03-02-14

Gezellig samenzijn

egelantier.jpg

Zondag hadden we  het jaarlijks diner van onze  seniorengroep. De opkomst was groot want ook zij die niet zo goed te been zijn om petanque te komen spelen, of mee op stap te gaan met onze daguitstappen of geen interesse hebben voor de filmavonden zijn dan ook aanwezig. Altijd fijn om iedereen terug te zien. Want na al die jaren kent iedereen elkaar en is het leuk om bij te praten. Zo heb ik een hele namiddag gepraat met een nicht van me.

Het eten is zoals elk jaar in dit restaurant héél lekker en verzorgd. Te beginnen met wat hapjes bij het aperitief, de overheerlijke soep met croutonnetjes en garnalen , en dan de vrije keuze tussen vis en kipfilet en een ijs met bessensaus en veel slagroom en om te eindigen koffie of thee met koekjes en pralines.

Ondertussen werden foto's getoond en filmpjes die gemaakt zijn op de activiteiten van het voorbije jaar. Iedereen leek te genieten want de uren vlogen voorbij en het werd al schemerig toen iedereen opstapte.

Het programma voor dit jaar ziet er veel belovend uit: een uitstap naar Rijsel, naar Charleroi, natuurwandelingen, erfgoeddag, monumentendag en een dag Ieper met een bus in het kader van de herdenking 100 jaar Wereldoorlog I en dan niet te vergeten onze petanque namiddagen en tijdens de wintermaanden de koersbal namiddagen. Dit laatste wordt volgens het boekje gespeeld want we zouden graag in competitie spelen met andere ploegen. Ik kan je verzekeren  dat dit niet altijd gemakkelijk is. Het is niet zomaar een bolletje laten rollen...

In plaats van thuis te kunnen uitpuffen kreeg ik onverwachts bezoek van één van de buren die problemen had met haar mazoutketel  en een nieuwe moest kopen. Zij dacht dat ik gasverwarming had en wilde mijn mening. Spijtig voor haar maar ik stook nog met mazout en de ketel en brander zijn nog in prima staat.( bij ons al héél veel jaren terug vernieuwd ,terwijl haar ketel dateert van 1977 ! ) 

Vandaag nam ik een dagje voor mezelf en ging naar zee wandelen. Héérlijk weer. Ik laat jullie morgen meegenieten.

21:55 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (18) | Tags: senioren, diner |

Commentaren

De soep en dessert zo er ook wel in gaan bij mij .hoe wel alles eigenlijk.

Gepost door: liliane | 03-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, tussen de verschillende gangen duurde het wat ( er was een kok tekort die dag) en in feite gelukkig maar. Ik zou het niet allemaal op gekund hebben. Vanmiddag was de zoon en kleindochter hier om te eten en ik had waterzooi van kip klaargemaakt en als toetje appelbeignets. Zucht, ik heb ook lekker meegegeten. De rest van de week zal het wat minder moeten anders ga je me kunnen rollen ,hahaha !

Gepost door: magda | 03-02-14

Ziet er allemaal heel goed uit.. behalve dat kleine fotootje linksboven.. ik weet niet wat ik dáár van moet maken hoor, wan dat ding in dat witte kommetje..! ;-)
Dat wordt weer een interessant uitstappenjaar zo te lezen! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 03-02-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, o dat was het aperitief bordje en erg lekker: een loempiatje van het huis, een schaaltje zelf te pellen garnalen en een haringslaatje in een glaasje. De vis was kabeljauw haasje op een puree met groenten in en een sausje rondom gegoten.

We hebben inspraak op het programma en wij hadden er op aangedrongen om naar de herdenking van 100jaar wereldoorlog I te gaan. Veel mensen zullen de gelegenheid niet hebben om dit mee te maken want de Westhoek is met openbaar vervoer niet zo goed bereikbaar. De stad Ieper zelf wel. Maar om de streek te bezoeken is een ander paar mouwen en in dat herdenkingsjaar hoort een bezoek aan de streek en de talrijke kerkhoven erbij. Nu gaan we dit met een bus doen en in Ieper blijven tot de Last Post onder de Menenpoort.

