10-02-14

Nog een laat nieuwjaarsfeest.

nieuwjaar bij luc.jpg

Het jaarlijks nieuwjaarsfeest bij Luc en Ingrid (van zijn familie en haar familie) ging gisteren door. We waren met 22 mensen. Dochterlief haar echtgenoot was er jammergenoeg deze keer niet bij. Hij was zo ziek als een hond, zoals men zegt. Vlug een pilletje pakken hielp hier niet . Dus bleef hij thuis lekker uitzieken van een zware verkoudheid. Het was een leuk weerzien met de familie van Ingrids kant.
Toen iedereen er was gingen we ons installeren aan de lange tafel.


Als aperitief koos ik voor een Roomer , een drankje op basis van alcohol en vlierbloesem. Het steekt in een bol flesje met zwevende bloemetjes in het drankje . Het drankje heeft een alcohol percentage van 15%. Erg lekker, maar verraderlijk!  Google maar eens op" Roomer" om er meer over te weten.

Als hapje erbij had Luc allerlei broodstengeltjes gemaakt die je in verschillende  zelfgemaakte pesto's kon dippen.

Het thema van het menu was "grootmoeders keuken".

-Tomatensoep met balletjes en lettertjes.
-Een enorme pot met koninginnehappen ( "hapjes" lijkt hier  de lading niet te dekken;-)  ).
-Luc had 10 kg aardappelen geschild en fijne frietjes gemaakt!!
-Het dessert bestond uit chocomousse, een zwarte woud taart, een bananentaart, een enorme verse fruittaart met zelfgemaakte banketbakkersroom (mjammie), een confituurtaart van heerlijke pruimpjes...allemaal huisgemaakt. Dat werd in buffetvorm aangeboden. Dus zelf kiezen, snijden of scheppen en op je bordje leggen.
En om af te ronden koffie ,thee of irish koffie !

Een heerlijke en lekkere dag was het !

nieuwjaar bij luc1.jpg

21:46 Gepost in familie | Commentaren (20) | Tags: familie, nieuwjaar, feest, kinderen |

Commentaren

Was het nu het laatste nieuwjaarsfeest , aan de lijn is ook niet echt gedacht hé. :-)

Gepost door: liliane | 10-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb wel geschreven een "laat" nieuwjaarsfeest. Maar hopelijk volgen er nog veel nieuwjaarsfeesten ;-) . Nu komen de verjaardagen eraan, hahaha! Ja er zijn nogal wat calorietjes verorberd!! Maar dan eten we deze week een beetje magertjes.

Gepost door: magda | 10-02-14

Dat was ook het eerste wat ik dacht: hoe die mensen geen 150 kg wegen...onvoorstelbaar :-)
Supergezellig om met twee families het nieuwe jaar te vieren en als de gastheer en -vrouw dan nog zo een feestmaal op tafel kunnen toveren: eersteklas!

Gepost door: bea | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, neen niemand weegt 150 kg in deze familie. Integendeel ,sommigen kunnen best dooreten om wat te verdikken! Maar wordt er op die dagen extra binnengespeeld dan doen we het wat soberder de volgende dagen!Niet eten staat nooit op het lijstje want dan grijp je te vlug naar zoetigheden.De zoon en zijn vrouw zijn kunstenaars wat eten maken betreft. Deze keer waren het originele recepten uit grootmoeders kookboek. Van de soep tot de taarten!

Gepost door: magda | 11-02-14

Een grote tafel is het al geworden, die als het moet nog langer kan... en met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij zie ik op de foto. Ja Magda dat is wel "mooi ouder worden" voor U temidden van zoveel jonge mensen.
Geniet ervan maar met volle teugen! Hmmm... en de menu ziet er heel lekker uit.
Groetjessss

Gepost door: greta | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@ Greta, zelfs de jongeren waren van de partij wat je niet zo vlug verwacht van 18 jarigen en ouder. Alleen voor Cedric 15j en Sebastien 11j was het een beetje " saai" . Er werden geen spelletjes meer gespeeld want de 18j en ouder hadden het te druk met allerlei "stoere" verhalen tegen elkaar te vertellen :-) . De één las een boek en de andere heeft rondgelopen met de poes!( op de bovenste collage te zien). Niet alleen de oma's hebben genoten maar iedereen. Iedereen past de agenda aan om toch maar te kunnen samenkomen. Fijn hé! Ik hoop het nog lang te mogen meemaken. En inderdaad de tafel zal met het ouder worden van de jongsten nog uitbreiden,hahahah!

