14-01-14

Wandelen in een natuurreservaat

Na het lekker etentje gingen we op wandel. We lieten het centrum van Lokeren achter ons liggen en wandelden onder een stralende zon langs de Durme. 

wandelen3.jpg

Links van het wandelpad zagen we moerassige gronden met veel riet en hoge grassen. Grachten vol water en knotwilgen die gesnoeid waren.

wandelen.jpg

We zagen aan de boorden van de Durme hier en daar grote bomen die omver lagen. Wellicht door de Sinterklaas storm?  De dikke stronken waren al doorgezaagd.

wandelen.jpg

Toen merkten we een plakkaat waarop stond dat links van de Durme een natuurreservaat was . Je kon door 20 ha natuurgebied wandelen. Dat hebben we niet gedaan want we wilden  door een ander natuurreservaat wandelen nl.

wandelen2.JPG

het Molsbroek (klik) een ruim 80 ha groot moerasgebied.

molsbroek.JPG

In de verte tussen de bomen  merkten we watervogels op.

molsbroek1.jpg

...en langs het wandelpad lagen over een heel stuk omgevallen bomen! Men was al begonnen met opruimen.

molsbroek2.jpg

molsbroek3.jpg

Het wandelpad was verhard zodat Marc tamelijk vlot de  rolstoel vooruit kon duwen.

molsbroek4.jpg

molsbroek5.jpg

molsbroek6.jpg

Ter hoogte van het bezoekerscentrum had je een prachtig uitzicht.

molsbroek7.JPG

Een verrekijker stond ter beschikking van iedereen die wilde kijken.

molsbroek8.JPG

We namen daar een rustpauze en dronken iets. Ik koos een kabouterthee. Ik vond het passend bij de omgeving. Het kabouterachtige zat  in de honing die er in de thee was.

molsbroek9.jpg

We hebben de volledige wandeling rond het Molsbroek niet gedaan want dat was niet haalbaar . We hadden nu al meer dan een uur gewandeld . De volledig rondwandeling zou zeker nog een uur in beslag nemen en dan moesten we nog terug wandelen ook.  We werden om 16 uur verwacht voor de koffie en taart en dat zouden we  niet halen. Maar we waren alle drie tevreden: we maakten een mooie wandeling , het was zonnig weer en er was geen wind.
We liepen er heus niet alleen want er waren veel wandelaars. Bij het beginpunt stonden er rijen auto's geparkeerd op de straat.
Morgen nog een paar leuke beelden van Lokeren zelf.

 

Commentaren

dat ziet er daar heel tof uit!
eens zien hoever het van het station ligt ;-)

Gepost door: fotorantje | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het is toch een halfuur stappen tot je aan het Molsbroek komt ,maar het is een mooie wandeling langs de Durme.Helemaal rond het Molsbroek lopen betekent bijna 5 km wandelen. Wij deden ongeveer 1/3 . Want je moet toch de wandeling langs de Durme ook terug hé!

Gepost door: magda | 15-01-14

Weer een mooi stukje natuurgebied dat je bewandeld hebt. Lokeren ken ik alleen van de Lokerse feesten en dat is al een tijdje geleden :-)

Gepost door: bea | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, het is een geliefd wandelgebied en als je in Lokeren bent moet je beslist eens daarheen. Wij hebben de hele toer niet gedaan omdat het te ver is met een rolstoel .

Gepost door: magda | 15-01-14

Mooi helder weertje om daar jullie wandeling te maken, het moet meevallen, want bij regenweer is het waarschijnlijk niet te doen.

Gepost door: roysfoto | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, er is rondom een verhard wandelpad, maar als het regent zal het wellicht wel ook wat glad zijn. Het gedeelte dat wij hebben gedaan viel erg mee . Ze hebben aan de mindervaliden gedacht en met jou "car" kun je het gerust doen.

Gepost door: magda | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

een mooie wandeling onder een blauwe lucht, daarna nog koffie en taart, wat moet het nog meer zijn

Gepost door: merel | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Merel ,inderdaad het was een perfecte dag en we hebben er alledrie van genoten!

Gepost door: magda | 15-01-14

kabouterthee in Lokeren...

als ik er nog eens kom, ga ik één degusteren..

heel wat natuur op het grondgebied van Lokeren, ook enkele sierlijke gebouwen in het stadscentrum zoals bv de kerk en het stadhuis..

groeten

Gepost door: willy | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Willy de natuur is er mooi maar de stad ook! En een stukje toon ik in mijn nieuw logje. In het bezoekerscentrum moet je echt eens een kopje kabouterthee vragen :die is gezoet met honing en erg lekker!

Gepost door: magda | 15-01-14

Mooie wandeling met je schrijfzoon en zijn vriendin. Ze zullen het heerlijk gevonden hebben je te zien en voor hem was dit waarschijnlijk een verjaardag met drie sterren om van te genieten en zich te herinneren.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Leva, Mac was zo fier als een gieter dat ik gekomen was speciaal om zijn verjaardag te vieren. Weet je, als je dan dat stralende gezicht ziet dan kan je dag niet meer stuk.

Gepost door: magda | 15-01-14

Ho Magda het ligt/lag aan mijn achterdeur en ik ben er nooit geweest.
Wel gehoord dat de bever er weer opgemerkt is, volgens mijn zoon die lid is van Natuurpunt. Ieder jaar zijn daar ook de Lokerse feesten, maar noch nooit geweest. Het zal je schrijfzoon deugd gedaan hebben je na zo'n lange tijd weer eens terug te zien.

Gepost door: greta | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, als je ooit nog eens in Lokeren komt moet je beslist deze wandeling eens doen.Liefst bij mooi weer natuurlijk. Ja de Lokerse feesten zijn gekend tot ver buiten Lokeren. Meestal komt Marc zelf naar Knokke maar nu heb ik de gelegenheid om zelf eens te gaan en met de trein ben ik er in anderhalf uur.

Gepost door: magda | 15-01-14

Heel mooie natuurbeelden Magda ! Het lijkt me daar heerlijk wandelen in dat natuurreservaat. Bij gelegenheid ga ik daar vast en zeker ook eens een kijkje nemen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,dat moet jij beslist eens doen. Jij zult er pareltjes van foto's kunnen maken! De eerste keer heb ik rondom het Molsbroek gewandeld en dat is best een ferme wandeling want je mag niet vergeten dat je dan nog langs de Durme moet terugwandelen naar het Centrum. Deze keer zijn we tot het bezoekerscentrum gewandeld want met een rolwagen vorder je niet zo vlug.

Gepost door: magda | 15-01-14

Ooit een klein wandelingetje vanuit het centrum van Lokeren gedaan met Lucretia en haar dochter en kleindochters.. maar verder dan het stadspark zijn we toen niet geraakt hoor. Heb die natuurgebieden toen wel zien liggen en ooit.. ooit.. tja.. wie weet hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, jij als fervente wandelaarster moet deze wandeling beslist eens doen .Rondom het Molsbroek wandel je ongeveer 5 km en dan moet je de wandeling terug naar Lokeren zelf nog bijtellen (ongeveer een halfuur)

Gepost door: magda | 15-01-14

De commentaren zijn gesloten.