28-01-14

weeral...

 

poetshulp.png....slecht nieuws van het werk front. Ik kreeg een mailtje dat mijn poetshulp nog één keer komt want ze wordt volgende week geopereerd. Dat vind ik erg voor haar. Maar het was te verwachten , ze is al een tijdje niet komen opdagen. Ze had rugklachten. Nu blijkt dat die rugklachten toch ernstiger zijn dan zij zelf gedacht heeft.

Na de operatie , een tijdje revalidatie en als ze terug mag werken zou ze dit liever in haar woonomgeving doen. Ze woont niet in mijn gemeente. :-(  . Ze was zo werklustig  en ze wist wat ik van haar verlangde. We schoten ook goed op met elkaar. 
Er wordt uitgekeken voor iemand anders. Het wil maar niet lukken. Ik stroop dan maar terug mijn mouwen op in plaats van het wat gemakkelijker te hebben. In feite zijn de mouwen continu opgestroopt want ik heb tot nu toe nog niet veel geluk gehad met poetshulpen. Het huishouden bijhouden houdt niks in, maar af en toe eens grondig poetsen is wel eens nodig ( zeker als er hier in de tuin werd gewerkt of binnenshuis karweitjes werden gedaan) en dat laat ik graag over aan jongere mensen. Mijn fysiek blijkt toch veel beter te zijn dan al de poetshulpen die ik de laatste jaren over de vloer kreeg ! Met uitzondering van " ' t vrouwtje " die 32 jaar lang zonder uitzondering één dag in de week mijn huishouden weer op poten zette.
Ik hoop dat het toch een keertje mag lukken en zeker tegen de vakanties zodat ik met de jongens er opuit kan trekken. Maar aan de andere kant maak ik me  niet al te druk over deze tegenslag.  Ik ben nog best in staat om alles zelf te doen. Maar op aandringen van de kinderen kruip ik niet meer zo vlug op ladders of stoelen sedert ik een serieuze val heb gedaan.

22:01 Gepost in werken | Commentaren (14) | Tags: werken, poetsen, poetshulp |

Commentaren

Spijtig voor u Magda, de poetsvrouw is hier vandaag ook langs geweest, en ze werkt zonder pauze te nemen. Mijn moeder heeft nu ook geluk met haar poetsvrouw, maar dat was niet altijd zo. Het is er eentje van de mutualiteit , en daar met ons moe dan ook aan betalen.
Op een keertje zal het zeker lukken , blijven hopen.

Gepost door: liliane | 28-01-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb het voorbije jaar echt een poetshulp kunnen gebruiken gezien er hier zoveel werken zijn opgeknapt. Telkens stond ik er alleen voor.In plaats dat de boel op korte tijd opgekuist was heb ik er in mijn eentje toch langer moeten overdoen. Gelukkig heb ik veel hulp gehad van Michel.

Gepost door: magda | 30-01-14

Dag Magda!

Ach het is verdorie overal hetzelfde nu ik dit lees.
Als je dan al eens een werker in huis hebt en het klikt goed gebeurt er altijd wel iets Met de hulp!!! grrrr Ik hoop dat er vlug een oplossing komt want die mauwen kunnen niet opgestroopt blijven! Duim mee voor jouw dat je vlug iemand anders krijgt en dat het een goeike is!!
Nog een gezellige avond! Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 28-01-14

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, gelukkig heb ik nog een goede gezondheid,maar een beetje hulp zou welkom zijn.Telkens er hier het afgelopen jaar serieuze werken waren stond ik alleen voor de opkuis. Precies of de poetshulpen roken dat er werk op til was.

Gepost door: magda | 30-01-14

Pech hoor, ik kan ervan meespreken, de luie haken meteen af en de goede werkers worden overbelast in rug e.d.- een echte beroepskwaal- en moeten dan afhaken. Hoop dat je de witte raaf vlug vindt!
Zouden de kleinkinderen bij grote werkzaamheden ook niet mee kunnen helpen, al was het maar ladders vasthouden en zo?
Je bewijst ze er een dienst mee, voor later , want de moderne vrouw verwacht van haar man dat ie even goed ALLES in het huishouden doet.

Gepost door: speranza | 29-01-14

Reageren op dit commentaar

@Speranza, tijdens het verlof zijn de kleinkinderen een grote hulp bij oma . Wees gerust alle kleinkinderen moeten helpen in het huishouden hoor! Zelfs als iedereen hier is zoals met de kerst ,verlaten kinderen en kleinkinderen het huis en is alles opgeruimd! Ze weten allemaal wel van aanpakken.Maar ze kunnen hier niet altijd zijn om te helpen hé, school en werk zijn er ook !

