06-03-14

de kleinkinderen zijn hier

Zondagavond kwamen de kleinkinderen op vakantie. In de namiddag hadden ze in Heist naar de carnavalstoet gekeken en waren daarna samen met hun ouders en nog familie iets gaan eten.
De kleinkinderen waren moe en oma ook na een drukke dag te beginnen met een wandeling, een lekker etentje en veel gebabbel. Het enige waar we nog zin in hadden was ons bed opzoeken. Toen ze  maandag opstonden was het eerste wat Cédric zei " oma we gaan in de tuin werken hé" .

Maar eerst geraakten ze een beetje  hun energie kwijt met dansen en zingen op de Wii. Geen scherpe foto's, ze waren een beetje te wild aan het dansen, hihihi!

wiidansen.jpg 

Vooraleer in de tuin te werken moesten er wel voorbereidingen genomen worden. Gras afrijden lukte niet. De grasmachine wilde niet straten, die moest eerst nog nagezien worden.  We brachten de grasmachine voor nazicht naar Aveve, kochten kalk  en een zak voor ontmossing (te strooien binnen een paar weken als het kalk goed opgelost is), en een zak meststof voor de groenten, voor het gras had ik er nog genoeg liggen. Bij Aveve legden ze alles in de auto en thuis hielpen de jongens die zware zakken op het lorrietje schuiven.

We brachten nog een heleboel kleine takken afkomstig van de treurwilg naar de zijkant van huis en Cédric begon de composthoop die onder de treurwilg ligt op te kuisen. Zo'n mooie compostaarde, daar kan ik binnenkort nog een heleboel bloembakken mee opvullen. De laarzen die de jongens hadden aangetrokken waren verschillende maten te groot , maar het lukte best om ermee te werken :-)

Daarna werden emmers gevuld en nadat ik beiden getoond had hoe ze het kalk over het gras moesten uitstrooien, stuurde ik Sébastien naar de voortuin en bleef Cédric in de achtertuin. Kwestie om mekaar niet voor de voeten te lopen want daar komt alleen maar kibbelen van! Eerlijk gezegd ik verwachtte niet  dat ze dit werkje tot het einde zouden volhouden. Maar ze deden het allebei tot de volledige tuin gestrooid was!

composthoop.jpg

kalkstrooien.jpg

Dinsdag wilde Sébastien mijn auto wassen. Ik had gezegd dat ik toch eens mijn auto moest wassen want dat ik  bij het uitstappen in de garage zo dicht bij de wagen moest langs lopen dat ik mijn jas vuil maakte. Hij wilde het per sé alleen doen. Dus liet ik hem maar doen. De hele auto werd flink ingesopt en het leukste was natuurlijk met de waterlans de auto afspuiten. En of die is afgespoten !!! Het enige wat oma mocht doen was de ramen opblinken. En Cédric was ondertussen aan  het spitten in de groententuin want hij wilde uitjes en sjalotten planten. We hadden die al meegebracht van Aveve. Hij heeft het stukje omgespitte grond al geharkt en mest ondergewerkt en de uitjes zijn mooi geplant.

aauto en tuin.jpg


Woensdagavond zijn beide kinderen voor een dagje naar huis gegaan. Vrijdag komen ze terug. Dan wordt er in de groententuin nog wat verder gewerkt...
Vandaag heb ik mijn huishouden weer op pootjes gezet. 't Was wel eens nodig.

Maar als jullie denken dat dit het enige is wat we van maandag tot woensdagavond  hebben gedaan, dan vergissen jullie zich! We zijn er ook elke dag op uitgetrokken.
Dat toon ik morgen.

Commentaren

Magda ,ik heb woensdag ook in de tuin gewerkt, niet met de kleinkinderen maar met de tuinman.
Ik heb iets gepost waar de kinderen wel even mee bezig zijn denk ik.

