13-01-14

Een uitstap met de trein.

Gisteren ben ik op de trein gestapt richting Lokeren. Mijn schrijfzoon was jarig gisteren en hij had gevraagd of ik zijn verjaardag samen met hem wilde vieren. Hij had  al meer dan één keer gevraagd om hem te bezoeken maar dat lukte de laatste jaren niet wegens het ziek zijn van opa.
Hij stond mij al driekwartier te vroeg op te wachten aan het station van Lokeren. Hij glunderde toen hij me zag uitstappen . Zijn vriendinnetje die wegens een  spierziekte in een rolstoel zit was mee. Ik heb haar al meerdere keren ontmoet , een stil en frêle vrouwtje . Nu had ze een brede glimlach op haar gezicht.

Eerst moest ik mee naar Marc zijn studio om een kopje koffie te drinken en daarna zouden we een broodje gaan eten in een restaurant op de grote plaats. We waren niet van plan om uren in een restaurant te zitten want we wilden een grote wandeling maken. En zeker op een dag zoals gisteren waarop  de zon volop scheen en je niet echt winterkleren moest aanhebben.

Toen ik om 10 uur de trein opstapte hing de mist nog over de landerijen.
Ik probeerde vanuit een rijdende trein wat foto's te maken van het doorbreken van de zon door de nevel.
Zachtjes aan kreeg de hemel kleur. In Heist streelde de zon voorzichtig de daken van de stacaravans op een grote camping.

ochtend.jpg

Eenmaal voorbij Heist draait de trein landinwaarts en reed langs het kanaal. (Je kunt van Heist langs het kanaal fietsen tot in Gent!! )Achter de bomen ligt Ramskapelle en wat verder draaide de trein naar rechts en reed een eindje evenwijdig met de autoweg richting expresweg( Brugge). Ik rijd regelmatig met de auto langs deze weg naar Brugge. 

ochtend1.jpg

De zon brak nog meer door en kleurde de hemel rozig. De windmolens glinsterden zo erg in het zonlicht dat ik moeilijk een foto kon maken. De trein reed toen wat trager vòòr hij het station van Brugge binnenreed en dat gaf me de gelegenheid om de belangrijkste torens van Brugge te "vangen": de Halletoren, de O.L.Vr kerk en de St. Salvatorskerk.
De verdere rit heb ik mijn digitaaltje opgeborgen. De trein reed dan te vlug .

ochtend2.jpg

marc.JPG

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Marc!

Van een broodje eten kwam niets terecht. Want het restaurant waar Marc regelmatig een belegd  broodje gaat eten serveert dit niet tijdens het weekend. Marc zat er wat beteuterd bij en wist niet goed wat doen. Het patroon was doorbroken en dan is hij wat het noorden kwijt. Maar dat was vlug opgelost toen ik zei dan kiezen we iets uit de menukaart en ik las enkele suggesties voor. Jess nam lasagne en wij een slaatje ( zeg maar sla) met kip en scampi's . Een mengeling van salades en bovenop allemaal vers fruit en een kommetje currysaus  begeleid met stokbrood en boter en een schaal frites. Véél en véél te veel al zou je dat niet zeggen op de foto hieronder. Je moest wel uitgehongerd zijn om dat allemaal op te kunnen en dat allemaal voor een democratische prijs! Geen dessert noch koffie achteraf. We wilden nog kunnen wandelen :-)

 

eten.jpg

In de late namiddag werden we verwacht in het tehuis waar de begeleidster een taart had gebakken ter ere van Marc zijn verjaardag. De andere bewoners werden ook uitgenodigd en het ging er hartelijk aan toe . De begeleidster had de kaarsjes vergeten en Marc moest doen alsof hij ze uitblies .Lachen geblazen !! Marc zelf woont in een studio in een gebouw ernaast maar wordt wel begeleid. 

marc2.jpg

Morgen toon ik waar we in Lokeren zijn gaan wandelen. Alvast een klein voorsmaakje!

marc1.jpg

20:59 Gepost in verjaardag | Commentaren (12) | Tags: verjaardag, marc, lokeren, wandelen |

Commentaren

leuk die foto's vanuit de trein
t zal een mooie verjaardag geweest zijn voor Marc, gaan eten, wandelen en taart
Molsbroek daar heb ik nog over gelezen en foto's gezien op andere blogs, maar was er zelf nog niet

Gepost door: fotorantje | 13-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik probeer altijd foto's te maken vanuit de trein ,dat lukt enigszins als de trein niet zo vlug rijdt. Maar ik kon het nu weer niet laten omdat je de nevel zag optrekken en het zo mooi was buiten. De Molsbroek is een mooi natuurgebied en Willy heeft er al foto's van gepost.Ik heb zoveel foto's getrokken dat ik echt de beste moet uitzoeken.

Gepost door: magda | 13-01-14

Krijg een heel goed gevoel bij je postje Magda, kortom ik zie drie gelukkige mensen.
Groetjessssssss

Gepost door: greta | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was een dag waar we alledrie van genoten hebben. Zij blij dat ik eindelijk eens was afgekomen en ik blij dat ik met dit kleine gebaar hen een mooie dag bezorgd heb.

Gepost door: magda | 14-01-14

Je hebt Mark een prachtige verjaardag bezorgd, Magda. Hij en zijn vriendin hebben waarschijnlijk erg van genoten van jouw gezelschap. En jij hebt natuurlijk ook een mooie dag gehad.
Waarschijnlijk zijn jullie naar het Molsbroek geweest in Lokeren. Dat staat ook al lang op mijn verlanglijstje, maar ik ben er nog nooit geraakt.

Gepost door: Fluwijn | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn,het was een prachtige dag voor ons allemaal en inderdaad we wandelden in het Molsbroek

Gepost door: magda | 14-01-14

Mijn felicitaties aan de jarige.. dat was vast een hele mooie dag! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dank je wel ,ik zal het hem doorgeven! Het was een mooie dag en het weer was ons gunstig gezind

Gepost door: magda | 14-01-14

superlief van jou magda,
grtjs...

Gepost door: guusje | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

@ Guusje, je krijgt zo veel vriendschap terug van hem en zijn vriendinnetje

Gepost door: magda | 14-01-14

lief dat jij zoiets doet Magda..

en mijn hartelijke felicitaties aan de jarige..

en wandelweer was het ook wel...

groeten

Gepost door: willy | 14-01-14

Reageren op dit commentaar

@ Willy, jaren terug vroeg mijn vriendin die in een instelling voor meerderjarige gehandicapten werkt of ik " schrijfmoeder" wilde worden door af en toe een briefje te schrijven naar een jongeman die praktisch geen familie heeft en zelden bezoek kreeg.Nu zoveel jaren verder is er een vriendschapsband ontstaan en we genieten er allebei van.

Gepost door: magda | 14-01-14

De commentaren zijn gesloten.