Gepost door: magda | 30-01-14

Vraag mij af wie er wel geluk mee heeft Magda! En dan hoe ouder ze worden, hoe meer verlofdagen (c.a.o dagen) ze hebben. Ik heb er twee, maar gewoon doen die de wekelijkse kuis, zoals zij dat noemen, maar eens de badkamer afwassen, (ze is niet groot bij mij) en 'n plafond afwassen dat mogen ze dan weer niet, Alhoewel hun bedrijf dat wel voorschrijft dat ze tot 2 meter hoog iets mogen doen. Hun rechten kennen ze, maar hun plichten die passen ze aan naar hun goesting. Wat mis ik altijd ons Gaby (overleden)en zeker nu we zelf ouder worden. Vandaar dat ik ja ook als het gaat de mouwen opstrop net als U magda, en alles in kleine stukjes zelf ga doen. En gewoonlijk de goeie poetsvrouwen, die vinden werk dan verder in de familie, zoals bij buurtje hier, eerst bij grootmoeder, en bij de moeder, nu deze laatst overleden is komt ze nu bij de dochter, maar ze is ook nu al op jaren aan het komen, dus neemt die ook niets meer bij. Maar ik zoek verder....
Groetjessssssss,

Gepost door: greta | 29-01-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, de hulpen die je tegenwoordig krijgt ,daar weten de meesten niet wat een spons en een zeemval is ,en de vloer schuren doen ze gewoon met een natte dweil. Zucht zucht, wat ben ik 30 jaar lang verwend geweest met "'t vrouwtje "zoals iedereen haar noemde.Ze paste op het huis als we op vakantie waren, ze ving de kinderen op na school( toen waren ze wel al wat groter anders gingen ze naar mijn moeder). Ze woonde alle huwelijken bij en ook de treurige gebeurtenissen ... Ik zei het haar laatst nog " ik heb nooit beseft hoe gelukkig we met jou waren". Ik kreeg deze namiddag bericht van het uitzendkantoor dat ze een nieuwe hulp voor me hebben. Een belgische van 51 jaar. Afwachten maar.

Gepost door: magda | 30-01-14

aiai, in de eerste plaats voor de poetsvrouw
maar jij nu terug alles zelf doen
hopelijk kan je eens een blijvertje vinden

Gepost door: fotorantje | 29-01-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ik begin er minder en minder op te rekenen, ik had echt een poetshulp nodig het voorbije jaar omdat er hier zoveel werken zijn gebeurd en telkens en telkens weer had ik geen hulp. Nu alles in de plooi is gevallen ,begin ik echt te twijfelen of ik nog wel een hulp wil die meer niet komt dan wel!!

Gepost door: magda | 30-01-14

Ik heb jaren een crème van een poetsvrouw gehad. Toen die door leeftijd stopte ,moest ik weer op zoek.Ben nadien hele tijd bedrogen geweest. Ze kwam poetsen als ik werken was tot de geburen zegde dat ze na een uur al verdween en ik 3 uur betaalde en dat ook kon bewijzen
Uiteindelijk zelf terug beginnen poetsen. Nu wordt het hier door mijn gezondheidsproblemen vaak moeilijk
Poetsen spreidt ik nu over een hele week en wat niet gedaan geraakt blijft liggen. Iedereen is hier welkom en wie het niet aan staat. Blijft maar weg. Hopelijk vindt jij gauw terug iemand die zijn werk degelijk doet.

Gepost door: marylou | 30-01-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou , ik heb gelukkig nog een goede gezondheid, ik ben ook niet te lui om mijn huishouden te beredderen. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en nu wil ik het toch wat zachtjes aan doen en wat genieten en een poetshulp kan een grote hulp zijn voor mij. Ik heb meer dan 30 jaar dezelfde poetshulp gehad en ze deed een namiddag in de week alsof ze haar eigen huis kuiste. Ja ze werd een dagje ouder en is gestopt .In het begin kwam ze nog elk jaar in het voorjaar de grote kuis doen! Nooit problemen met haar gehad,en we zien elkaar nog regelmatig.

Gepost door: magda | 30-01-14

Het is altijd wat met die werksters geloof ik. En dan willen ze hier in NL hetzelfde systeem in gaan voeren.. omdat 'dat in België zo goed werkt'..!!!! :-S
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-01-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik begrip die werksters niet. Ik denk dat ze gewoon werken om in orde te zijn met de sociale wetgeving en eenmaal in orde kan dat werken hen gestolen worden. En ls ze echt goed werk leveren vallen ze ziek en zijn lange tijd afwezig. Ik vind het vooral erg voor het vrouwtje omdat ze héél veel werkt om tijdens de zomermaanden een maand terug te keren naar haar land om samen met haar man verder te bouwen aan hun huis!

Gepost door: magda | 30-01-14

De commentaren zijn gesloten.