05-04-14

Ooievaars

 

ooievaar.png

Als je een bord met een ooievaar ziet staan ergens in de tuin van een huis, weet je dat de ooievaar daar een babytje heeft gebracht. Maar op bepaalde plaatsen in de gemeente gaan ze nu dergelijke borden plaatsen om de aandacht van de mensen die er langsrijden, fietsen of wandelen, er op te vestigen dat er op die plaats regelmatig ooievaars komen.
Sedert ze zich niet meer kunnen nestelen in het Zwinreservaat wegens herschikking en vernieuwing, kun je inderdaad overal in de gemeente ooievaars zien. Ik plaatste hier onlangs een foto van twee ooievaars op de schoorsteen van een villa. Je kunt ze ook regelmatig zien op de lantaarnpalen aan het recyclage park. Ze hopen daar wellicht wat voedsel te kunnen pikken. Een paar dagen terug zag ik er eentje op het dak bij de achterbuurman.
Hoewel je er nu overal in de gemeente kunt zien, blijven het imposante dieren waar je telkens weer naar kijkt. Ik ga eens de fiets uithalen en de borden opzoeken en kijken of het inderdaad een verzamelplaats is voor ooievaars.

"Het gemeentebestuur plaatst ‘ooievaarsborden’ langs de Graaf Jansdijk, de Hazegrasstraat ter hoogte van de aansluiting met de Sluisstraat en langs de Sluisstraat zelf. De borden moeten de bestuurders wijzen op het potentieel gevaar van de ooievaars. Deze locaties zijn namelijk geliefkoosde plaatsen voor de dieren om dagelijks te rusten of foerageren, alleen of in groep. Ook laten andere vogels zich er gewillig voederen. Daardoor kunnen ze een gevaar betekenen voor het wegverkeer omdat ze laag over de weg vliegen of met hun indrukwekkende verschijning bestuurders doen schrikken of afleiden. "Gemeentebestuur Kn-H.

 

 

20:46 Gepost in dieren | Commentaren (15) | Tags: dieren, ooievaars |

Commentaren

ze zullen eens een ander uitzicht hebben nu ze moeten verhuizen
in de brielmeersen zijn er weer twee die hun nest op de rond gemaakt hebben, k vind dat zo raar

Gepost door: fotorantje | 05-04-14

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat steeds zo leuk, als ik een ooievaar zie. Ze blijven imposante dieren!

Gepost door: cuisine celine | 06-04-14

Reageren op dit commentaar

Is maar goed ook dat die waarschuwingsborden er zijn.. anders konden we hier binnenkort wellicht een posttitel 'RIP ooievaar' verwachten! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-04-14

Reageren op dit commentaar

Ho Magda wil dat er hier 'n paartje kwam nestelen, maar neen wel 'n reiger!
Gelukkig krijgt de ooievaar weer nieuwe kansen, want dankzij de zoo van Plankendael ( gelegen nabij de stad Mechelen) die met een prestigieuze ooievaarsprojekt erin slaagt nieuwe broedplaatsen te vinden voor deze al even magische vogel!
Wellicht 'n idee bij 'n volgende bezoek aan Mechelen Magda
Nog 'n rustige zondagavond gewenst

Gepost door: greta | 06-04-14

Reageren op dit commentaar

Ik had het in de krant gelezen en vind het een heel goed idee.
Groeten
Marylou

Gepost door: marylou | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Ik had het in de krant gelezen en vind het zeker geen slecht idee
Groeten
Marylou

Gepost door: marylou | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

het was me ook opgevallen dat je in de ruime omgeving van het Zwin, nu ook ooievaars ziet...

ik vraag me wel af waarom ze voor de afbraakwerken, geen nesten bv. op palen voorzien hebben; het zou maar een kleine moeite geweest zijn..

prettige dag Magda

Gepost door: willy | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Magda goede morgen...

jaja...maar als ge een paar grote dochters hebt en ge ziet regelmatig ooievaars passeren zou ik toch maar mijn hart vast houden ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Magda goede middag...

jaja...toch maar voorzichtig zijn wanneer je grote dochter in huis hebt, want gewoonlijk brengen die een pakske mee ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

maar goed dat die borden er zijn

Gepost door: merel | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Wat fijn is dat, hier zien we met al die katten zelfs geen mus meer, of toch verleden week een flinke kat met een zwartkop mees in de muil, jammer.

Gepost door: roysfoto | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Pas maar op met al die borden, voordat je het weet ben je weer eens oma!

Gepost door: Han | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Pas maar op met al die borden, voordat je het weet loop je er tegen :-) (Hopelijk ben je ondertussen helemaal hersteld)
Spijtig dat ze bij de herschikking van het zwin geen rekening hielden met de ooievaars (palen zoals Willy ook dacht).

Gepost door: bea | 07-04-14

Er is veel beroering rond die ooievaars en veel van die beestjes zijn voorlopig ondergebracht in andere dierentuinen. Maar ook werden er door het gemeentebestuur hier en daar palen met een grote plank erop opgericht waar de ooievaars een nest kunnen op bouwen. Alleen doen ze dat niet altijd en kruipen ze bv liever op een schoorsteen van een bewoond huis. Het gevolg is dat het nest afgebroken wordt wegens brandgevaar...

Gepost door: magda | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben nog niet helemaal hersteld en heb nog steeds concentratieproblemen en vlug opkomende hoofdpijn. Maar het betert. De huisdokter deelde me mee dat het meerdere weken kan duren. Daarom zit ik ook minder op de pc .

Gepost door: magda | 07-04-14

De commentaren zijn gesloten.