Gepost door: liliane | 06-03-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, momenteel heb ik geen tuinman nodig. Die heeft het grootste werk al gedaan omdat we geen strenge winter hadden en verleden jaar is er het hele jaar hard gewerkt om alles in orde te krijgen. Nu is het opknap werk en onderhoud van het gazon. In de groententuin ben ik ook al begonnen. Alles hangt een beetje af hoe het weer zal blijven om te planten en te zaaien. Ik vind het wel fijn om buiten bezig te kunnen zijn na al die maanden.

Gepost door: magda | 06-03-14

Kinderen van die leeftijd die werken voor het plezier....zeldzaam toch? Of alhier zitten ze ergens goed verstopt en worden ze doodgezwegen want zo'n verhalen hoor ik nooit :-) Heel leuk dat die jongens, net als hun oma, graag in de tuin bezig zijn....en oma houdt er gene zere rug aan over :-)

Gepost door: bea | 07-03-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, tja ik ben zelf soms verwonderd dat ze zo graag in de tuin bezig zijn.Ze moeten dat helemaal niet doen voor me, maar als ze iets willen doen moeten ze het ook goed doen anders moeten ze er niet aan beginnen. Ze zijn ook altijd zo fier als een gieter dat ik iedereen die het horen wil vertel dat mijn kleinkinderen dit of dat gedaan hebben. Indertijd kocht opa nog een snoeischaar op batterijen voor hen zodat ze de struiken konden snoeien. Ook ander materiaal dat handiger is voor kinderen kochten we. Ach en zien doen zet ook wel aan om het zelf ook eens te proberen.

Gepost door: magda | 07-03-14

een en al bedrijvigheid huize de kindertjes zie ik, en het weer hielp ook een handje

Gepost door: fotorantje | 07-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het weer was wel de hoofdfactor. Je moest niet eens goed ingeduffeld zijn om buiten in de tuin te werken.

Gepost door: magda | 07-03-14

Je moet wel een heel groot gazon hebben als je denkt dat ze dat niet vol zouden kunnen houden tot het klaar was.. is toch niet zulk zwaar werk?
In ieder geval was het goed weer voor tuinwerk ja.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad niet zo'n zwaar werk maar ze hadden ondertussen al een berg takken weggesleept en de composthoop in orde gebracht, dus dacht ik die gaan er halverwege de brui aangeven wegens "genoeg voor vandaag" ;-)

Gepost door: magda | 07-03-14

Kinderen overal hetzelfde Magda, hier was dat ook zo. Hier moesten ze nooit iets doen in de tuin, en dat vond ik fout. Maar ja... Maar dan gingen ze plots toch helpen in de tuin, en gaven er na vijf minuten helpen al de brui aan, en op andere momenten deden ze dan weer iets dat je nooit had verwacht dat ze dat zouden doen, laat staan tot 'n goed eind zouden brengen!
De tuin ligt er ook al op z'n paasbest bij zo te zien, dank aan die goeie winter he!
Mooie dagen op komst Magda, veel plezier daar.

Gepost door: greta | 07-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, grote werken in de tuin staan er voor het ogenblik niet op het programma. Daarvoor hebben we in het recente verleden héél veel gedaan. Nu is het enkel onderhoud en het winterse kleed van opgehoopte bladeren in de bloemperken wat opruimen . Als het weer zo blijft moet ik niet eens de bloembakken opvullen want de gernaniums staan nog steeds te bloeien op de vensterbanken en er komen ook nieuwe bladeren en bloemknoppen op!Zodra de grasmachine is nagezien : gras afrijden en de lange zomer mag begnnen ,hihi!

Gepost door: magda | 07-03-14

Wauw, wat een leuk verslagje! En leuke foto's ook.
Daar boven op het water, daar zou ik wel eens willen gaan joggen!

Gepost door: cuisine celine | 08-03-14

Reageren op dit commentaar

@Céline, met de kleinkinderen valt er altijd we iets te beleven dat een fotootje waard is ;-)

Gepost door: magda | 08-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.