04-04-14

RIP kip

 

kippen.JPG

Een van de vier kippetjes van buurtje lag deze namiddag dood in het hok. Ik had deze week al gemerkt dat de kip zich lusteloos gedroeg. De drie anderen komen altijd afgestormd en gaan hurken om gestreeld te worden.( Buurman heeft  gevraagd of ik die kippen al een naam heb gegeven. Ik ga daar eens over nadenken. Hebben jullie suggesties? :-) ).
 De vierde en grootste kip (links op de foto) kwam wel altijd naderbij (wellicht nieuwsgierig wat er in de emmer zat die ik elke keer meebracht met keukenafval , oud brood en vers geplukte paardenbloemen of ander groen.) maar ze liep weg als ik haar wilde strelen. Het is al een paar dagen dat ze lusteloos blijft zitten en gisteren vond ik haar in het hok op de plank waar ze alle vier eieren leggen. Ze sprong er niet eens af en ging ook niet kijken naar het eten. Ik heb ze nog proberen water te laten drinken en dan terug in het hok gezet.
Vandaag lag ze dood op de legplank. Ik was er het hart van in. Ik hoop nu maar dat de drie andere kippen in leven blijven. Ik heb de kip voorlopig in de tuin begraven. Buurtje ging kijken wat ze er verder mee doen als ze terug thuis komen. Ik wil het niet weten vind het zo al erg genoeg.

 

 

20:39 Gepost in dieren | Commentaren (12) | Tags: kip, buurtjes, dood |

Commentaren

Tja.. zo gaat dat nu eenmaal. En wat voor dier dan ook, als je er aan gehecht bent dan voelt dat hartstikke rot.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja dat voelt rot aan ik was altijd aan het praten tegen alle vier en ik vind het ook bijzonder vervelend dat zoiets gebeurt terwijl buurtjes weg zijn.

Gepost door: magda | 05-04-14

Tja, al wat leeft sterft ook, en namen voor de drie anderen "kwik, kwek en kwebbel".:)

Gepost door: lilianel | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane , een mooi suggestie maar het lijken me eerder namen voor eendjes!

Gepost door: magda | 05-04-14

Wat jammer. Het was nochtans een heel mooie kip. Als je een naam zoekt, ik vind persoonlijk "Fluwijntje" een heel mooie naam voor een kip. Toch ?
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, hahaha je geeft toch jou naam niet weg? En dan moet ik er nog twee bedenken.

Gepost door: magda | 05-04-14

Even aan de kleinkinderen vragen Magda, die mannen hebben wel 'n aparte naam in gedachten voor je kippetjes. Helemaal niet plezant als je dat zo plots ziet, ik heb het ook altijd zo te doen met dieren die ziek zijn of sterven, zeker als je dat zo al 'n hele tijd dagelijks verzorgt, en het brengt ook leven in je tuin.
Zonnige groeten Magda!

Gepost door: greta | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

@ Greta ,dat vind ik een goed idee. De jongens komen maandag en dan kunnen ze alvast beginnen nadenken voor een naam. Ik heb buurtje onmiddellijk opgebeld en ze leek het niet zo erg te vinden. Ik vind het wel erg, ik hecht me teveel aan die beestjes. Toen het grijze konijntje indertijd stierf is ze me komen troosten. Het was ook zo'n tam beestje. Het is toen gebeurd tijdens hun afwezigheid en zelf zat ik op dat ogenblik in Londen.

Gepost door: magda | 05-04-14

Heel vervelend dat het net gebeurde terwijl jij 'oppas' was maar daar is niets aan te doen, je buren weten dat ook wel.
Gaan de buren die kip nog terug opgraven? Brr...ik zou ze laten zitten waar ze zit.
Naamsuggestie: Tik, Tak en Tok.

Gepost door: bea | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik weet ook wel dat het mijn schuld niet is maar ik vind het toch erg. Hé die namen passen beter dan deze die Liliane opgaf. Ik denk dat ze de kip wel elders zullen begraven. Ik moest hem in de composthoop leggen en bedekken met compost :-(

Gepost door: magda | 05-04-14

ach kippie toch, maar ooit moeten we allen gaan
namen? daar ga ik eens serieus moeten over nadenken :-)

Gepost door: fotorantje | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, heb je ondertussen al een paar kippennamen kunnen bedenken? :-)

Gepost door: magda | 17-04-14

De commentaren zijn gesloten.