16-04-14

madeliefjes

Toen we op vakantie gingen naar Le Pays des Collines maakten we eerst een lange tussenstop in de Brielmeersen in Deinze. Ik was er een tijd terug samen met Emmy en Fotorantje. Ik vind het zo'n mooi park en was er zeker van dat de kleinkinderen er evenveel zouden van genieten als ik indertijd. Hier alvast een voorsmaakje hoe mooi het er nu is.
Het zijn niet alleen de boshyacinten die de bossen in een sprookjesachtig kleedje steken maar ook de madeliefjes moeten niet onderdoen.

Een groot wit bloementapijt van madeliefjes  streelt je zinnen, het maakt dat je er heel voorzichtig over wandelt en liefst vanal nog over de smalle paadjes aan de rand. Op een bankje zitten en genieten hoort er ook bij.

Maar zoals Fotorantje schrijft hebben de madeliefjes bodyguards.
Een koppel ganzen komt stilletjes naderbij en loopt heen en weer en houdt je in de gaten. Als ze zien dat je niet wilt wijken, komen ze luid snaterend op je toe en dan kun je maar best voortmaken! Ze willen hun terrein beschermen ofwel hebben ze ergens een nest en denken ze dat je een indringer bent.

Een leuk intermezzo in dit park waar er nog zoveel te zien en te beleven is. Dat komt nog...

madeliefjes.JPG

madeliefjes1.JPG

madeliefjes2.JPG

madeliefjes3.JPG

madeliefjes4.JPG

madeliefjes5.JPG

Commentaren

ze hebben hun nest aan de waterkant zag ik vandaag en dat verdedigen ze met poot en bek :-)

Gepost door: fotorantje | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, vandaar dat die achter ons aan zaten,hahaha!

Gepost door: magda | 16-04-14

Zalige plek om even uit te rusten Magda

Gepost door: marylou | 16-04-14

Reageren op dit commentaar

@Marylou, inderdaad en de zon gaf ook behoorlijk warmte. In de schaduw was het héél wat minder die dag.

Gepost door: magda | 17-04-14

Veel over gehoord, maar nooit geweest Magda. Voor de fotografen onder jullie heb ik nog een tip en dichterbij Magda, dat is even naar Provenciedomein Lippensgoed- Bulskampveld te Beernem, daar gaan jullie zeker je hart ophalen, echt ook de moeite.
Zonnige dag gewenst, en je weet rust doet wonderen!

Gepost door: greta | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ben er al geweest en het is er inderdaad mooi. Er is ook en museum aan verbonden ,een kruidentuin en oude wagens.

Gepost door: magda | 17-04-14

't Zijn echt opmerkelijk veel madeliefjes daar ja.. zag ze ook bij fotorantje al.
En die ganzen hebben dus een nest?.. vandaar. Meestal is het veel geblaat en weinig wol met die beesten.. ik heb liever ganzen dan zwanen wat dat betreft!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, die ganzen maakten zich echt kwaad ,hoewel we in de onmiddellijke omgeving geen nest zagen. Aan de andere kant van de grote vijver was er wel eentje aan het broeden en die keek niet eens op toen we langs het nest liepen.

Gepost door: magda | 17-04-14

Ik dacht al, toen ik de foto's zag, die plek ken ik. Blij dat je ons park met een bezoek wilt vereren, Magda. Ik was er nog deze week en zag dat de ooievaars er volop aan het broeden zijn. Straks zijn er weer kleine ooievaartjes.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik was er vroeger al eens met Fotorantje maar toen regende het de hele dag. Nu hadden we stralend weer, het was er niet te druk niettegenstaande het vakantie was. We hebben er lang in rondgewandeld ,de twee kleinkinderen raakten het niet beu. De speeltuin kwam maar heel even aan bod, want ze wilden doorreizen naar onze vakantie bestemming.

Gepost door: magda | 18-04-14

het lijkt wel een wit tapijt...

en je was in goed gezelschap Magda..

groeten

Gepost door: willy | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, bedoel je de ganzen of de kleinkinderen,hahaha!

Gepost door: magda | 18-04-14

De commentaren zijn gesloten.