Gepost door: magda | 11-02-14

Ziet er weer heerlijk en heel gezellig uit! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat zijn van die dagen waar je naar uitkijkt en achteraf nog lang van geniet!

Gepost door: magda | 11-02-14

mooi toch zo twee familie's samen...

en jij krijgt dit in 2 prachtige collages..

knap werk Magda

Gepost door: willy | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, iedereen staat graag eens op de foto, maar ik kan hier moeilijk een ellenlang één per één fotolog van maken. Ze krijgen de foto's doorgestuurd.

Gepost door: magda | 11-02-14

jawadde, daar zal gesmuld geweest zijn
en vlierbloesem op alcohol is heel lekker, heb dat ook ooit eens gedronken, k had ooit een collega die dat maakte (nog voor Roomer bestond) en heb toen eens een flesje gekregen, t was jammer dat het plots leeg was :-)

Gepost door: fotorantje | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja die vlierbloesem was een lekker aperitiefje en wellicht gekocht bij Roomer want ze waren de vorige week in Gent! Iedereen wilde het eens proeven bijgevolg is dat flesje ook vlug leeg geweest ;-) ( te zien op de bovenste collage)

Gepost door: magda | 11-02-14

dat was van de eerste keer raak en dat met lettertjes gewoonlijk geeft dat meer problemen als cijfers. Nu na een 5-tal minuten eens kijken of het ook echt tot bij jou komt

Gepost door: merel | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

en bij die tweede reactie moest ik geen captha gebruiken, dus komt de tweede reactie voor de eerste (kun je nog volgen .... )

Gepost door: merel | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

dat ziet er allemaal reuze lekker uit, ik zou het daar wel kunnen vinden hoor.
en dat het dessertbuffet echt wel iets voor mij. Ik zou wel weten wat nemen, gewoonweg van alles een beetje.

En nu proberen of ik de reactie krijg doorgestuurd, blijf volharden hoor, telkens weer opnieuw proberen toch het lukt (hoop ik dan toch)

Gepost door: merel | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, wat een succes! Driemaal gelukt . Van dat dessert buffet heb ik ook van alles een beetje gesnoept.' t Moet maar zo lekker niet zijn!

Gepost door: magda | 11-02-14

dag magda,

we zijn terug. nog altijd in het ziekenhuis, maar het gaat al beter.

groetjes
kim

Gepost door: kim | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

o Kim wat een verrassing. Ik kwam regelmatig eens langs om te zien of er soms wat nieuws was. Maar hier ben je nu zelf. En nu naar een volledig herstel hé! Liefs

Gepost door: magda | 11-02-14

Magda ben gaan zien voor die Roomer en de fles samen met de glaasjes, alleen al zijn heel decoratief op zichzelf. Morgen ga ik eerst even zien bij Delhaize of Colruyt.
Wijzelf drinken heel weinig, maar als er bezoek komt is het wel eens'n orgineel aperitief, wij wisten het helemaal niet, en dan nog zo dicht bij huis in Gent. Weer iets begeleerd dank zij de blog Magda!
Nog 'n goeie avond

Gepost door: greta | 11-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta ik hoop dat je het in het warenhuis vindt. Ik heb ook eens gekeken en zelfs in onze gemeente kan ik dit drankje vinden in het warenhuis! Dat ga ik beslist eens halen. Het is een heerlijk drankje.

Gepost door: magda | 11-02-14

De commentaren zijn gesloten.