30-03-14

belabberde dagen

 

 

bult.gif

Niet het verblijf van mijn vriendin weerhield me om te bloggen maar wel het feit dat ik een hersenschudding heb opgelopen. Ik ontken niet dat ik erg vermoeid geraakte door de dagenlange gesprekken met haar en het proberen om haar moraal op te vijzelen en er moest ook allerlei geregeld worden in verband met haar situatie . Ik geef toe dat ik het 's avonds soms  niet meer zag zitten om nog te bloggen.
Zij is nu startklaar om een echtscheidingsprocedure in te leiden. Verzoening is niet meer mogelijk, de situatie is te ernstig. Bepaalde sociale diensten zijn niet erg in hun schik dat dit allemaal zonder hun tussenkomst is geregeld. Als het van hen afging moesten er nog een aantal (zinloze) gesprekken gevoerd worden en duurde de toestand nog eens zo lang vooraleer er gehandeld zou worden. Dan kennen ze ons niet.  Vriendin en ik zijn nog van de oude stempel : niet urenlang vergaderen en overleggen maar handelen. Ze kon wel wat steun gebruiken om tot handelen over te gaan. Hoewel ze hier zolang kan blijven als ze wil, verkiest ze toch een eigen stek. Dus we hebben gehandeld en op 1 april kan ze naar een gemeubelde studio en ze heeft ook al een advokaat.
Zij was voor het weekend bij haar dochter en is wellicht door stress en vermoeidheid erg verkouden geworden en ligt daar nu te bed. Maar we blijven telefonisch in contact.

Toen ik haar woensdag naar de tram bracht omdat ze nog eens naar die dienst moest voor overleg( en waar ze erg ontgoocheld buiten kwam omdat het haar niet in dank werd afgenomen dat ze al zoveel zelf geregeld had) was ik boodschappen gaan doen. Verstrooid, vermoeid, onoplettend ben ik in volle vaart tegen een bord aangelopen op het parkeerterrein van de Carrefour. De paal waarop het bord hing ( enkel auto's met babys aan boord) maakte door de slag zelfs een zingend geluid en ik loeide van ai- ai- ai en zag bij klaarlichte dag al de sterren van de hemel!


Ik was letterlijk van slag en had liefst twee bulten op mijn hoofd. Gelukkig niet mijn voorhoofd, want ik haalde op dat ogenblik mijn sleutels van de auto uit mijn handtas en had mijn hoofd ietwat gebogen.( daarom zag ik ook de paal en het plakkaat niet). Ik had erge hoofdpijn maar realiseerde me niet dat ik een hersenschudding kon hebben.
Twee dagen heb ik tegen de middag mijn bed opgezocht omdat ik me misselijk voelde en heb geslapen. Pas vandaag voel ik me weer oké! En hier zijn we dan weer...

 

22:29 Gepost in Algemeen | Commentaren (15) | Tags: bult, hersenschudding |

Commentaren

en nu maar hopen dat het met je hoofdje weer terug de goede weg opgaat , want het is behoorlijk dooreen geschut zowel figuurlijk als letterlijk. Je bent er voor je vriendin, wil natuurlijk al het mogelijke voor haar doen maar het is ook een beetje belastend en ja dan let je soms al eens even wat minder op en stoot je je hoofd heel letterlijk.

Toch nog maar op tijd en stond wat rusten

Veel liefs

Gepost door: merel | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

maar Magda wat vervelend, meer dan rusten kan je niet doen hé met zo'n hersenschudding, hou je maar heel kalm
ja zo'n dingen gebeuren als je gedachten te veel afgeleid zijn naar toestanden
ik kan je vriendin begrijpen dat ze een eigen stekje wilde zo vlug mogelijk, hoe fantastisch je haar ook opvangt, maar dat echte eigen 'thuis' plekje is zo belangrijk

Gepost door: fotorantje | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Niet eindeloos praten maar aanpakken, dat is ook mijn mening. Goed gedaan Magda! En nu zou ik gewoon eens goed aan mezelf denken, je hebt je deel méér dan ruimschoots gedaan, en nu bent U aan de beurt. Je kunt tot een zekere grens dingen met je lichaam doen, maar dat kan niet eindeloos doorgaan!
Bloggen is super, maar ga je nu even 'n tijdje alleen niet meer aan vaste tijden houden, zodat je ook weer een beetje ‘down to earth’ komt. Want je hoeft eigenlijk helemaal niet zoveel van jezelf te eisen.
Sterkte Magda en alles komt wéér goed

Gepost door: greta | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Het is me al vaker opgevallen dat ze die borden aan die palen véél te laag hangen.. ik ben er ook al eens met m'n hoofd tegenaan gelopen, maar gelukkig met m'n achterhoofd ( ik liep achterom te kijken) en niet zo hard. En dan ben ik nog niet eens zo lang! Het is gewoon absurd dat die dingen niet gewoon wat hoger kunnen hangen zodat iedereen er zonder problemen onderdoor kan.
In ieder geval wens ik je spoedige beterschap toe.. doe het maar héél rustig aan.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Oei Magda, verzorg u maar goed, want een niet goed verzorgde hersenschudding kan later veel hoofdpijn geven, dus veel rusten hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: emily | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

oei Magda... rusten is hier de boodschap...

en denk ook eens aan jezelf...

beterschao

Gepost door: willy | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Dank jullie allemaal voor jullie bekommernis.Ik let echt op hoor en neem voldoende rust. Opkomende hoofdpijn spoort me wel aan om het rustiger aan te doen.

Gepost door: magda | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Ach Magda, wat een pech ! Gelukkig gaat het intussen al wat beter, maar zo'n hersenschudding mag je niet onderschatten hoor. Doe het voorlopig nog maar rustig aan.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , ik had er eerst geen erg in ,maar omdat ik bij de minste inspanning misselijk werd realiseerde ik dat het wellicht door de klap kwam.Ik hou er nu wel rekening mee en doe het rustig aan.

Gepost door: magda | 01-04-14

Nog een weekje en dan heb je weer hulp van je kleinkinderen, maar ook weer vermoeiende dagen.

Gepost door: lilianel | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Ik zal het rustig aan doen van de week ,zodat ik weer in topvorm ben als de kleinkinderen op vakantie komen!

Gepost door: magda | 31-03-14

Reageren op dit commentaar

Maar Magda toch! Een ongeluk is gauw gebeurd, zeker als je met je gedachten elders zit. Hopelijk herstel je goed en ga je er geen blijvende hoofdpijn aan overhouden. Mens toch... :-(

Gepost door: bea | 01-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik mag er niet aan denken dat ik blijvende hoofdpijn aan die klap zou overhouden! Best akelig.

Gepost door: magda | 01-04-14

Amaai Magda dat moest een redelijke klap geweest zijn! Neem maar de nodige rust als het nodig blijkt want anders kan je nog op de sukkel door hoofdpijn geraken.
Denk er aan dat we in het najaar misschien eens met zijn tweetjes naar..... ;-) Groeten en hou je goed!

Gepost door: emmy | 01-04-14

Reageren op dit commentaar

@Emmy, ik krijg nog gemakkelijk hoofdpijn en kan me niet al te best concentreren.Het kan een paar weken duren zei de apotheker en enkel rusten en geen te grote inspanningen doen gaf ze als raad. Dat zal ik zeker doen. Want ik wil in het najaar fit genoeg zijn :-))

Gepost door: magda | 01-04-14

De commentaren zijn gesloten.