08-02-14

wisselvallig zoals het weer

voorjaar1.jpg

Er zijn twee zaken waar ik een hartsgrondige hekel aan heb en dat is schoenen poetsen en stof afnemen. 

Deze week heb ik  echt mijn best gedaan om met stofdoek en zeemvel het huis te "zuiveren".

Om er me steeds aan te herinneren had ik een zeemvel, stofdoek en meubelspray goed in het zicht gezet. Ik ben boven begonnen , maar telkens dwaalde ik af en deed vlug nog iets anders. Ik riep mezelf telkens ter orde en deed dan voort... 's namiddags of de andere dag .Onschuldig
Nu stond de meubelspray al twee dagen beneden op het salontafeltje. Ik had nog zoveel andere dingen te doen (grinnik) maar deze avond is de beneden verdieping afgestoft , gemeubelsprayd en sommige dingen gezeemd.

Ik moet nu toch wel elke dag mijn klompen afwassen want droog geraak ik niet bij de kippen en konijnen . Het is er één slijkboel en dan vergeet ik nog al die keutels en kippenshit.. Lekker geurtje hoor als ik terug thuis kom. Dus ben ik wel verplicht om elke dag mijn klompen af te schuren en dat is hetzelfde als schoenen poetsen maar veel erger nog!

Maar voor hoelang is alles " gezuiverd" ? Het is eindeloos . Daarom doe ik die twee dingen niet graag!

Ik loop liever rond met mijn nikon(netje). Tussen de buien door liep ik vandaag in de tuin rond en zag al veel voortekens van de lente. Een vroege spaanse margriet , paaslelies in de knop, sneeuwklokjes die nu toch zachtjes aan opengaan , geraniums die maar blijven bloeien, en rechtsonder wat verscholen tussen de dorre bladeren een eerste paars crocusje. De zaadbollen in de bomen geraken niet zo vlug op . De vogels vinden in de natuur nog voldoende voedsel. En een windmolentje van Sébastien is in een boompje blijven hangen. Ik heb het even vastgezet voor de foto, maar anders draait het lustig rond en zeker nu er zoveel wind is.

Na weer één van de regenbuien was de zon er even en de lucht was zo mooi dat ik een paar foto's nam. De ondergaande zon weerkaatste op de witte wplken die rozig werden. Toen ging alles zo vlug, op vijf minuten tijd was de zon weg ,de wolken werden donker , even was er een donkerblauwe hemel waarin de maan mooi schitterde en dan boem-patat een donkere rolwolk en donder en bliksem. Ik was vlug binnen!!!!

 

onweer.jpg

22:10 Gepost in het weer | Commentaren (24) | Tags: tuin, poetsen, onweer |

Commentaren

Moeder natuur is toch echt de kluts kwijt hé.

Gepost door: Gidsjoris | 08-02-14

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, dat is ze zeker. Maar wat wil je met zo'n zachte temperaturen.

Gepost door: magda | 08-02-14

De weerman voorspelde buiten tien graden boven nul terwijl het volgens de kalender midwinter moet zijn.
Waar zijn de winters van weleer? ( grapje hoor!)Maar is toch uitzonderlijk. Hier ook moet je echt de laarzen aan om door de weide van de damherten te ploeteren, om aan hun stalletje te komen. Gelukkig is dit deel van hun weide hoger gelegen, zodat ze toch nog even buiten kunnen.
Ach Magda alles mag nu in een lager tempo, en geef je nikon(netje) gerust voorrang, dat noemen ze nu in vakjargon "actief ouder worden"Hier is het vandaag echt 'n stormweer, met nu en dan regen, maar de weilanden van de boeren rond ons huis die liggen er helemaal verzopen bij.
Zondagse groetjesssssssss

Gepost door: greta | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was zacht weer vandaag en de zon zat er regelmatig maar de wind deed het frisser aanvoelen. Overal liggen weiden en landerijen er erg modderig bij. Hoe kan het anders met voortdurend die regenbuien.Verder heb ik er niet veel van gemerkt want we vierden een laat nieuwjaar bij de oudste zoon.

Gepost door: magda | 09-02-14

Waar ik nu zo een hekel aan heb , de afwas (probleem opgelost met afwasmachine)
ruiten kussen, opgelost door de poetsvrouw .de strijk, niet opgelost grr ( wie dat uitgevonden heeft moesten ze opgehangen hebben aan de hoogste boom voor het bekend was )

Gepost door: liliane | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, aan al wat jij opsomt heb ik niet echt een hekel. Alleen jammer voor de tijd die je erin steekt. Ik zei het al ik loop wel liever rond met mijn nikon(netje).

