27-02-14

hagel en zonnig.

hagel.JPG

Gisteren was het een stralende dag. De thermometer wees 10 ° en het zonnetje scheen uitbundig. De achterdeur stond open en dat vond Vlekje,onze poes, fijn . Ze ging op de mat aan de deur liggen , af en toe geurtjes opsnuivend met haar kopje in de lucht. 

Rondom werd er in de tuinen gewerkt. Ik hoorde zelfs het geluid van een grasmaaier. Zelf had ik best mijn krantje in het zonnetje buiten op het terras willen lezen. Maar ik kreeg bezoek van een oudcollega en zijn vrouw.

Terwijl ik bezig was met alles klaar te zetten voor de koffie en een perentaart uit de oven haalde, hoorde ik plots gekletter op het golfplaten dak van buurtjes tuinhuis. Toen ik mijn hoofd buitenstak  scheen de zon nog altijd maar uit een donkere wolk vielen er massa's hagelstenen. Ik kon er nog vlug een foto van maken  want lang bleven ze niet liggen. Maar het bleef niet bij die ene hagelbui. De tweede hagelbui was stukken erger en op de koop toe stortregende het ook nog . Allemaal met een stralend zon aan de hemel.
Ik verwachtte elk ogenblik nog donder en bliksem als toetje. Maar dat bleef uit.
Toen ik mijn gasten ophaalde ( want om gezondheidsredenen mag de man geen auto meer rijden en zijn vrouw kan het niet) bleek dat  het bij hen in het centrum niet geregend noch gehageld heeft. Dat is nu wat je noemt een plaatselijke bui. De rest van de dag is het stralend weer gebleven.

Maar vandaag geen zon te zien en maar 3° op de thermometer. Werkelijk totaal ander weer. Druilerig , koude wind. Het was de laatste donderdag van de maand en drie oudcollega's waren van plan om een wandeling te maken . Maar dat plan mochten we opbergen want het regende tot ver in de namiddag . Dan maar reünie hier en we verorberden de rest van de perentaart met koffie en een chocolade likeurtje toe. Een paar gezellige uurtjes bijkletsen maakte dat we het slechte weer vergaten.

Ik zou morgen graag wat in de tuin bezig zijn , maar ik vrees dat het niet zal doorgaan want er wordt regen voorspeld  en de dagen er op eveneens en dan nog een portie vorst.... zucht , het crocusverlof begint. ...en de kleinkinderen komen. Laat het toch een beetje mooi weer zijn.

 

 

22:15 Gepost in het weer | Commentaren (16) | Tags: het weer |

Commentaren

Magda, Dat is nu echt Belgisch weer, overkwam mijn schoonbroer een paar dagen geleden. Op wandel met onze moeder (zij ziet dan in een rolstoel) de de zon scheen en plots een stevige hagelbui, en lopen met een rolstoel is niet evident. Ze zijn dan maar een broodjeszaak binnen gevlucht en een koffie gedronken.
Hier is het gras ook al afgereden

Gepost door: liliane | 27-02-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het weer is zo verschillend en we waren zo graag eens gaan wandelen. Ik had deze voormiddag willen gras afrijden om daarna spul te gooien tegen het mos. Het is momenteel in reclame bij Aveve. Het zal een hele karwei worden om het mos uit het gras te krijgen na zo'n vochtige periode en daarna komt het terras en de paadjes rond het huis aan de beurt. Alles is zo groen aangeslagen. Nochtans had ik na de zomer nog met de drukspuit alles afgespoten.

Gepost door: magda | 27-02-14

We mogen van geluk spreken dat geen sneeuw gezien hebben. Hier waren ze in bepaalde tuinen ook al met het gazon bezig, maar wij wachten nog wat, veel te nat. Maar" Haastige spoed, doet de tuin vaak geen goed" is 'n spreekwoord dat nu nog wel van toepassing is. Mos dat heb ik verschrikkelijk tussen de kasseien van mijn oprijlaan. Voor de gazon gebruiken wij 'n meststof waarin ook iets tegen het mos is aan toegevoegd, moet je eens vragen.
Ja de tuincentra's die zijn al volop uit hun winterslaap met dat goeie weer!
Groetjes Magda maak je niet te druk hè met je logeetjes!

Gepost door: greta | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja een dag mooi weer en het begint te kriebelen om buiten aan de slag te gaan. Ik zou enkel het gras afrijden omdat het redelijk hoog staat en omdat het spul tegen het mos beter zijn werk kan doen. En terzelfdertijd ligt het grasveld er dan ook mooier bij want na al dat snoeien ligt er wel klein snoeisel verspreid.Ik heb veel al bijeengeharkt ,maar toch .

