21-03-14

Lente

lente.jpg

De Lente zette zich deze morgen in met fikse regenbuien maar tegen de middag leek het er beter op.
Kijk eens hoe de geraniums bloeien op de vensterbank. Het zijn geraniums van verleden zomer en die stonden de hele winter frisgroen op de vensterbank en nu zijn ze opnieuw aan het bloeien. Het tuincentrum zal dit jaar geen goede klant aan mij hebben!

geranium.JPG

Ik kreeg gisteren een paar foto's uit Canada. Daar sneeuwt het tot nu bijna elke dag en de sneeuw stapelt zich op. Het blijft er hard vriezen. Maar toch een ietsje minder dan een tijdje geleden want ze kunnen de straten al sneeuwvrij maken! Neef en nicht kunnen zich niet herinneren ooit zo'n lange strenge winter te hebben gekend met pakken sneeuw en extreem lage temperaturen. Zij wonen er al sedert 1953 !

sneeuw canadax.jpg 

 

18:48 Gepost in lente | Commentaren (8) | Tags: seizoen, lente, sneeuw, geraniums |

Commentaren

Wat een verschil, ze hebben er ons deel zeker bij gekregen. :-)

Gepost door: lilianel | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane,hahaha dat denk ik ook!

Gepost door: magda | 21-03-14

we zullen maar niet klagen na die malse regenbui, als je dat in Canada ziet

Gepost door: merel | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel die regenbui was erg nodig, ik liep hier al rond met de gieter!

Gepost door: magda | 21-03-14

Net als bij U Magda staan hier zelf nog de hortensia's in de bloei, zijn zonder onderbreken doorgegaan. Het regenbuitje van gisteren heeft wonderen gedaan in de tuin, het was wel echt nodig. Ales staat er fris en groen en vrolijk bij.
O wat zijn we toch vreselijk verwend, als je die foto's ziet, maar soms beseffen wij het niet.
Geniet maar samen van jullie weekend met 'n goed Roomertje, ga ik zeker doen!

Gepost door: greta | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

Greta, de geraniums op de vensterbanken hebben de winter goed doorstaan en zijn blijven bloeien, nu bloeien ze meer en er komen nieuwe bladeren en knoppen aan. Best leuk want dat bespaart een heleboel werk van aankoop en planten!! De hortensias doen het niet zo goed maar ze lopen wel al uit. Verleden jaar was het voor de hortensias geen al te best jaar. Ik zorgde er wel voor dat ze regelmatig water bijkregen maar het hielp niet echt. De bloei was mager Ik hoop dat ze het dit jaar beter doen.
Het weekend rustig doorbrengen ,ja met de kleinkinderen en vriendin,hihihi!

Gepost door: magda | 22-03-14

wat een verschil zeg
en regen is er nodig (wel liefst s nachts) k heb in een smal strookje aarde bloemekes gezaaid, dus die moeten nu kunnen drinken en groeien :-)

Gepost door: fotorantje | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,regen was zeker nodig en die kwam er het meest bij nacht.Je wens kwam uit ,het was 's nachts. Alles in de tuin heeft er deugd van gehad. Maar vandaag was het toch erg fris om buiten te werken. Ik heb een klein stukje van de border opgekuist en voor de rest binnenshuis bezig geweest. Zelfs in de zetel "een tukje " gedaan,;-)

Gepost door: magda | 22-03-14

De commentaren zijn gesloten.