02-04-14

een zomerdag...

tuin.jpg

 

...zo kon je het vandaag wel noemen. Het duurde wel even voor de hemel helemaal uitklaarde maar dan was het toch echt genieten. Ik had binnenshuis de boel opgeruimd en beneden gedweild en na het middageten installeerde ik me op het terras om uitgebreid wat krantjes te lezen, maar daar kwam niet veel van terecht. Ik kon me niet concentreren om te lezen en vond het dan maar beter om een dutje te doen. Toen ik gisteren bij de apotheker was vroeg ik haar terloops hoelang je last kon hebben van een hersenschudding . Vooral van die opkomende hoofdpijn en gebrek aan concentratie. Ik kreeg de wijze raad om veel te rusten en zeker als die hoofdpijn de kop opstak. Het kan een drietal weken duren voor die symptomen verdwenen zijn. Dus heb ik maar gerust en toen ik wakker werd voelde ik me herboren en jeukten mijn vingers om aan de slag te gaan.

Ik heb de drukspuit uitgehaald en heb het terras afgespoten. De tuintafel en stoelen staan nu klaar om een zomerlang te genieten in dit meestal windvrije en gezellige hoekje van de tuin.
Ik heb daarna nog even opzij van de woning ook een terras afgespoten. Op tijd gestopt de raad van de apotheker indachtig(al had ik zin om verder te doen) , morgen doe ik verder. Begin april en straks ligt alles er piekfijn bij. Verleden jaar kon ik pas in juni dit karweitje doen.

Ik heb dan met de camera rond het huis gelopen . Het is toch wel speciaal dat pas begin april de geraniums op de vensterbanken terug volop bloeien( het zijn geraniums van vorige jaar en de hele winter hadden ze kleine bloemkopjes ).
De magnolia is over zijn hoogtepunt en verliest al een massa bloemblaadjes. De appelboom bij de achterbuur is één witte bloesemwolk. De roze clematis heeft nog nooit zoveel bloemknopjes gehad. Eén van die dagen zal het een en al bloem zijn op het dak van het tuinhuis.( foto midden onder).

Morgen wordt er nog een mooie dag voorspeld. Je vindt me buiten moest je langskomen !

tuin1.jpg

21:56 Gepost in lente, seizoenen | Commentaren (23) | Tags: werken, tuin, lente, drukspuit |

Commentaren

ik zal naar je zwaaien als ik langskom, zet je de koffie klaar

Gepost door: merel | 02-04-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik zie je pas zwaaien als je even langs achteren komt ;-)

Gepost door: magda | 02-04-14

De tuin is al prachtig om te zien (via je logje) maar om effe lans te komen is het wat Verweg :(

Gepost door: lilianel | 02-04-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,maak er eens een dagje van ,ik haal je op aan de trein :-)

Gepost door: magda | 02-04-14

Mijn geraniums zijn ook niet doodgegaan, maar gebloeid hebben ze niet meer tijdens de winter.. benieuwd of ze dat nog gaan doen nu.
Alles loopt snel uit hè.. vorig jaar was er rond deze tijd nog steeds vorst en alle natuur nog in diepe rust hehe. Nu zeuren ze natuurlijk weer over smog en fijnstof in de lucht.. we mogen nooit eens onbekommerd genieten lijkt het wel. Nou.. ik doe dat lekker wél hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het verschil met verleden jaar is groot.In elk geval ik geniet van het weer ,wie weet wat er nog op ons afkomt dan hebben we die mooi dagen toch gehad. Verleden jaar kon ik pas in juni met de drukspuit rondlopen!!

Gepost door: magda | 03-04-14

Graag, het is voor ons 300 km en dat net ff te ver. Maar ik geloof best dat je het daar aan de kust erg naar je zin hebt in zo'n mooie bloemen weelde!

