20-03-14

Moeilijke dagen

Neen geen moeilijke dagen voor mij, maar wel voor een vriendin die slachtoffer is van partnergeweld. Zij logeert hier nu al een aantal dagen. Ik ben haar klankbord en ik help haar zoveel ik kan om alles officieel te regelen. Om haar op te beuren hebben we oa goed ingeduffeld een wandeling gemaakt naar zee op een erg frisse namiddag.
Ik denk dat jullie begrijpen dat blogrondes maken wegens tijdgebrek wat achteruit zijn geschoven!

~~~~~~


De zee lag er redelijk kalm bij . De lucht boven zee was nevelig. Hier en daar was er al een strandcabine geplaatst en de omheining om een stuk strand af te bakenen lag al klaar. Op een bepaald ogenblik leek de lucht in twee gesneden en kregen we een streep helderblauwe lucht te zien.
Toen we terug wandelden zagen we op een schoorsteen van een villa twee ooievaars zitten. Toevallig las ik vandaag een bericht  dat twee ooievaars dienden verwijderd te worden van een schoorsteen. De foto toonde niet dezelfde schoorsteen. Deze mooie beesten hebben het tegenwoordig moeilijk om een nest te bouwen nu hun vertrouwde stek in het Zwinreservaat momenteel opgeknapt wordt. De meeste ooievaars zijn elders ondergebracht maar blijkbaar niet allemaal. Hier en daar zijn palen neergepoot waarop een houten plaat is aangebracht. Bij één dergelijke paal heb ik al twee ooievaars gezien die een nest hadden gebouwd. Maar deze hier kozen een luxueuze villa uit.

 

zee.jpg

wolk.jpg

ooievaars.JPG

 

22:42 Gepost in wandelen | Commentaren (13) | Tags: zee, vriendin, wandelen, ooievaars |

Commentaren

Weinigen kunnen op zo'n goeie vriedin als U bent Magda terugvallen.
En U hebt het zelf soms moeilijk sedert Opa....
Maar ik zag op t.v. nà het journaal 'n speciaal nummer kort geleden voor dergelijk geweld. Ben het nu direct gaan opzoeken, en daar kunnen ze je vriendin hèèl goed helpen. Het is 1712 'n gratis nummer, en dan doe ze nog wat ze wil.
Zo iets kan niet blijven duren. Ik heb wel soms moeilijke dagen met die verdomde rug, maar nog liever dit, want voor haar is dat onhoudbaar maar ook voor U.
Hoop van harte Magda jullie 'n oplossing vinden.

Gepost door: greta | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta ,we zijn geweest waar we moeten zijn. Gelukkig weet ik nog altijd de weg . De zaak is aan het rollen. Nu nog een studiootje vinden . Ze moet een vast adres hebben zodat ze ook financieel kan geholpen worden. Ondertussen kan ze gerust hier op adem komen. Het is inderdaad niet altijd gemakkelijk om iemand die moreel gekraakt is er weer bovenop te helpen. Dank in elk geval voor je tip.

Gepost door: magda | 21-03-14

Een wandeling aan zee, daar beurt iedereen van op, Magda. De ooievaars van het zwin moeten noodgedwongen elders een nestje bouwen. Bij ons in de Brielmeersen zijn ze ook altijd welkom. Daar is alle accommodatie voorzien.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, er zijn palen genoeg geplaatst in de gemeente, maar ze moeten ze ook willen gebruiken. Deze zaten liever op de schoorsteen van een sjieke villa,;-) . Ik heb de accommodatie voor de ooievaars gezien in de Brielmeersen. Echt mooi is het daar.

Gepost door: magda | 21-03-14

De ooievaars die hier op de lantaarnpaal zaten heb ik al een week niet meer gezien.. vermoed dat ze ook aan het nestelen zijn, op hun wiel bij de kinderboerderij.
Mooie luchten boven zee!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, we zien hier overal ooievaars ,tja de beestjes zijn hun vertrouwde plekjes tijdelijk kwijt. Wel een leuk zicht als je ze dan ziet een nest bouwen op de geplaatste palen her en der.

Gepost door: magda | 21-03-14

Weer mooie foto 's , wel sneu voor je vriendin, amaai dat dit in deze tijd nog gebeurt, alhoewel; groetjes

Gepost door: emily | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, partnergeweld is van alle tijden! Maar we helpen haar wel er bovenop te geraken.

Gepost door: magda | 21-03-14

veel sterkte voor de mevrouw

Gepost door: sloeber | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, dat zal ze goed kunnen gebruiken.

Gepost door: magda | 21-03-14

gelukkig dat jij er bent voor haar

Gepost door: merel | 21-03-14

Reageren op dit commentaar

Ik wist uit je vroegere beroep dat jij wel 'n weg zou vinden. Maar de laatste tijd zijn ze er nu eens echt aandacht gaan aan besteden, want er is zoveel verborgen leed, ook hier bij mijn nieuwe buurvrouw. Maar wees gerust hier helpen mijn man en ik haar ook ze. Ze heeft al 'n nieuw anoniem onderkomen voor de eerste maanden.Bij de huisarts, op t.v. overal zie je het. Magda jij verdient ook echt 'n medaille voor zoveel naastenliefde!
Heel blij en vooruit op naar 'n nieuw leven' zonder fysieke pijn voor je vriendin, dat wens ik haar van harte toe!

Gepost door: greta | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

wat een geluk dat die vriendin bij jou terecht kan
nu hopen dat ze vlug een studio vindt en op haar plooi kan komen

ook de ooievaars zullen wel een ander stekje vinden

Gepost door: fotorantje | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.