22-02-14

Avondlicht

 

 

avondlicht1.JPG

Vandaag heb ik afscheid genomen van een oud collega. Hij zou dit jaar 90 jaar worden.
Een eenvoudige man, altijd opgeruimd en behulpzaam. Een man van de "oude garde" die altijd tijd maakte om een luisterend oor te bieden. Hij benaderde de mensen liefst persoonlijk en had het niet begrepen op de moderne communicatiemiddelen waar hij eerder argwanend tegenover stond.

avondlicht.JPG

Hoewel hij al lange tijd op pensioen was, waren veel oudcollega's en vrienden aanwezig om hem een laatste groet te brengen.

avondlicht2.JPG

Een kippenvel moment toen een klaroen weergalmde in de kleine kerk en ook het Belgisch volkslied werd gespeeld. Een eerbetoon voor een oudstrijder en weerstander.

De hele dag was hij niet uit mijn gedachten. Dit logje is een eerbetoon aan een innemend persoon.

 

PS.De foto's werden gisteren genomen in Aardenburg toen de zon langzaam onderging.

 

21:15 Gepost in mijmeringen | Commentaren (6) | Tags: begrafeis, collega |

Commentaren

Goed dat er veel oud-collega's waren, wat hoe ouder je wordt hoe minder mensen op de begrafenis .

Gepost door: liliane | 23-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat deed de familie zichtbaar deugd om zoveel oud collega's en vrienden te zien. Het was ook opvallend hoeveel mensen bleven om na de dienst de familie te condoleren. Het is hier nogal gebruikelijk dat velen na de offerande de kerk verlaten. Dit is niet altijd uit een gebrek aan respect ,maar veel werkgevers laten toe dat het personeel naar een offerande gaat maar niet de hele dienst volgt.

Gepost door: magda | 23-02-14

Een mooi eerbetoon Magda voor 'n uniek mens, zoals je er heden ten dage niet veel meer kan vinden, en zo blijft Meneer toch verder leven over de dood heen, op je blogje.
Zondagse groetjesss

Gepost door: greta | 23-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, hij was een fijne collega(wijkagent) en ik mocht hem altijd inlichtingen vragen over zijn wijk. Toen we hier pas woonden heeft hij meegeholpen om de tuin aan te leggen oa de tuin klaar leggen om gras in te zaaien. Ik kan je verzekeren dat dit niet in een twee drie gedaan was. Pietje-precies als hij was.

Gepost door: magda | 23-02-14

Altijd triest als er iemand gaat die je kende en graag mocht. Hij heeft in ieder geval een lang leven gehad.. 90 jaar, da's een mooie leeftijd hè.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 24-02-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad een lang leven heeft hij gekend . Maar afscheid nemen is altijd triest en het is ook zo definitief. Een zorgeloze oude dag heeft de enige zoon hem gegeven. Zeker na het overlijden van de echtgenote een paar jaar geleden. Ook de begrafenis getuigde van grote liefde die de zoon voor zijn vader koesterde.

Gepost door: magda | 24-02-14

De commentaren zijn gesloten.