19-02-14

Op zoek naar...

 

...een kadertje waar de gamelle van grootvader inpaste. Dat was de bedoeling van de uitstap van vandaag.
Maar met 11°  op de thermometer, wilde ik er ook een wandelingetje aan vastknopen. Vriendin en ik reden naar Sluis en gingen eerst wandelen op de vestingen rond Sluis. Voor we de vestingen opgingen zagen we dit bord. Blijkbaar worden de pictogrammen niet door iedereen begrepen want eronder was een plakkaatje bevestigd  " Dus alleen voetgangers".  Fietsers kunnen terecht op het pad langs het water.

Ik was juist bezig met een paar foto's te maken, toen twee wandelaars ons voorbijstaken. De man bleek me te herkennen als de blogster van Knokke-Heist. Zelf is hij woonachtig in Brugge. Toen ik van mijn verbazing wat bekomen was, bleek de man familie te hebben in Heist . Een neef van hem-helaas al overleden- heb ik zeer goed gekend. We reden in onze jeugdjaren elke dag- samen met nog anderen -met de trein naar school in Brugge . Later was hij zelfs aanwezig op het feest voor mijn vrienden de dag vòòr mijn huwelijk. In ons latere leven kwamen we elkaar af en toe nog wel eens tegen.


Wij wandelden met ons viertjes verder op de vestingen en namen afscheid van elkaar toen we Sluis in wandelden met " wie weet komen we elkaar op de wandelingen nog eens tegen". Blijkbaar doen we dikwijls dezelfde fietstochten en wandelingen.
Het bleef de hele namiddag droog en de paraplu's en regenjasjes stonden vruchteloos in de aanbieding. Het was helemaal niet druk  en zo viel me dit leuke geveltje op dat anders meestal verborgen zit achter geparkeerde auto's.

Op de parkeerplaats waar ik mijn auto achtergelaten had was er ruimschoots plaats .Je kon er letterlijk rondjes rijden. O en of ik iets gevonden heb om grootvader gamelle in te steken ? Je gelooft het niet maar ik heb inderdaad iets gevonden ! Ik toon het nog wel.

 

sluis1.jpg

 

23:39 Gepost in wandelen | Commentaren (5) | Tags: wandelen, sluis, ontmoeting, gamelle |

Commentaren

Ha Magda dat doet toch deugd als je zo herkennen?! Vreemd toch hoe 'n leven kan lopen. 's Mensen lot maakt soms 'n vreemde bocht, zonder zoeken of ook ermaar aan te denken ontmoet je elkaar terug zoveel jaren later.
He ben benieuwd waar je die nieuwe aanwinst gevonden hebt, maar ik weet - net als die ontmoeting hierboven _- als je er niet speciaal naar op zoek gaat, komt je het veel vlugger tegen. Heb ik al dikwijls meegemaakt.
Was 'n mooie dag gisteren voor te wandelen, maar vandaag hier helaas weer regen en nog eens regen!
Groetjesss

Gepost door: greta | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

leuk zo een ontmoeting

Gepost door: sloeber | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

Zo'n onverwachte ontmoeting is altijd leuk,Magda. De wereld is klein. En aangezien jij je kadertje hebt gevonden kon je dag niet meer stuk.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

Die vestingen rond Sluis zien er in alle jaargetijden interessant uit.. en ideaal voor een wandelingetje.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

Leuk om zo iemand tegen te komen die je kent als blogster. Zo zie je maar, straks word je nog een BV. :-) , zelfs in Nederland
In Sluis ben ik nog nooit geweest .... wie weet ooit, ik zie wel

Gepost door: merel | 20-02-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.