17-03-14

Het Bosje

Tijdens het crocusverlof was er een mindere dag wat het weer betrof. Maar toch zeiden de 2 jongens "oma waar gaan we vandaag naar toe?" . Cédric had flink last van een hoest. Daar moest ik toch wat rekening mee houden. Ik dacht het gevonden te hebben . We zouden naar het Bosje van Heist gaan. Officieel noemt dit bosje het Directeur-Generaal Willemspark.(klik). In dit park waren grote opknappingswerken gebeurd en daar gingen we eens naartoe kijken.

Eerst liepen we door het bosgedeelte. Veel oude bomen en lage begroeiing waren geruimd. Het deed nu nog wat kaal aan. We beklommen de trappen naar het duingedeelte en tot onze verwondering was er daar veel opgekuist en zag je nu goed dat het een duinengebied was reikend tot aan de zeedijk.
Vooral Sébastien vond het leuk om de paadjes op en af te hollen en eenmaal hij een paar konijntjes had gezien was hij niet meer te houden . Hij rende er achteraan en hoopte te zien in welk hol ze verdwenen. Hij stond opeens te zwaaien dat we moesten tot bij hem komen en hij toonde ons een reuzehol waar de konijntjes in verdwenen waren. Het leek me wel  erg groot voor een konijnenhol!

Vanop de zeedijk is een groot, hoog en lang pad in rode baksteen gemaakt om het de wandelaars te vergemakkelijken. Daarna wandelden we naar de vernieuwde vijver waar de paadjes pas aangelegd waren en alles nog wat kaal was. De tweede vijver is gedempt en er is een groot zandplein met rondom banken aangelegd. Ideaal om met jonge kinderen te vertoeven.

De kinderen waren tevreden met deze enigszins korte uitstap van anderhalf uur. De wind kwam uit zee en was guur, zeker niet ideaal voor een hoestende jongen. Naar huis dus om pannenkoeken te eten . Het was meteen ook het einde van het crocusverlof van de jongens bij oma.

duinen.jpg

konijn.jpg

zeedijk.jpg

vijver.jpg

 

Commentaren

Ja.. dit is meer mijn ding dan zo'n druk gedoe op zo'n fandag. Hoewel ik voor een familieuitje ook wel aan zoiets mee zou doen hoor. Maar zeker niét met die acteurs op de foto gaan.. dat is zooo niks voor mij! :-)
Die konijntjes staan er wel duidelijk op zeg.. dat lukt mij nooit.. heb ik de goede camera natuurlijk ook niet voor hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ah de kleinkinderen waren door het dolle heen om met de acteurs op de foto te staan en oma moèst dat ook doen hé :-) .

Ja die konijntjes waren niet zo erg schuw en zolang we stil bleven staan konden we foto's maken . We stonden er ook niet ver vandaan. Die beestjes zijn de wandelaars wellicht gewoon. Er wordt daar veel gewandeld en zeker nu het is opgekuist. Vroeger had het bosje maar een twijfelachtige naam en als vrouw zou je er niet zo vlug alleen door wandelen en kinderen die daar speelden werden al eens geconfronteerd met mannen die "rare handelingen" deden :-(

Gepost door: magda | 18-03-14

weer een leuk tochtje
anderhalfuur is genoeg om veel moois te zien
vreemd maar ook wel leuk die rode loper

Gepost door: fotorantje | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,bij de eerste aanblik vonden we die rode trap er een beetje over,maar in de zomer als alles weer groen zal staan zal het wel meevallen. In elk geval kun je er niet naast kijken en de trappen sluiten ana bij de nieuwe wandelpaadjes die zijn aangelegd kriskras in de duinen.

Gepost door: magda | 18-03-14

Een korte uitstap van anderhalf uur..... Hoog tijd dat ik eens aan mijn conditie ga werken, 15 minuten vind ik kort :-)
Prachtige foto's van de konijnen, het was best een mooie wandeling zo te zien.

Gepost door: bea | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, begin maar alvast maar te trainen als je eens met mij op stap wil,hahaha !
Het heeft ons echt verrast dat het bosje zo mooi opgekuist is. We gaan er zeker nog eens naar toe als alles groen zal zijn. Die konijntjes zijn de mensen gewoon en rennen niet onmiddellijk weg.Dat vonden de kinderen leuk.

Gepost door: magda | 18-03-14

Zo simpel kan geluk zijn… zou echt 'n mooie titel zijn voor boven je logje Magda, ' oma en kleinkinderen, samen tevreden en gelukkig gewoon op wandel, wat kan er nog mooier zijn?!
Hou je warm vandaag Magda hier is het behoorlijk koud.

Gepost door: greta | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, de titel de kindertjes is eerder toevallig ontstaan. Een klasgenote (avondschool computer)had een blog gemaakt met "de kleinkinderen van... ". Al lachend zei ik haar dan maak ik er eentje met de titel " de kindertjes". Het is zo gebleven al 10 jaar lang!
Greta het is hier ook behoorlijk koud ,de wind maakt het koud, zelfs met het mager zonnetje dat in de namiddag tevoorschijn is gekomen.

Gepost door: magda | 18-03-14

het Directeur-Generaal Willemspark...een mondvol vind ik dat..

een mooi natuurgebied , waar de toeristen meestal langslopen..

het mocht beslist wat opgeknapt en meer aantrekkelijk gemaakt worden


groeten

Gepost door: willy | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het was hoognodig dat het opgeknapt werd. Het is nu nog wat kaal maar als alles groen zal staan en de gesnoeide struiken en bomen weer groeien en bloeien zal het een mooi stukje natuurgebied worden.Het is opener geworden en dat was wel nodig om bepaalde duistere figuren daar buiten te krijgen. Het onveiligheidsgevoel was groot.

Gepost door: magda | 18-03-14

zelfs voor de konijntjes was het genieten die dag

Gepost door: merel | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik denk dat die konijntjes het best leuk vonden dat er die dag niet teveel volk rondliep want het was er koud.

Gepost door: magda | 18-03-14

Dat had ik moeten weten wij waren in Terneuzen rond die tijd!
Mooie serie die mag er zijn Magda!

Gepost door: Han | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

@Han ,het zou toch een flink uurtje rijden zijn van Terneuzen tot in Heist hoor!

Gepost door: magda | 18-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.