Gepost door: magda | 03-02-14

Een smakelijke maaltijd, maar vooral 'n prettig gezelschap, leuke gesprekken is echt deugddoende om er zo even tussen uit te zijn....
Mooi programma Magda, en vooral s'avonds onder de Ieperse Menenpoort waar de oorlogslachtoffers met een beklijvende ‘Last Post’ worden herdacht. Het trompetgeschal gaat bij ons door merg en been. Echt 'n speciale sfeer daar, en iedere keer wij daar komen, willen wij dat voor geen geld missen, is zo'n speciaal gevoel dat door je heen gaat.
groetjesssssss en geniet maar van je vele uitstapjes

Gepost door: greta | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was een heel gezellige namiddag. Ik zat toevallig bij een nicht van me aan tafel en we hebben de hele namiddag lekker zitten bijkletsen over de hele familie.Aan mijn vaderskant is het een grote familie maar niet met iedereen is er veel contact. Zo konden we aan elkaar vertellen wat we siten.
Ja naar Ieper waren we verleden jaar al met de Senioren en met de canadese familie een aantal jaar geleden ook. We zijn dan gebleven tot na de Last Post. Daar krijg je toch echt kippenvel van.

Gepost door: magda | 05-02-14

gezellig en lekker
en dat programma ziet er ook al interessant uit

Gepost door: fotorantje | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat programma is voor elk wat wils en zo moet het ook zijn, want anders haken ze af.

Gepost door: magda | 05-02-14

Een vol en gevarieerd programma hebben jullie....net zoals het eten dat je voorgeschoteld kreeg :-)

Gepost door: bea | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Bea ,wij willen geen kofiekransjes- en kaart namiddagen. Zo'n verenigingen zijn er genoeg.We willen actie,hahaha!
Dit restaurant verzorgt zijn klanten goed en het is er elk jaar dik in orde! Ja tevreden klanten komen terug hé!

Gepost door: magda | 05-02-14

Het jaar is nog maar net begonnen en de lekkerbeetjes leuken al opnieuw je blog op. Het is me een raadsel hoe je erin slaagt om zo slank te blijven. Waarschijnlijk ben je" een doorjager, zoals we dat hier te lande noemen.

Ik blijf me aan die captcha's van skynetblogs ergeren. Vandaar dat ik besloten heb om bij jou en je collega"s minder commentaartjes neer te poten, want het blijft priegelen met die woorden. Als wordpress.com het zonder captchas's doet, moet skynetblogs dat volgens mij ook kunnen.

Gepost door: Benjamín | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ik eet met mate ,ook als ik uit eten ga. Maar slank kun je mij niet noemen , laat ons zeggen volslank ;-)

Die captcha hangt ook ferm mijn voeten uit. Weet je dat zodra ik een captcha moet invoeren mijn reactie niet tevoorschijn komt op de blog waar ik op reageer? Ik schreef hiervoor skynet reeds aan.Skynet vraagt voorbeelden. Hoe kan ik nu voorbeelden geven. Of ik moet op voorhand een printscreen maken vòòr ik op "stuur" druk.

Gepost door: magda | 05-02-14

een heel gevarieerd programma zie ik. en al dat lekkers , dat was zeker smullen daar.
Ik kijk al uit naar je dagje zee ....

Gepost door: merel | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Merel,zo'n etentjes zijn gezellig. Iedereen kent elkaar en iedereen gaat vriendschappelijk met elkaar om. Geen achterklap of naijver.

Gepost door: magda | 05-02-14

een collage waar ik goesting van krijg Magda..

en een wel gevuld en gevarieerd programma..

wandelen aan zee, gelijk heb je ..

het was de voorbije dagen prima wandelweer..

groeten

Gepost door: willy | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het zijn dagen waar je blijgezind door huppel: goed weer, goed gezelschap en lekker eten toe!

Gepost door: magda | 05-02-14

wow zo lekker eten ik krijg er honger van, grtjes

Gepost door: Emily | 04-02-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, we werden verwend met lekker eten. En de porties waren zo ruim dat ik bijna een hele kippenborst verzameld heb voor de poezen thuis! Ik zorg er meestal voor dat ik een klein stukje kan meenemen voor poes. Die weet dat al en ze zit te wachten in de hall als ik thuiskom.Iedereen die wat vlees over heeft komt dat in mijn bord leggen,met de boodschap " voor je poes" hahaha. Er wordt dan wat afgelachen hoor. Nu heeft ze drie dagen malse kippenstukjes gekregen. En de poes die elke dag langs komt eten heeft er ook gekregen.

Gepost door: magda | 05-02-14

De commentaren zijn gesloten.