15-04-14

Boshyacinten

Je hoeft niet naar het bekende Hallerbos te gaan om bloeiende boshyacinten te zien. Ook in Le Pays des Collines tref je bossen aan met een paarsblauw tapijt. Op de meest verlaten plaatsen tussen uitgestrekte landerijen vind je plots een bos en van ver zie je al de paarsblauwe schijn tussen de bomen. Buurtje had er ons attent op gemaakt en we zijn naar zo'n bos gereden.

Door de wat koudere nachten zijn de bomen traag uit hun winterslaap gekomen en is er nog een jong bladerdak. De zon kan door de bomen piepen en zorgt  voor een mooi licht- en schaduwspel over de paarsblauwe bloemenzee.

Hier zijn er geen paadjes aangelegd maar loop je over een dik tapijt van bladeren en stap je onvermijdelijk op de bloemen. Soms is er een tractorspoor wat het lopen wat vergemakkelijkt.
De uitzondering op de regel hebben we ook gevonden: een wit klokje tussen de blauwe bloemenzee!!

Kun je geloven dat we daar méér dan een uur rondgewandeld hebben in dit uitgestrekte naamloze bos. We kregen er niet genoeg van om naar die paarsblauwe pracht te kijken en het geurde er ook zo heerlijk !!

boshyacint1.jpg

boshyacint6.JPG

boshyacint5.JPG

 

boshyacint3.JPG

boshyacint4.JPG

boshyacint.jpg

Commentaren

Ik heb er ook een paar in de tuin nu.Twee jaar terug werd er hier ineen stuk van het "naamloos bos" een Finse looppiste aan gelegd, en werden er boshyacinten uit geroeid.en er staan er al niet veel. Dus heb ik er enkele kunnen redden en die staan nu in volle bloei in mijn tuin.

Gepost door: lilianel | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@LIliane, dan ga je binnenkort een eigen hyacintenbos hebben!!;-)

Gepost door: magda | 15-04-14

prachtig om zien Magda, ik was in het Hallerbos...

groeten

Gepost door: willy | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik zag bij jou het Hallerbos. Dat is genieten hé en het Hallerbos mag dan wellicht groter zijn, wij hebben van dit naamloze bos enorm genoten.

Gepost door: magda | 15-04-14

Wauw.. inderdaad.. dat hoeft niet onder te doen voor dat Hallerbos zeg! wat mooi!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, wij hebben enorm genoten en het bos was voor ons alleen. Niemand te zien zover we konden kijken. Er leek geen einde aan te komen aan die paarsblauwe pracht.

Gepost door: magda | 15-04-14

prachtig Magda, k heb me al zitten vergapen op andere blogs ook
ik zou daar zeker enkele uren zoet zijn

Gepost door: fotorantje | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik heb aan jou gedacht toen ik daar liep. Je camera zou zeker overuren gedraaid hebben ,hihihi!

Gepost door: magda | 16-04-14

Heel mooi zoveel boshyacinten en de geur....je zou er tussen gaan liggen om die te blijven ruiken.
Hier in de tuin zijn ze ook massaal aanwezig, blauw en wit. Ooit begonnen met enkele knolletjes maar die zijn na al die jaren zo vermeerderd dat het hier net een mini-Hallerbos is :-) Ik laat het zo want ze zijn ideaal om geen onkruid door te laten tot de zomerbloeiers er door komen en de kleur en de geur bevallen mij wel ;-)

Gepost door: bea | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb ook een hoek in de tuin waar een massa hyacinten boven komen en elk jaar meer en meer. Ideaal zoals je zegt om lange tijd geen onkruid te hebben. De geur is zalig als je er langs loopt.

Gepost door: magda | 16-04-14

ik ben eens komen kijken bij jou en zie dat je al even terug bent, je hebt ervan genoten lees ik, ook prachtige foto's en ook daar waar jij was is er blijkbaar een Hallerbos. Het moet fantastisch om daar zo te kunnen wandelen tussen al die hyacinten, een unieke belevenis

Gepost door: merel | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Merel ,het waren fantastische dagen samen met de kleinkinderen en zeker de wandeling door dit grote bos ergens tussen de velden in de omgeving van Frasnes. Het heeft mijn pijnlijke hoofd wat tot rust gebracht. Helemaal de oude ben ik nog niet( vlug vermoeid en opkomende hoofdpijn). Wat een gevolgen hé van een ogenblik onoplettendheid.

Gepost door: magda | 16-04-14

Ik heb veel bewondering voor dat albino-hyacintje. Je moet het maar doen: zo helemaal alleen uit de band springen en je kuddelopende soortgenoten trotseren.

Gepost door: Benjamín | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,en ik heb bewondering voor de kleinzoon die op zoek was naar de uitzondering die de regel bevestigt! Hij trok meerdere foto's van dit bloemetje om zeker één foto te hebben die gelukt was. Een joepié klonk door het paarsblauwe bos toen hij dit bloemetje ontdekte.

Gepost door: magda | 16-04-14

O wat mooi, Magda ! Het moet heerlijk zijn om daar te wandelen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,dat is een bos waar je echt tot rust kan komen. Geen toeristen te bespeuren.

Gepost door: magda | 16-04-14

Hé Magda is wel de moeite waard. Die streek kennen wij héél goed. Wie echter op zoek is naar echte stilte kan geen beter streek kiezen.

Ik heb ze ook in mijn tuin staan, zelf in het roze, maar het zijn de blauwe die ieder jaar méér en méér de overhand krijgen.
Groetjesssssss en terug genezen van die hoofdpijn?!

Gepost door: greta | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is een mooie streek en de rust is er gewoonweg zalig! Wil je iets zien of bezoeken met de auto ben je overal dichtbij.
Wat die hoofdpijn betreft is het al een stuk beter, maar ik haal de dag niet zonder wat extra rust en 's avonds ben ik doodaf. Het kan nog weken duren eer ik weer helemaal mijn ouwe zelf ben, voorspelt de dokter !

Gepost door: magda | 16-04-14

Ik was in het Hallaarbos Magda en heb er ook enorm van genoten,.In België kan men die biotoop ook nog terug vinden in de Vlaamse Ardennen. Fijn dat je het ook ontdekte op reis .Bedankt voor al je bezoeken aan mij blog

Gepost door: marylou | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou,deze plek was aan de franssprekende kant van de Vlaamse Ardennen. Op een plek die je enkel vindt wanneer bewoners je die aanduiden! Een bos voor ons alleen op die dag ;-)

Gepost door: magda | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.