Gepost door: magda | 09-02-14

De mezebolletjes die hier hangen, je zou ze moeten zien....ondertussen precies hangende grasbolletjes. Spijtig dat de konijnen er niet aan kunnen :-)
http://365dagen.skynetblogs.be/archive/2014/01/16/16-januari-8056521.html

Gepost door: bea | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Bea,whoeeaaaa! de zaadjes lopen weer uit! Je kunt een graanveldje aan leggen!!

Gepost door: magda | 09-02-14

en zo waaien we de winter door Magda....

ik moest hier lachen met de reactie van Bea..

fijne zondagavond

Gepost door: willy | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik moest er ook om lachen en het is ook geen zicht die doorgeschoten graantjes, nog eens een bewijs dat we geen winter kenden tot nu toe.

Gepost door: magda | 09-02-14

Da's met al het huishoudelijker werk.. het komt nooit echt áf.. vandaar ook dat ik er een grondige hekel aan heb en het zelden doe hehe. Of alleen het hoogst noodzakelijke dus.. en daar hoort meubelspray (?? heb ik volgens mij nog nooit in his gehad) wat mij betreft niet bij! Jij bent dus echt nog láng geen huisvrouw-van-likmevessie.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ken je meubelspray niet ? Moet je beslist aanschaffen. Je spuit eens in huis rond en het ruikt alsof je uren hebt geboend,wwhhhoooeeaaaaa!!!

Gepost door: magda | 09-02-14

Dat schreef ik niet, dat ik het niet ken.. ik heb het alleen nog nooit in huis gehad. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat ik, zelfs pas onlangs!, de grenen houten kasten en tafels ingewreven heb met meubelolie! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-02-14

Ik dacht dat die vraagtekentjes betekenden dat het je onbekend was. Maar ik grapte ook wat hoor! Meubelolie is zeker goed voor grenen . Dat gebruik ik voor de grenen meubels in de slaapkamer. Alle krassen zijn zo verdwenen. Die meubelspray is vooral bedoeld om de eikenkasten en salontafel vrij van vlekken te krijgen. Gemakkelijker dan boenwas en waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan.

Gepost door: magda | 09-02-14

hihi herkenbaar
en stof afnemen is zo zinloos, terwijl je bezig bent zie je het stof er zo weer op dwarrelen

Gepost door: fotorantje | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik doe geen stof af als de zon in huis schijnt ,want dan lijkt het een hopeloos werkje :-)

Gepost door: magda | 09-02-14

stof komt altijd terug , en de wolken zijn dan weer zo boeiend , geef mij dan ook maar een droom van een wolk om bij weg te dromen

Gepost door: merel | 10-02-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, je raakt nooit uitgekeken als je naar boven kijkt: zon,maan sterren,wolken,sneeuw,regen....

Gepost door: magda | 10-02-14

Stof, de gesel van de huisvrouwen. Ik sta er altijd verwonderd van waar al dat stof vandaan komt, niemand loop binnenshuis op schoenen, en de pakken stof die uit de stofzuiger komen, na enkele dagelijkse beurten, onvoorstelbaar.

Gepost door: roysfoto | 10-02-14

Reageren op dit commentaar

@Ha Roy ,je hebt het hopeloze ruimen van stof binnenshuis ook al gemerkt.Soms heb ik zin om de gordijnen te sluiten als de zon in de living schijnt. Het is alsof ze je uitlacht als de zonnestralen bibberen onder de stofdeeltjes!

Gepost door: magda | 10-02-14

Hey Magda super foto's ze doen me al lentekriebels krijgen, bij mij in de tuin staat er enkel maar een teer mager sneeuwklokje, verder niks, ik denk dat mijn tuin niet zo warm staat als de jouwe, heb dat al dikwijls ondervonden dat bij mij alles later bloeit.
bye the way, ik hou ook niet van afstoffen ... en mijn botjes blink ik niet hoor als ik van de kippen kom, want ook bij ons is de weg naar het kippenhok helemaal modder, ik laat mijn botjes vuil achter in het tuin hok (want om die te kuisen bah !) groetjes

Gepost door: Emily | 10-02-14

Reageren op dit commentaar

@Emily ,normaal bloeit alles vroeger in het binnenland ,maar blijkbaar is het dit jaar eens omgekeerd! Het is een troost dat ik geen afwijking heb .Er zijn blijkbaar lotgenoten die ook niet graag stof afnemen ;-) . Normaal was ik mijn klompen niet elke keer af ,maar als je in de kippenstront hebt gestapt dat verspreid ligt in de modder ,doe ik dat wel want lekker ruiken doen die klompen dan niet :-)

Gepost door: magda | 10-02-14

Naar de wolkjes en de bloemekes kijken is véél leuker, Magda, dan poetsen en stof afnemen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-02-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,daar zeg je met wat! Moest ik nu regelmatig een poetshulp hebben zou ik dat kunnen doen . Blijkbaar zijn die bang van mij en blijven ze weg,hahaha!

Gepost door: magda | 10-02-14

De commentaren zijn gesloten.