31-01-14

Lente in zicht

ochtend.jpg

Terwijl de familie in Canada overstelpt wordt met sneeuw en temperaturen van -35 ° (en door de wind met een gevoelswaarde dat nog veel lager ligt), hebben wij hier tot nu toe aan de kust als minste temperatuur 0° gehad of hooguit een ietsie pietsie lager.
De bloembakken op de vensterbanken zijn tot nu toe nog niet verhuisd naar het tuinhuis. De geraniums blijven bloeien en vandaag zag ik bij de klimroos hoog tegen de gevel een prille roos bloeien. Aan de voet van de grote treurwilg staan er bosjes sneeuwklokjes. Hier en daar zie je er al een paar die opengaan. Een soort zomer chrysanthemum blijft in een grote bloempot maar verder gele bloemen produceren.

Deze morgen kwam de mist opzetten en in een mum van tijd was het erwtensoep en zag je praktisch het huis van de achterburen niet meer . Tegen de middag trok de mist geleidelijk op, gelukkig maar want het was 's morgens daardoor erg koud en er lag rijm op het gras.
Ander ochtenden worden we verwend door een prachtige zonsopgang. Nu de treurwilg (links op de foto)achter in de tuin en de esdoorn( rechts op de foto) bij buurtje gesnoeid zijn ,kan ik de zon zien opkomen. Op een kwartiertje tijd kleurt de hemel van dieproze naar goudgeel.

snoeien.jpg

Buiten hoorde je aan alle kanten het geluid van tuinwerkzaamheden. De kettingzagen hadden het druk. En ergens werd er hout gekliefd. Toen ik met de fiets wat boodschappen haalde zag ik waar er bomen werden afgezaagd en de hakselmachine lag al klaar om de kleinere takken te hakselen. En dat allemaal midden de wintermaanden.

klimroos.JPG

sneeuwklokje.JPG

Een beetje meer zon zou welkom zijn en mijn sinusjes zouden dankbaar zijn. Nu is het voor mij wel opletten geblazen met de mist en de hoge vochtigheidsgraad. In elk geval had mijn lieve poetshulp het niet koud. Ze heeft rondom het huis al de ramen en luiken gepoetst en daarna is ze binnenshuis er flink tegenaan gegaan. Jaja het is nog steeds dezelfde. En ze zal wel eventjes afwezig zijn voor een kleine ingreep op 12 februari aan haar hand maar niet voor een dringende rugoperatie die volgende week al zou plaatsvinden , zoals het uitzendkantoor me wijs maakte. Ik geloof dat er een enorme taalverwarring is tussen mijn poetshulp en het uitzendkantoor. Nochtans spreekt ze goed frans . Ofwel hebben ze andere plannen met mijn poetshulp. In elk geval een rare bedoening. Er komt op 14 februari een andere poetshulp liet het uitzendkantoor me weten. Ik ga volgende week eens persoonlijk contact nemen , want ik ben hun mailtjes, smsjes en telefoontjes nu eens van die en dan weer eens van iemand anders beu..

In elk geval wens ik mijn poetshulp het allerbeste toe met de ingreep aan haar hand . Ze nam me nog eens stevig beet toen ze deze avond weg ging. Wordt zeker vervolgd ...

 

22:16 Gepost in lente | Commentaren (4) | Tags: lente, het weer, poetshulp |

Commentaren

Het effen zelf uitvissen is altijd het besten om achter de werkelijk doe dracht te komen.

Gepost door: liliane | 01-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, zolang ik de poetshulp niet gezien had , wist ik van niet beter. Maar maandag ga ik zelf naar het uitzendkantoor. Ik heb zo de indruk dat ze zich niet veel aantrekken van de mensen die bij hun ingeschreven zijn om te werken.

Gepost door: magda | 02-02-14

Reageren op dit commentaar

je vraag om zon is verhoord Magda, vandaag is het precies prille lente
een groot verschil tussen een rugoperatie en een hand

Gepost door: fotorantje | 02-02-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja de zon was er wel maar de koude wind ook en ook af en toe ene klein buitje!
Niet te geloven hé dat ze zo lichtzinnig dingen vertellen aan hun klanten!

Gepost door: magda | 02-02-14

De commentaren zijn gesloten.