10-03-14

Een zomerse dag in Oostende

Op die zomerse zondag van gisteren was ik in Oostende en samen met een vriendin wandelden we vanaf Earth Explorer  over de duinen langs Fort Napoleon, een stukje langs de zeedijk, om met de overzetboot in het centrum van Oostende te belanden. Ik toon het nog maar het meeste wat me opgevallen is zijn de kunstwerken van Arne Quinze nl. Rock Strangers, elf grote rode metalen blokken. Het werk lokt bij de Oostendenaars heel wat reacties uit. Het zijn enorme aandachttrekkers .

Nu het hele plein vernieuwd is en er een stuk terrasvormig plein bijgekomen is en er nog een wandelweg kun je er van op afstand beter naar kijken en ook fotograferen. Op deze drukke zomerse zondag liepen de mensen kriskras langs deze blokken. Het maakte deze rode blokken wat tot leven en op eentje die wat afgelegen stond kon je (niet zo gemakkelijk) zitten!

Morgen meer....

 

oostende zeedijk.JPG

oostende1.JPG

oostende2.JPG

oostende3.JPG

oostende4.JPG

oostende5.JPG

oostende6.JPG

Commentaren

ze zijn zeker fotogeniek hé Magda die rocks, net zoals jij

Gepost door: fotorantje | 10-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje,hahaha, ik kon het niet laten om er even in te zitten!

Gepost door: magda | 10-03-14

Reageren op dit commentaar

Als je dat op afstand ziet zou ik nooit kunnen raden wat het is Magda, lijkt wel iets dat ingepakt staat te wachten, ach ja inderdaad ze noemen het kunst he!
Hier deze morgen is het echt nevelig en koud, hopen maar op de zon dan maar:)

Gepost door: greta | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ach je moet maar denken" het fleurt het straatbeeld in elk geval op". Deze morgen is het hier ook erg fris en nevelig. Hopelijk breekt de zon nog door vandaag.

Gepost door: magda | 11-03-14

Achzo, Magda in town. Jij bent nog geen haar veranderd beste Magda ;-)

Gepost door: roysfoto | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, wat een compliment. Ik hoopte je tegen te komen , maar het was zo druk dat ik zelfs op de visserskaai geen foto's kon nemen. Je werd er onder de voet gelopen en ik wilde toch niet dat de grote camera die ik meehad averij zou oplopen:-) . Ze lopen je liever omver dan om je heen te lopen als je foto's neemt. Ik denk dat je die drukte ook wel zal gemeden hebben. Maar ik heb ook rustige plekjes opgezocht die jij ook graag opzoekt! Met eigen ogen eens zien wat jij steeds zo mooi in beeld brengt. groetjes en wie weet zien we mekaar toch eens terug als het minder druk is.

Gepost door: magda | 11-03-14

je moet aan dat (kunst?)werk even wennen Magda


in elk geval, jij staat er beeldig op...

groeten

Gepost door: willy | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vind dat de rode blokken na die veranderingswerken aan de zeedijk nu beter uitkomen . Beeldig ? maar ik ben maar een tijdelijk beeld :-)

Gepost door: magda | 11-03-14

Mensen lieve deugd! Wat vind ik dat lelijke dingen, maar zoals altijd: des goûts et des couleurs, on ne discute pas.

Gepost door: Benjamín | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, het is opvallend en daar is alles mee gezegd.Dat zal ook wel de bedoeling van de kunstenaar zijn.

Gepost door: magda | 11-03-14

Smaken verschillen...ik vind die blokken niet echt mooi en ook niet passend op de zeedijk. Precies gedeukte drankblikjes. Maar jij kwam goed tot je recht terwijl je op zo'n ding zat te poseren :-)

Gepost door: bea | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, behalve opvallend vind ik dit niet echt kunst. Maar er wordt naar gekeken en over gediscussieerd. En af en toe komt er een "kunstminnend" mens even uitrusten ,hahaha!

Gepost door: magda | 11-03-14

Ik heb meer met kunst waarvan je kunt zien wat het voor moet stellen.. dus nee, deze rode dingen zijn aan mij niet zo besteed. Maar op foto's komen ze vaak wel mooi uit.. op deze van jou ook. Terwijl dat felle rood toch een lastige kleur is om vast te leggen.
Ik weet nu wél weer waarom ik met zulk mooi weer praktisch nóóit naar de kust gaat.. en al zeker niet naar zo'n flaneerboulevard.. wat een drukte! verschrikkelijk!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het zijn imposante blokken als je de mensen er naast ziet staan maar behalve groots en kleurig vind ik er ook niet veel aan.
Die drukte is ook echt niet aan mij besteed . Op de beelden hierboven was het nog te doen ,maar langs de visserskaai was het gewoonweg drummen. We bleven saa rook niet lang en zochten rustiger plaatsen.

Gepost door: magda | 11-03-14

ik heb er ook foto's van genomen, op een grijze begin januari dag , het oogt zo veel mooier met die helderblauwe lucht daar bij jou

Gepost door: merel | 11-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, het zonlicht was nu echt wat te fel om goed te zijn.Maar al met al vallen de foto's toch mee.Zoals je aan de schaduwen van de mensen ziet was het al ver in de namiddag.

Gepost door: magda | 11-03-14

De commentaren zijn gesloten.