Gepost door: Han | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Han , inderdaad wat ver om af te komen ,maar ik kan je anders wel een bed en breakfast presenteren ;-)

Gepost door: magda | 03-04-14

Alles ziet er echt netjes en vrolijk uit om de zomer tegemoet te komen! Toch leuk om een tuin te hebben.

Gepost door: emmy | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Emmy, kom het maar eens af nu alles er netjes bijligt :-)

Gepost door: magda | 03-04-14

Ik vind die lantaarn naast je tuin- terrastafel zo'n regerechte vondst dat ik van plan ben om er te mijnent ook eentje neer te poten.

Gepost door: Benjamín | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,die roestige lantaarn mag je gratis en voor niks hebben. Met een likje verf is die weer best bruikbaar. Ik heb de elektriciteit afgekoppeld wegens kortsluitingen bij regenweer. Was al lang niet meer onderhouden door opa en de klusjesman heeft deze lantaarn en kleine lantaarntjes op een balk afgekoppeld. Maar ik denk dat je tegenwoordig mooie lantaarns kunt kopen werkend op zonne energie.

Gepost door: magda | 03-04-14

Dank voor het aanbod, maar ik denk dat ik inderdaad voor een van twee walletjes etend exemplaar zal kiezen (zonne-energie en gewone stroom).

Gepost door: Benjamín | 04-04-14

Ook al de lentekriebels Magda? Ja hier zijn we ook volop bezig, Maar gelukkig is het tuinwerk door de zachte winter toch beduidend minder.
Heerlijk als alles weer netjes en proper is, dat moet van ons hier ook, geniet je dubbel ervan bij zo'n mooi weer!
Is weer 'n dag om echt 'U' tegen te zeggen.

Gepost door: greta | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Greta een mens heeft vleugels bij zo'n heerlijk weer. Het was zacht weer maar de zon was hier al verdwenen om 15 uur. Ik heb toch nog een middagdutje in het zonnetje kunnen doen. Echt volle zon hebben we hier in feite nog niet gehad. Hoge sluierwolken zoals Deboosere zegt en de zon die er dan komt door piepen.

Gepost door: magda | 03-04-14

een plezier om zien Magda..

en dat al begin april..


groeten

Gepost door: willy | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, verleden jaar moesten we wachten tot juni eer we de tuin in konden! Niet te geloven dat we nu al op een terras kunnen zitten in een tshirt. Het is niet overal zo. Mijn nicht in Canada liet weten dat ze nog regelmatig sneeuwbuien krijgen!! En ze zijn al tevreden wanneer de temperaturen eens boven 0° komen.

Gepost door: magda | 03-04-14

Het is echt erg goed weer! Ook hier bij ons staan de tuintafels al mooi buiten. Toch wel raar, vorig jaar was het net gedaan met sneeuwen!

Gepost door: cuisine celine | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Celine, als ik mag kiezen.... heb ik toch liever het weer van dit jaar ,hihihi!

Gepost door: magda | 03-04-14

Mooi, de tuin op z'n zomers begin april....ik geniet er ook enorm van ;-) Vandaag was het hier niet zo'n mooie dag als gisteren maar het kan niet alle dagen kermis zijn en zolang het (nog) niet regent klaag ik niet.

Gepost door: bea | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, hier was het geen echt blauwe lucht, hoge wolken met af en toe zon. Wel zacht weer en de zon is verdwenen om 15 uur. Wil je wel geloven dat ik de geraniums die nu volop bloeien regelmatig water moet geven! Het zou wel eens mogen regenen ,maar liefst 's nachts natuurlijk.

Gepost door: magda | 03-04-14

prachtig je tuin!
maar op tijd je rust nemen hé, want je krijgt heel waarschijnlijk een drukke pasvakantie

Gepost door: fotorantje | 03-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, rusten doe ik op tijd. Het is nog steeds nodig. De twee kleinkinderen zijn niet erg druk hoor en daarenboven heb ik veel hulp van hen.

Gepost door: magda | 04-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.