19-01-14

zondagwandeling

 

Ik had behoefte aan een wandeling aan zee. Ik had wat last van mijn  rechtersinus en zeurende pijn aan de rechterkant van mijn hoofd. Niet erg maar als ik niet oplet komt het helemaal door. Ik heb ondervonden dat een wandeling langs de vloedlijn enorme verlichting brengt. Zeelucht bevat veel jodium en dat doet mijn sinussen deugd. Het was daarenboven zacht weer ( 8° ) en af en toe kwam de zon door het grijze wolkendek. Dus reed ik na de middag naar de zee .
Deze keer was ik  niet alleen op het strand ,ik zag wandelaars in de richting van Zeebrugge en wandelaars in de richting Cadzand.

zee.jpg

Het was vloed en  het water kwam tot het einde van de golfbrekers. Ik ben pal vòòr de golfbreker -waar het beeld ver in zee staat (klik)- blijven staan. Het beeld was werkelijk niet te zien. Zelf niet met telelens( ik plaats de foto niet omdat die niet echt scherp uitviel) 

zee2.jpg

Ik zag twee ruiters over de duinenrij afdalen naar het strand. Ik had hen al gezien toen ze op de parking hun paarden uit een paardentrailer haalden en op het zandpad de zwinbosjes inwandelden.

zee1.jpg

Ik was blij dat er een doorsteek was en ik niet hoefde de duinen te beklimmen zoals de vorige keer en de volgende doorsteek was nog minstens een klein uur wandelen. Boven gekomen keek ik nog eens achterom naar de zee die er erg rustig bij lag.

duinen.jpg

De duinen zijn hier dichtgegroeid met helmgras en duindoorn. De oranje bessen zijn nog altijd mooi gekleurd. Het was nog altijd niet koud genoeg om te verkleuren..

duinen1.jpg

Veel wandelaars en fietsers! Allemaal richting  het einde van de zeedijk waar  "'t Keun" van Flanagan staat! Ik wandelde in tegengestelde richting terug naar de auto. Ik voelde me een stuk beter .Wat de zeelucht kan doen hé!!

duinen2.jpg 

 

 

20:49 Gepost in wandelen | Commentaren (18) | Tags: wandelen, zee |

Commentaren

zal wel aangenaam zijn aan zee met zulk zacht weer voor een strandwandeling, zeker als het dan nog eens vloed is. En hoe is het met de sinussen ?

Gepost door: liliane | 19-01-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane geen zeurende pijn meer. Ik moet tijdens de wintermaanden oppassen voor vochtig weer en nevel. De dag ervoor was het erg vochtig en ik heb geholpen in de tuin met bijeenvegen van takkensnoeisel! 't Was weer zover hé! Het inhaleren van physiomer( isotoon zeewater) doet ook deugd.Maar als je de zee bij de hand hebt ,wandel ik liever eens langs het water.

Gepost door: magda | 20-01-14

dat doet deugd hé zo'n wandeling!
maar k zou eerder gedacht hebben dat het niet goed was voor de sinussen
gisteren deed ik hetzelfde, maar k heb voor mijn doen beetje overdreven met de afstand :-) vandaag beweeg ik amper, tja k wist weer van geen stoppen met stappen :-)
jammer genoeg geen duinen te zien waar ik liep in oostende

Gepost door: fotorantje | 19-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, blijkbaar werkt de zeelucht positief op de sinussen. Ik moet soms wel hoesten maar dat is niet echt een verkoudheid .Deze keer heb ik niet gewandeld tot in 't Zwin , was een beetje te laat vertrokken . Er wandelden veel mensen op de smalle zeedijk èn op het strand. Geen wind vanuit zee en dan is het echt aangenaam. Kom de volgende keer maar hier wandelen ,ik haal je wel op aan de trein. :-)

Gepost door: magda | 20-01-14

Niet alleen goed voor uw sinussen die wandeling maar veel mensen komen ook tot rust daar. De zee heeft vele goeie eigenschappen. Moesten we nu eens met z'n allen naar daar verhuizen.... :-)

Gepost door: bea | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ,liever niet hoor! Dan raakt het hier overbevolkt,:-)

Gepost door: magda | 20-01-14

Zalig hé, zo’n wandeling aan zee in het putteke van de winter, en de toeristen zijn schaars tot onbestaande Magda, de beste tijd van het jaar! Dat is het voordeel van dichtbij de zee wonen, je weet altijd wel ergens heen.
Groetjesssssss

Gepost door: greta | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik zoek het einde van de zeedijk op daar is het zomer en winter altijd veel rustiger! Want daar moet je met de fiets of te voet wandelen en voor velen is dat te vermoeiend :-)

Gepost door: magda | 20-01-14

Was gisteren ook op het strand.. altijd lekker hè, maar inderdaad, wat je de vorige keer schreef: ook bij ons gisteren geen wind!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als het zo'n zacht weer is en ik ben thuis ,dan laat ik alles vallen en ben naar zee. Vandaag regent het hier zachtjes en hangt er een soort nevel al de hele dag . Geen weer om te wandelen voor mij . Ik zou weer last krijgen.

Gepost door: magda | 20-01-14

Magda goede middag...

heb je intussen die zeurders al ne shot gegeven ?? Hopelijk voel je u intussen weer als een jong veuleke ! Fijne groetjes :-))

Gepost door: pepino | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Pepino, gelukkig helpt de zeelucht om de sinussen mores te leren! Vandaag is het beter om binnen te blijven. De hele dag regent het zachtjes en is er grijze lucht!

Gepost door: magda | 20-01-14

ik wou dat ik het kon, even tot aan de zee rijden, lang de branding wandelen, dat ik zo dicht bij woonde als jij

Gepost door: merel | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, toen ik vroeger nog werkte kon ik dat enkel het weekend doen en dan was er meestal ook wel wat anders dat dringend moest gedaan worden.Later gingen dochterlief en ik regelmatig wandelen en lopen op het strand . Nu ik alleen ben is het maar een gedacht om in de auto te springen en naar zee te rijden.In de zomer doe ik dat wel met de fiets.

Gepost door: magda | 20-01-14

Gezonde zeelucht doet wonderen, Magda. Goed voor de sinussen en ook voor de stress, denk ik. Aangezien jij zo dicht bij de zee woont kan je van dat wondermiddel handig gebruik maken.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, nu heb ik die verdomde sinussen wel wat onder controle maar jaren terug wist de dokter er geen raad mee en naar de kliniek gaan ervoor ...no way! Ik kreeg de raad om physiomer in de neusholten te spuiten. Aangezien dat op basis is van zeewater , kan ik maar beter eens goed gaan ademen op het strand hé! 't Is gratis en het helpt nog ook.Natuurlijk moet ik niet wachten tot het een ernstige ontsteking wordt.
Voor de stress zal het ook goed zijn, het geluid van de zee werkt kalmerend dat is een feit.

Gepost door: magda | 20-01-14

wandelen doet altijd deugd Magda..

en je hebt het voordeel van wel meegnomen "jodium-kuur "

groeten

Gepost door: willy | 20-01-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, en die kuur is gratis en voor niks !

Gepost door: magda | 20-01-14

De commentaren zijn gesloten.