Als het in de crocus week geen mooi weer is dan worden er hier veel koekjes gebakken en cakejes en gaan we ook veel spelletjes doen. Maar ik begrijp de jongens hoor ,die willen hun vlerken eens uitslaan met wandelen en fietsen.

Hebben we in onze streek niet veel last gehad van echt winterweer, vochtig was en is het wel. Ik had op het einde van de zomer rondom de paadjes met de drukspuit extra gereinigd! Ik dacht dan is het deze winter niet zo glibberig als ze nat liggen.Nu liggen ze er allemaal zo groen bij en als het nat is moet je al oppassen om niet uit te glijden . Straks werk aan de winkel maar vaarvoor moet het toch wel wat zachter weer zijn.liefs.

Gepost door: magda | 28-02-14

de grillen zijn begonnen alhoewel het nog geen april is

Gepost door: fotorantje | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ,inderdaad het is grillig weer ,maar daaar konden we ons eigenlijk wel aan verwachten. Het is te mooi om waar te zijn dat we zo maar de Lente zouden instappen.

Gepost door: magda | 28-02-14

Vreemd hé, zo'n plaatselijke bui ? Laten we hopen voor de kinderen dat het zonnetje ook van de partij is tijdens de krokusvakantie.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@ Fluwijn, we mogen ons tegenwoordig aan alles verwacht. Onlangs regende het aan de voordeur en als ik aan de achterdeur kwam was het droog en bleef het droog . Dat is nogal een gewaarwording.

Gepost door: magda | 28-02-14

Echt wel grappig zoiets.. soms is zo'n bui weleens zó plaatselijk dat het voor het huis regent en achter niet! :-) Wij hebben trouwens ook die hagelbui gekregen.. denk dat het een band was die door de wind schuin over West-Europa geblazen is! ( ja, ik kijk heel vaak op de buienradar met wisselvallig weer haha.. kwestie van die hond droog uit te kunnen laten hè.. maar dat was gisteren echt niet mogelijk nee)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@Hé Mizzy, ik schreef het bij Fluwijn al dat ik onlangs vooraan het huis regen had en achteraan bleef het droog !

Gepost door: magda | 28-02-14

Dat zie ik ja.. maar dat schreef jij er later pas tussen. Nu lijkt het net of ik je na praat.. dat vind ik nu niet zo leuk van je.

Gepost door: mizzD herself | 01-03-14

Ach sorry ,dat was de bedoeling niet. Ik reageerde om beurt op elke reactie en toen zag ik pas dat jij hetzelfde fenomeen beschreef.

Gepost door: magda | 01-03-14

Dag Magda!

Inderdaad, de ene keer zon en hup regen zo gaat dat in ons landje he!
Voor ieder wat wils!!! hihiii
Wens je nog een fijne vrijdag!
lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, voor ieder wat wils ,ja als ik mag kiezen dan heb ik toch liever zon hoor!

Gepost door: magda | 28-02-14

He Magda zag zojuist dat de paddentrek volop naar de vijver begonnen is. Verleden week kwamen ze zo nu en dan ééntje, maar nu.. De temperatuur en vochtigheid zijn goed. Het gaat opletten zijn, want de vijver ligt hier juist voor mijn tuinhuis. Noch niets gemerkt bij U daar in de tuin?!
'n Nog 'n rustige avond gewenst, met 'n fris glaasje Roomer wat denk je?!

Gepost door: greta | 28-02-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, hier steken de padden de baan over in het bos. Over een hele lengte waar ze gewoonlijk te baan oversteken zijn er omheiningskes gespannen en staan er emmers waar de padden intuimelen en regelmatig worden die over de baan gezet om ze daar dan los te laten .Elk jaar trekken ze naar een bepaalde vijvers en zo worden ze over de baan geholpen door vrijwilligers die de emmers leeg maken.Hier in de tuin merken we er niks van ,maar wel een eindje verder waar ze naar een vijver komen van een buur een paar huizen hier vandaan.
Volgende week ga ik met de kleinkinderen op zoek naar een fles Roomer in een klein warenhuis tegen de zeedijk!!!! Ik ga dan ook komen stoeven dat ik een Roomertje drink,hahaha!

Gepost door: magda | 28-02-14

De commentaren zijn gesloten.