09-01-14

Sneeuw.

  

Neen het sneeuwt niet aan de kust .Integendeel het is vandaag 10 ° en er is  veel wind. Het regende deze voormiddag en na de middag kwam de zon tussen de blauwe wolken .
Terwijl ik een paar foto's nam van blauwe lucht en zon, kwam er alweer een donkere wolk aanzetten!
Maar kom al met al is het in onze streek helemaal niet koud te noemen

wolk.jpg

Dat kunnen ze in de VS en Canada niet zeggen. Daar is het kwik ferm onder nul gedaald. Mijn Canadese familie liet weten dat het ginder -35 ° was met een gevoelswaarde nog verder onder nul. Geen weer om buiten te lopen.
Sneeuw is er al met bakken uit de lucht gevallen en sneeuwruimen is een regelmatige dagtaak!

Mijn neef en nicht hebben in het najaar hun huis op de berghelling verkocht en zijn naar een naburige stad, Timmins genaamd ,verhuisd.  Dus geen beren meer aan hun achterdeur noch andere wilde dieren...
Mijn nicht ziet het wel zitten in hun nieuwe verblijfplaats want nu kan ze de stad in zoveel als ze wil ;-) . Het huis is zoals de meeste huizen ginder te bereiken met enkele trapjes op. Als je de foto's ziet dan kan je best begrijpen dat ze daar allemaal wat hoger van de grond wonen!

Het is er nu zonnig maar erg koud.

canada.jpg

Mijn neef was op 5 januari jarig, natuurlijk heb ik hem al gefeliciteerd ,maar via deze weg ( en met de toegestuurde foto's vanuit Canada) wens ik hem nog vele jaren in goede gezondheid samen met zijn vrouwtje. Ik had wel graag een stukje van die reuzentaart willen eten !

verjaardag.jpg

19:15 Gepost in verjaardag | Commentaren (12) | Tags: verjaardag, neef, winter, koude, sneeuw |

Commentaren

- 35°

ik zou het niet graag gedroomd hebben Magda..

en die taart staat er wel uitnodigend bij
....
groeten

Gepost door: willy | 09-01-14

Reageren op dit commentaar

@ Willy, en die lage temperaturen zijn daar in Canada niet zo uitzonderlijk. Ik zou het ook niet graag gedroomd hebben !Er woont een schooljuf in bij hen en die kan taarten bakken ,amaai en altijd van die reuzedingen! En dan sturen ze mooie foto's om van te watertanden! Tja als het zo koud is ginder moet je een speklaagje aankweken hé,hahahah!

Gepost door: magda | 09-01-14

In januari hebben we ook nog twee jarigen

Gepost door: liliane | 09-01-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, in januari zijn er hier ook nog een paar jarigen! Altijd leuk als je een cadeautje kunt geven.

Gepost door: magda | 09-01-14

Brrrrr. -35° dat moet verschrikkelijk koud zijn. nWij kunnen ons hier zoiets nauwelijks voorstellen.
Tja een stukje taart opsturen vanuit Canada is waarschijnlijk niet eenvoudig hé ? Maar ze ziet er wel heel lekker uit. Jouw jarige neef zit alvast te glunderen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 09-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, neen wij kunnen het ons niet voorstellen,maar gewoon kun je dat toch nooit worden. Bij dergelijke temperaturen mogen de schoolkinderen tijdens de pauzes ook niet naar buiten en als de gevoelswaarde er nog een schep bovenop doet wordt de school zelfs gesloten.En feesten zit in onze familie :-) , zij vieren elke verjaardag erg uitbundig met lekker eten en reuze taarten !

Gepost door: magda | 09-01-14

Ik hoop toch dat we alsjeblieft niet van die toestanden híér gaan krijgen hoor.. brrr! Wij zijn dat helemaal niet gewend hè.. en er stérven dus gewoon al mensen daar van die onmenselijke kou!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik ben wel geen kasplantje maar ik bibber bij de gedachte alleen al .

Gepost door: magda | 10-01-14

dat is precies nogal koud daar amai :-)
bezoek van een ijsbeer moet bijzonder zijn maar k kan begrijpen dat ze naar de stad wilden

Gepost door: fotorantje | 10-01-14

Reageren op dit commentaar

@ Antje, ze stuurden altijd foto's van die beren en rendieren . Wij kunnen ons dat nie voorstellen dat die in de tuin zouden rondlopen,brrr!! Gezien hun leeftijd zijn beiden erg blij om in een stad te wonen.Ik hoop dat ze nog lang kunnen genieten van het leven in een stad én van het mooie huis waar ze nu in wonen.Want daar hebben ze het echt mee getroffen.

Gepost door: magda | 10-01-14

Wij beseffen soms niet Magda wat een ongelofelijk voorrecht het is om hier te kunnen wonen. Ach die extreme koude winters, en hete zomers zonder dan nog die grote afstanden. Ik denk dat je er echt moet geboren zijn. En verhuizen naar Canada dat zou voor mij n'mission impossible zijn.
Nicht zal het heel tevreden zijn en het leven zal voor haar en haar man een stuk makkelijker worden ook, nu alles veel dichter bij de hand is.
Mooie foto van neef bij de taart.
Nog een goeie avond, hier was het een zonnige maar koude dag.

Gepost door: greta | 10-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, neen we beseffen dikwijls niet hoe goed we het hier hebben tot we lezen of horen hoe het elders eraan toe gaat. Na 60 jaar verblijf in Canada zouden neef en nicht zich hier niet meer kunnen aanpassen denk ik. Hoewel neef het wel graag zou doen. Zij zijn beiden eind de zeventig , dan zou de aanpassing toch wel moeilijk zijn.Veel van hun leeftijdgenoten leven niet meer .Maar Belg zijn ze gebleven en spreken verrassend goed nog het dialect van hier en brieven schrijven gebeurt nog steeds in vlekkeloos nederlands!! Zij hebben een prachtige villawoning kunnen kopen van een dame die niet meer alleen kon wonen en naar een rusthuis vertrok. Hun eigen "farm" op de berg te midden de natuur (hij was houtvester) konden ze verkopen aan jonge mensen die hen kwamen vragen of ze niet wilden verkopen. Van dubbel geluk gesproken!! Weet je dat de meeste mensen ginder een kelderverdieping hebben waar ze 's zomers slapen omdat het er zo warm is? De meeste huizen hebben een soort smalle veranda aan hun huis om de koude 's winters buiten te houden!

Gepost door: magda | 10-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.