24-03-14

oostende

Verleden week waren schoolvriendin en ik  (niet echt voor ons plezier) naar Oostende gereden. We parkeerden de auto bij de Spuikom (klik). We zouden daar de tram nemen naar het centrum van Oostende, want  momenteel is er een omleiding en we wisten ook niet goed waar we best konden parkeren in het centrum van Oostende.  De tram brengt je van de plaats waar we parkeerden op 6 min tijd in het centrum van Oostende.

Eerst wilde ik toch wat foto's nemen van de spuikom, een kunstmatige waterplas van ongeveer 80 ha. In vroeger tijden  liet men het bassin vollopen om ze vervolgens bij laagwater met grote kracht te ledigen. Zo kon overtollig slib uit de havens verwijderd worden, zelfs zonder de hulp van baggerschepen. Maar hier wordt die al lang niet meer om die reden gebruikt.

water.jpg

water1.jpg

water2.jpg

Met de tram reden we dan naar het centrum van Oostende waar mijn vriendin allerlei zaken te regelen had. We wandelden dan terug naar het het tramstation om de terugreis aan te vatten. Maar eerst nog wat foto's van de Mercator en de grote en kleine jachten . Ik zie regelmatig prachtige foto's van de jachthaven en het strand en het Oostendse leven op Roy's fotoblog . Ik zie het graag ook eens met eigen ogen al zijn mijn foto's niet zo prachtig. 

oostende.jpg

oostende1.jpg

Vòòr de jachthaven nog een paar beelden.

oostende2.jpg

In de verte zagen we het treinstation en daar vlakbij is de tramhalte. Maar we sloegen even de winkelstraat in en trakteerden onszelf op een Vlaamse Cappucino ( nog nooit van gehoord en dat bleek op een grote toef stijfgeklopte slagroom te slaan.)en een verse muntthee. We hadden honger en kozen voor een bord met poffertjes. Blijkbaar waren ze hiervoor gekend want je zag aan verschillende tafeltjes een bord poffertjes staan. Een extra bordje was er nog bij met stukjes broodpudding, pralines en snoepjes. Daar gaan we zeker nog eens terug ! :-)
Toen was het echt tijd om de tram te nemen ,en 6 minuten later stapten we in de auto en reden in een klein uurtje terug naar huis.

oostende3.jpg

 

22:46 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (6) | Tags: vriendin, oostende |

Commentaren

en na de inspanning (het wandelen) de ontspanning .... en die was zo te zien heel lekker

Gepost door: merel | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

@Merel ,het was zeker voor de vriendin een ontspanning na een zenuwslopende dag. Maar er komt klaarte in haar duisternis.Beetje bij beetje herwint ze haar evenwicht.gesteund door mensen en diensten die haar bijstaan.

Gepost door: magda | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

Geen leuke reden om daar te zijn maar toch een mooie wandeling. Schepen doen het altijd goed op foto vind ik. Maar vind die bloembedden mooie dan die roestige kunst eerlijk gezegd. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er staan wel mooiere beelden in de stad dan deze die ik fotografeerde. Maar de gedachten stonden op dat ogenblik ver van standbeelden, zeker voor mijn vriendin. Het verstrooide haar een beetje omdat we dan plakkaatjes zochten wat het voorstelde en we die niet vonden ;-)en van bepaalde jachten wist ze wie de eigenaars waren en zo waren haar gedachten wat afgeleid.De Mercator(http://nl.wikipedia.org/wiki/Mercator_(schip) ) is altijd impressionant om te zien tussen al die andere boten.

Gepost door: magda | 01-04-14

het aangename combineren aan het onaangename en zo heb je toch wat ontspanning
gelukkig komt je vriendin stilaan op haar plooi
de spuikom daar ben ik nog nooit geweest maar de haven kennen we des te beter, wat een sfeer hé

Gepost door: fotorantje | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, de spuikom is toch de moeite om eens te zien maar de haven is sfeervoller natuurlijk.

Gepost door: magda | 01-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.