11-01-14

lente ?

lente.jpg

Zodra de zon er is , krijg je het gevoel dat de lente in aantocht is. Met 8 à 10 graden kun je moeilijk spreken van winter. Daar denkt niet alleen de mens zo over maar ook de natuur.

Gisteren hoorde ik buurman bezig in de tuin met een elektrische snoeischaar en vandaag  was een grotere snoeischaar bezig in mijn tuin. De grote treurwilg achteraan is een serieus kopje kleiner en buurman vroeg of die grote snoeischaar de esdoorn bij hem ook een kopje kleiner wilde maken.( Daar ben ik echt blij om , want de schaduw van deze boom belemmerde het opwarmen van het zwembad)   Achterbuurman heeft een week terug ook al rondom zijn haag gesnoeid en bomen letterlijk kaal gezet. Het werkt aanstekelijk...

Maar de natuur zelf bereidt zich ook al voor op de lente. De krulhazelaar krijgt al katjes, de tulpen staan  vijf tot tien centimeter hoog, de hoge helleborus bloeit overdadig en de helleborus niger  ligt te bloeien want de bloemen liggen tegen de grond. Hopelijk groeien de stengels toch nog. En de sneeuwklokjes hebben bloemknopjes die op openbarsten staan maar hebben bijna nog geen stengels. Een soort zomeraster blijft maar gele bloemetjes krijgen... en planten die normaal afsterven in het najaar staan er nu nog altijd groen bij ...

De winterjasmijn voelt zich helemaal lekker met dit weer en lijkt geen behoefte te hebben aan  winterweer! Ik heb ook geen behoefte aan winterweer maar zoals het weer nu is  verstoort het toch de normale gang van de natuur.

 

 

21:43 Gepost in tuin | Commentaren (8) | Tags: lente, tuin, snoeien |

Commentaren

Het weer is óók de natuur.. alles gaat zoals het gaat! anders dan anders misschien, maar toch niet verstoord?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, verstoord in de zin dat de bloemen, struiken , bomen... in de war zijn door het zachte weer .

Gepost door: magda | 11-01-14

Reageren op dit commentaar

Lente in de winter. Als we maar geen winter krijgen in de lente. Alles komt inderdaad beter op z'n tijd, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn,inderdaad beter alles op zijn tijd. En nu we die zachte temperaturen wat gewoon zijn zou het echt wel wennen worden om dikke truien en warme pyjama's en wollen mutsen en handschoenen weer boven te halen!Eén pluspunt ,hoe langer het duurt eer de winter hier binnenvalt ,hoe langer de dagen al zijn !

Gepost door: magda | 12-01-14

Hier ook Magda staan de tulpen boven, zelfs op de hortensia komen nog regelmatig enkele nieuwe bloemen. De bosduiven zijn druk bezig met hout te sprokkelen voor hun nestje. Zelf de treurwilg is hier op bepaalde takken zijn bladeren noch niet verloren, en het lijkt of er al een groene schijn te zien is. Januari ziet er dan toch al heel anders uit dan we gewoon zijn, geen sneeuw, pas deze nacht wat vorst.
Het leek al op een Kerstlente in december.
Eens goed de snoeischaar erin Magda, en je krijgt een totaal nieuwe tuin.
Zondagse groetjessssss

Gepost door: greta | 12-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, nu doet Michel werken die in feite pas in de lente moesten gebeuren. Maar iedereen rondom is volop bezig en hup daar stond hij voor de deur om verder te snoeien. Ondertussen zijn er nog twee treurwilgen gekortwiekt maar niet tot op de stam. Nu nog eentje die helemaal weg moet omdat die te hoog is uitgegroeid en te dicht bij de omheining van de achterbuurman staat. Daarenboven kun je niet meer deftig eten op het terras achteraan.Altijd vallen er blaadjes in je bord .Erg smakelijk zijn die niet,hihihi! En dan maar hopen dat we een lange mooie lente en zomer krijgen om te genieten van een tuin die weer tiptop is!! En een huis dat ook op orde is( nu maar hopen dat er geen pannes en herstellingen nodig zijn de eerste tijd):-)
Ik ben tevreden wat ik op anderhalfjaar tijd heb gedaan (of heb laten doen)

Gepost door: magda | 12-01-14

de winter komt vast nog, volgens mij wordt het beetje zoals vorig jaar en mogen we nog wat sneeuw verwachten

Gepost door: fotorantje | 12-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik denk het ook ,maar hoe later die komt hoe beter. Het kan dan echt niet meer zò lang winteren.

Gepost door: magda | 12-01-14

De commentaren zijn gesloten.