaars doodsimpel "t Keun" wordt genoemd, gingen we door de zwinbosjes terug. Nog eens anderhalf uur stappen!!

Maar morgen meer daarover.

19:32 Gepost in wandelen | Commentaren (14) | Tags: wandelen, zee, duinen, zwinbosjes, vriendin |

Commentaren

mooie luchten
k was vergeten dat knokke zo'n diep strand heeft

Gepost door: fotorantje | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje dat strand heb je vanaf de Lekkerbek tot aan de Zwingeul!

Gepost door: magda | 07-01-14

Goh Magda, zulke mooie foto's ! Een wijds, verlaten strand en een spectaculaire lucht. Helemaal mijn ding. De foto van de man die z'n krant leest in zijn karretje en het keun op de achtergrond, is wel heel speciaal. Daarmee kan je een fotowedstrijd winnen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,meen je dat echt . Ik vond het ook een speciaal zicht. Terwijl ik stond uit te puffen van de klim over het duin was ik echt getroffen door het beeld van het keun en die man in zijn karretje.. Weet je Fluwijn dat ik het echt zo jammer vind dat de kwaliteit van de foto's die op de blog terecht komen zo veel minder zijn dan de originele!Kan ik het anders doen?

Gepost door: magda | 07-01-14

Haha.. aan wie vraag je het magda! Fluwijn is om die reden naar Wordpress verkast.. het ligt aan Skynet dat de foto's minder mooi worden, daar valt niks aan te doen hier.

Gepost door: mizzD | 08-01-14

ja dat is ook waar Mizzy, dat was ik vergeten. Wel jammer als je dan ziet dat je foto's niet zo scherp overkomen.

Gepost door: magda | 08-01-14

Water en wolken, ze blijven me altijd nog fascineren Magda.
Ik weet nog hoe mijn broer en ik tijdens de schoolvakanties urenlang in het zand lagen om figuren trachten te ontdekken in de wolken.
Doet me altijd denken als ik zulke mooie foto's zie ook aan het lied van Mijn Vlakke Land van Jaques Brel met zijn prachtige tekst.
Groetjesssss en nog veel wandelplezier

Gepost door: greta | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, het lied van Brel paste die dag uitstekend bij de strandwandeling. Donkere luchten, voortjagende wolken, korte opklaringen met een sprieteltje zon. Ik heb in lange tijd niet zo'n prachtige wandeling gemaakt. liefs.

Gepost door: magda | 08-01-14

Knappe luchten ! Ben ook wel aan een strandwandeling toe ...

* maar ben te moe ... ;-)


Groetjes ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

@Ja maar ,klaverke te moe zeg je wat heb je de laatste dagen wel uitgestoken ;-)

Gepost door: magda | 08-01-14

naar de zwingeul Magda is wel heel ver...

en dan moet je nog terug..

ik heb er me nog niet aan gewaagd

groeten

Gepost door: willy | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

@Willy ,we waren dichtbij de zwingeul zonder dat we er erg in hadden ,want met zo'n mooi weer en achterwind ,blijf je maar stappen. De terugweg verliep eigenlijk vlotter dan we gedacht hebben.

Gepost door: magda | 08-01-14

Heel mooie luchten.. doet me denken aan ónze traditionele strandwandeling op 1e Kerstdag.. maar Ouddorp verschilt wel van Knokke.. hier helemaal geen appartementsgebouwen, alleen maar duinen! Maar ook geen Haas natuurlijk.. alleen maar echte konijntjes hehe. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

Die drie appartementsgebouwen zijn de laatste op de zeedijk en dan is er enkel nog de zee en de duinen, en behalve die Haas die daar maar staat te staan in de zwinbosjes lopen er genoeg wilde konijntjes rond , :-)

Gepost door: magda | 08-01-14

De commentaren zijn gesloten.