14-04-14

les hiboux in Frasnes

Voila, daar arriveerden we dinsdagavond na een leuke dag beleefd te hebben. (Ik vertel  nog wel over die dag).Nu staat onze auto ook op de foto die ik al eerder plaatste! 

les hiboux.JPG

De vijver is nog steeds een aantrekkingspunt voor de jongens.

les hiboux9.JPG

Het uitzicht vanaf het terras blijft nog altijd fascinerend.

les hiboux2.JPG

De eerste avond gingen we nog een korte wandeling doen in het bos vlakbij de woning. Het is een privébos maar de bewoners van de enige villa in dit bos laten wandelaars en fietsers hun gang gaan. Het is een verbindingsweg naar een grote baan. De bewoners van de villa zijn blijkbaar aan het verbouwen en hebben al de tegels van badkamer tot keuken en vloeren van binnenshuis en  het terras in stukken op de aarden weg gegooid! Een goedkope oplossing om de talrijke putten in de aarden weg op te vullen.
De Sinterklaasstorm heeft hier ook lelijk huisgehouden. Het gevolg is dat er heel veel bomen verdwenen zijn en sommige bomen die er nog staan hebben een merkteken en zullen ook gekapt worden. Jammer er zijn nu zoveel open plekken in het bos.
We zijn dan teruggewandeld en hebben samen met de gastvrouw genoten van een lekker avondmaal. Vroeger huurden we gewoon de woning , nu is het een bed en breakfast uitgebaat door ons...buurtje  !

bos naast les hiboux.jpg

De volgende avond wilden de kleinkinderen per sé een boswandeling doen in het bos horend bij het huis. Ze wilden tot in de vallei wandelen . Het is een mooie wandeling door het bos, maar zoals de kleinkinderen terug naar boven gaan is wel zwaar en dat heb ik ondervonden.

les hiboux5.JPG

les hiboux4.JPG

 Het eerste deel van de terugkeer leek nog gezapig...

les hiboux6.JPG

...eerst nog over een prikkeldraad kruipen( links) en dan de helling op

les hiboux3.JPG

... en dan maar klimmen

les hiboux1.JPG

Ik kreeg  twee stokken van de jongens om gemakkelijker naar boven te klimmen,hahahahaha!

les hiboux7.JPG

Buurtje is begonnen met bijen te houden . Binnenkort oogst ze de eerste honing! We kregen de nodige uitleg en zagen de bijen ook in en uit de korven vliegen.

bijen.jpg

morgen vertellen we verder...

 

 

 

Commentaren

Een heel mooie omgeving waar jullie verbleven en het weer viel ook reuze mee, kan me voorstellen dat jullie ontzettend genoten hebben. Een ideale locatie voor een b&b!

Gepost door: bea | 14-04-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, het is een wondermooie streek en nog zo rustig. Geen massa toerisme en de mensen zijn er overal zo vriendelijk! De bed en breakfast was mits een kleine opleg vol pension. Buurtje wilde niet dat ik met de twee kinderen op zoek moest gaan voor een restaurant( die liggen er maar dun bezaaid en meestal enorm duur ook). 's Morgens en 's avonds aten we samen met haar en konden we gezellig wat bijpraten.

Gepost door: magda | 15-04-14

't Is andersom als in Sy.. dáár moeten we altijd stevig omhoog om uit het dorp en de camping wég te komen.. terúg mag het lekker naar beneden! :-)
Maar het ziet er daar ook erg mooi uit! daar moet je een klimmetje voor over hebben hè! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, best een aardige klim vanuit het dal en zeker na een dag wandelen voel je het in je kuiten. Door het bos gaat het veel geleidelijker omhoog. De foto was wel meer voor de lol hoor!

Gepost door: magda | 15-04-14

leuk Magda, mooi omgeving, alleen dat klimmetje, maar jij bent goed getraind hé

Gepost door: fotorantje | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antj na een dag van uren wandelen ,was die klim naar boven toch wel wat zwaar,hihi!

Gepost door: magda | 17-04-14

Wat handig, Magda, als buurtje een B&B uitbaadt in zo'n mooie streek. Ik denk dat de kinderen zich daar ten volle kunnen uitleven. Maar voor Oma is het natuurlijk wel even puffen bij al dat klauterwerk.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-04-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, vòòr buurtje een B&B uitbaatte verhuurde ze deze woning. Toen zijn we er verschillende keren op vakantie geweest met de kinderen. Nu was het één verwennerij. Gewoon genieten van de dag en daarna voetjes onder de tafel .

Gepost door: magda | 17-04-14

De commentaren zijn gesloten.