16-01-14

Daar is het ook mooi

Lokeren mag prat gaan op zijn natuurschoon maar niet zover daar vandaan is er ook veel natuurschoon.Tijdens de kerstdagen was ik bij een vriendin in Waasmunster. Jaren na elkaar kwam zij met haar gezin Kerst vieren bij ons. Nu opa er niet meer is stelde ze voor dat ik de kerstdagen eens bij hen ging doorbrengen. Zij woont in een bosrijke omgeving en in de nabijheid is een gekende stoeterij .

Na twee uitgebreide feestmaaltijden , kerstavond en kerstmiddag, hadden we er allemaal behoefte aan om een flinke wandeling te maken. In de voormiddag wandelden we in open veld en zagen in de verte paarden lopen van de stoeterij. We zagen een standbeeld van een paard ( of zijn het twee paarden ?). Op kerstdag zelf was het schitterend weer en na de middag gingen we in de bossen wandelen van de aangrenzende stad Sint Niklaas. Voor mij is dat genieten , maar op een andere manier dan van de zee.

wandelen.jpg

Op een bepaald ogenbik liepen we in het bos door een wijk waar jaren geleden vakantieverblijven werden neergezet. Tijdelijke woningen maar tegenwoordig staan ze er nog en ze gelijken allemaal op elkaar . Een soort chalet met stenen onderbouw en houten bovenbouw. Iedere bewoner heeft er een eigen accent aan toegevoegd. Ik betwijfel niet dat het nodig comfort er wel zal zijn ,maar het oogt allemaal zo rommelig. Jammer dat er voor zoiets bomen zijn omgehakt. Ik herinner me dat er toch een aantal vakantiewoningen afgebroken werden omdat permanente bewoning niet mocht zo dicht bij een bewoonde wijk. De kranten hebben er toen vol van gestaan.

st niklaas1.jpg

Deze grappig foto toont een van deze chalets .Oma mag haar auto vòòr de woning laten staan en opa mag de afrit naar de garage onderaan de woning nemen!

parkeren.jpg

21:28 Gepost in Kerst | Commentaren (10) | Tags: kerst, vriendin, wandelen, waasmunster |

Commentaren

Op sommige vaste campings heb je ook zo van al die rommel staan, en ze vinden het nog mooi ook want de ene wil al meer dan de anderen. Het is gewoon tegen elkaar op.
Niet dat we op een camping staan, dat is niets voor mij.

Gepost door: liliane | 17-01-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, deze chalets mochten gebouwd worden als zomerverblijven maar met de tijd zijn ze blijvend bewoond geworden. Eeen deel is verplicht afgebroken geworden omdat ze te dicht bij een bestaande mooie woonwijk kwamen. Ze hadden beter alles uit dit bos verwijderd. Het is jammer dat er hiervoor zoveel bos is gekapt geworden!

Gepost door: magda | 17-01-14

die hebben zin voor humor Magda...

ik zou het niet aandurven om daar te parkeren

groeten

Gepost door: willy | 17-01-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, we hebben er ook moeten om lachen. Ik denk dat oma af en toe eens tegen de garagedeur aanbotste,hahaha

Gepost door: magda | 17-01-14

Magda jij komt op veel mooie hoekjes

Gepost door: fotorantje | 17-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat is eerder toeval denk ik! :-)

Gepost door: magda | 17-01-14

Je verhaal en die fotocollage erbij..supermooi Magda. Heb je echt weer behoorlijk wat werk van gemaakt!
Groetjessss

Gepost door: greta | 17-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, als ik ergens van geniet dan wil ik dat graag delen met anderen.En terwijl ik dit logje maak geniet ik nogmaals van die twee mooie dagen .

Gepost door: magda | 17-01-14

Die opa moet het zich niet riskeren om z'n auto op oma haar parking te zetten. Want dan zwaait er wat. Hahaha. Die vakantiewoningen ogen inderdaad erg rommelig, Magda. Het zou niets voor mij zijn.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 18-01-14

Reageren op dit commentaar

Fluwijn indertijd is er veel herrie geweest rond deze vakantiewoningen. De kranten stonden er vol van. Een deel is verwijderd maar waar wij wandelden is er zelfs een weg aangelegd en mogen die woningen blijven bestaan. Moet er geld tegenaan gesmeten zijn!!!

Gepost door: magda | 18-01-14

De commentaren zijn gesloten.