16-03-14

In de Westhoek

Gisteren was het fandag in Veurne voor de serie In Vlaamse Velden . Het is een overrompelend succes geworden. In de Westhoek speelt wereldoorlog I nog altijd een prominente rol. Denk maar aan de talloze gasbommen die recent door een boer op zijn landerijen gevonden werden. Hij was bezig een wei om te ploegen.
De zoon en schoondochter nodigden ons uit om naar de fandag te komen. Ik haalde  Sébastien en Cédric op in Brugge en reed dan door naar de Westhoek.

Eerst bleven we eten bij de zoon en schoondochter .
Nieuwe schilderingen zijn er aangebracht : een levensboom op de binnenkant van de achterdeur. Een grappige lepelset op de deur naar de voorraadkamer!
De twee pluizige poezen werden door de jongens extra vertroeteld!

in vlaamse velden4.jpg

Na het eten reden we met twee auto's richting Veurne. Op de markt stond een reuzentent waar de acteurs van de serie hun fans te woord stonden en hun boeken, kaartjes en flyers bereidwillig tekenden. Terzelfdertijd kon je in een andere gedeelte van de tent allerlei informatie bekomen over de Westhoek en de op handen zijnde tentoonstellingen en activiteiten ter herdenking van de Wereldoorlog I.
Op een podium ter hoogte van het Raadhuis werden er interviews opgenomen  en kon je ook op die dag een gratis tentoonstelling over de beleving van deze oorlog bekijken in het Raadhuis.
Het was uren aanschuiven in de tent om een handtekening en/of foto van de acteurs te krijgen. Ook TV1 en Focus waren aanwezig om opnames te maken. Een ladder ergens in de tent werd al vlug gebruikt om kiekjes te maken door hen die geen zin hadden om aan te schuiven.

in  vlaamse velden1.jpg

Ik heb nog nooit een fandag van wie of wat meegemaakt. Ik wilde dit eens beleven en ook de kleinkinderen zagen er naar uit. Ik heb het nu beleefd en ik beklaag het me niet. Maar nooit zal ik nog uren aanschuiven, ik ben vandaag geradbraakt. Fietsen en flink doorstappen, al wat je wil, maar dat voetje voor voetje vooruit geraken heeft mijn rug geen deugd gedaan.

in vlaamse velden.jpg

Na nog even uitblazen op een terrasje op de markt trokken de zoon, de kleinkinderen  en ik naar de geparkeerde auto via het mooie park vlakbij de markt van Veurne. Op de markt eerst nog een paar foto's genomen van een leeuw, een arend en een hert op de nok van huizen.

in vlaamse velden2.jpg

in vlaamse velden3.jpg

Het was een mooie dag en een hele belevenis.

 

Commentaren

Wel Magda ik zou het ook niet kunnen voetje voor voetje met mijn rug. Dus ik begin er gewoon niet aan of ik zit weer aan de pijnstillers.

Gepost door: liliane | 16-03-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,ik moet het vandaag wel bekopen!! En zelfs de voorbije nacht viel er niet veel te slapen . Geen pijnstillers want anders loop ik mezelf weer voorbij en nu doe ik het rustig aan tot die zeurende pijn over is.

Gepost door: magda | 16-03-14

toch wel tof om het zo van dichtbij te mogen meemaken. Is dan ook een prachtige serie, het einde weet ik nog niet , moet de laatste 3 afleveringen nog zien

Gepost door: merel | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, als je al die mensen zag die op de fandag afkwamen dan betekent dat velen hebben meegeleefd met deze serie. De Groote Oorlog leeft nog bij veel mensen uit de Westhoek en de sporen zijn er ook nog regelmatig aan te treffen! Het einde was te verwachten :-(

Gepost door: magda | 17-03-14

een gezellige dag, behalve dat aanschuiven, k heb veel geduld maar niet voor zoiets - k denk dan ook, de acteurs zullen ook niet aanschuiven om mij te zien :-))

Gepost door: fotorantje | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, zolang aanschuiven doe ik zeker geen tweede keer.Maar je wordt meegesleept in het enthousiasme van de kleinkinderen en kinderen en dat maakt veel goed. Het is ook een belevenis als je ook Jef Neve ziet en de regisseur en de interviews . Weet je dat er duizenden ingeschreven waren om met autocars rond te rijden waar veel van de opnames zijn gebeurd? Een geschiedenisles op zich!

Gepost door: magda | 17-03-14

Zit net zoals Liliane met die verdomde rug, vandaar dat we graag 'n stekje zou willen in Duinbergen of omgeving.
Maar dat moet zeker 'n onvergeetelijke dag zijn geweest!

Die zoon van U, dat is wel 'n een heel creatief iemand, die levensboom is echt heel sierlijk geschilderd en dat ziet je ook als hij kookt, mag je fier op zijn Magda:-)
groetjessssss

Gepost door: greta | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, iedere keer sta je weer voor een verrassing als je in hun huis komt. Die lepelset is grappig om zien en de levensboom is heel fijn getekend.

Gepost door: magda | 17-03-14

Ik pleeg normaliter nooit televisieseries te volgen. Voor In Vlaamse Velden heb ik een uitzondering gemaakt, maar ik heb niet gekregen wat ik ervan verwachtte. Ik vond het allemaal nogal een slome en bijwijlen saaie bedoening.

Gepost door: Benjamín | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ik kan je een beetje volgen: ik had meer diepgang gewild want nu zullen velen bepaalde passages niet naar waarde weten te schatten uit onwetendheid.Veel passages waren in mijn ogen ook veel te beknopt weergegeven.Een klein voorbeeld :die elektriek draden. Dat mocht wat uitgebreider, want velen zullen niet weten dat er veel mensen gestorven zijn toen ze het land wilden uitvluchten.Bij ons was er zo'n draad tussen Knokke en Nederland.

Gepost door: magda | 17-03-14

Ondanks het lange wachten was het toch een leuke dag hé :)
En ik ben superblij met mijn foto samen met Wietse :D
Groetjes,
Emma

Gepost door: Emma | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Emma, ja het was zeker een leuke dag en ik beklaag het me ook niet: Zo zag ik jou ook nog eens terug :-).
Je staat mooi op de foto met Wietse. Alle meisjes zwijmelden toen ze bij hem stonden,hahahah!

Gepost door: magda | 17-03-14

dat kan ik me voorstellen Magda..

prachtige collages heb je er van gemaakt


groeten

Gepost door: willy | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het was een belevenis die je niet zo vlug vergeet. Ook veel "oudere" mensen die present waren ;-)

Gepost door: magda | 17-03-14

je hebt er wat mooi's van gemaakt
en dat genoten hebt geloof ik vast

Gepost door: sloeber | 17-03-14

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, het is eens wat anders en de stadVeurne had zijn best gedaan om het allemaal vlot te laten verlopen.Er liepen nogal een hoop mensen rond !

Gepost door: magda | 17-03-14

De commentaren zijn gesloten.