22-03-14

Verjaardagen moet je vieren.

julia.jpg

Lieve vriendin, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Als je ouder wordt ben je geneigd om in de krant eerst de overlijdensberichten te lezen en dan pas de heuglijke gebeurtenissen. Zo las ik  vandaag dat de oudconservator van het Zwin is overleden. Een vriendelijke en minzame man. Hij is 74 jaar geworden. " Al van jongs af aan trok hij met zijn verrekijker de polders in en ontpopte zich tot een bekwame, enthousiaste en pretentieloze vogelaar....Hij begeesterde er zowel het grote publiek als de ervaren vogelaar met zijn enthousiaste en spontane vertel- en uitleggave.....Zijn kennis van vogels en vooral vogelgeluiden was niet te evenaren ." Een paar aangrijpende zinnen  uit het In Memoriam door Frank De Scheemaeker .

Toen ik dit bericht las dacht ik" wat is het goed dat we nog de verjaardagen kunnen vieren van familie en vrienden". Gisteren vierden we nl de verjaardag van één van de twee vriendinnen met wie  we maandelijks samenkomen. Omdat het weer niet zo gunstig was en ook omwille van de vriendin die hier nu een tijdje verblijft , kwamen ze bij mij . Ik had de living vol gehangen met verjaardagswimpels( nog gebruikt voor de verjaardagen van de kleinkinderen) en ballonnen aan de voordeur gehangen en boven de tafel. De jarige had ons mee willen nemen voor een high tea in een zaak in Brugge. Dat doen we wel een volgende keer. Zij bracht de taart mee zo had ze toch het gevoel dat ze ons trakteerde en van ons kreeg ze een verjaardagsgeschenkje. Het werd een feestelijke namiddag en de foto's die genomen werden zullen een blijvende herinnering zijn aan een mooi moment.

Commentaren

Daarom hebben wij geen krant, dan kan ik die berichten ook niet lezen. ;-)

Gepost door: Han | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

@Han, maar dan kun je de heuglijke zaken ook niet lezen :-))

Gepost door: magda | 22-03-14

de taartjes zien er in ieder geval lekker uit

Gepost door: merel | 22-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, daar kon niemand vanaf blijven,hahaha!

Gepost door: magda | 23-03-14

High Tea is een heerlijke manier om met vrienden te genieten van thee en lekkere hapjes. Maar voor mij is het altijd het gezelschap die alles nog lekkerder maakt. ik weet zeker dat jullie met zo'n gastvrouw als U er evenveel hebben van genoten.
Heerlijk Magda zo 'n dagje samen, even de zorgen overboord, en eens gezellig bijbabbelen, wat kan alles eenvoudig en toch hèèl mooi zijn.
Gezellige zondag verder!

Gepost door: greta | 23-03-14

Reageren op dit commentaar

@Greta,het zijn lieve vriendinnen die alle begrip hadden voor de situatie van mijn oude schoolvriendin en we hebben samen een high tea bij mij thuis gehad ! Het was gezellig.

Gepost door: magda | 23-03-14

De tafel gedekt voor vier personen en zeven gebakjes op de schaal. Daar moet heibel van komen. Hebben jullie gevochten?

Gepost door: Benjamín | 23-03-14

Reageren op dit commentaar

Hahahaha....waarom verbaast het me niet dat Benjamin de taartjes heeft geteld.

Gepost door: bea | 23-03-14

@Benjamin, wat je niet kunt zien is dat de rest van de gebakjes nog in de keuken staan :-)

Gepost door: magda | 23-03-14

Hoe ouder mensen worden, hoe meer kans dat er al eens een verjaardag minder kan gevierd worden. Groot gelijk dat jullie er een feest van blijven maken zolang het kan.

Gepost door: bea | 23-03-14

Reageren op dit commentaar

@Bea zo denk ik er ook over!

Gepost door: magda | 23-03-14

Ik zeg dat zelf ook altijd.. feesten moeten gevierd worden.. wie weet hoe lang dat nog kan? Mijn moeder sloeg al hun (van m'n pa en haar dus) huwelijksverjaardagen tussen de 50e en 60e over.. die 60e.. dáár wilde ze iets speciaals van maken. Uiteindelijk haalde ze haar 58e niet eens.. is toch triest dat je dan al die feestjes niet gevierd hebt hè.. 57 jaar getrouwd is toch óók een hele prestatie?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, toen we 45 jaar gehuwd waren wilde ik dit per sé vieren en alles was al besteld toen opa erg ziek werd en alles afgelast werd. Het heeft de volgende jaren niet meer gekund. Sedertdien ben ik vastbesloten om geen enkele speciale gelegenheid zo maar voorbij te laten gaan!

Gepost door: magda | 23-03-14

Achja, had het gelezen in de krant. Ken hem wel niet, maar heb wel ooit eens een babbel gedaan aan de toen nog vlindertuin.

Gepost door: roysfoto | 23-03-14

Reageren op dit commentaar

@Roy,die man heeft veel voor het Zwinreservaat gedaan. Een vriendelijke man in de omgang.

Gepost door: magda | 01-04-14

De commentaren zijn gesloten.