17-04-14

ooievaars en andere dieren

 

De ooievaars in de Brielmeersen zijn de trekpleisters in dit park. Je verwacht dat ze ergens op een paal of mast een nest gaan bouwen en er zijn er ook die een nest hoog in een mast hebben . Maar twee ooievaarskoppels hebben gewoon op een laagje stro tegen een omheining een nest. Om hen wat privacy te geven werd er een nadar geplaatst zodat de bezoekers toch niet tot tegen de omheining kunnen komen.

In het eerste nest zat het vrouwtje te broeden en stond het mannetje ernaast. Ze stond even op en het ooievaars paar stond een tijdje roerloos naar het ei te kijken. Daarna ging het vrouwtje weer op het ei gaan zitten.

ooievaar7.JPG 

ooievaar.JPG

ooievaar1.JPG

Bij het tweede nest hetzelfde scenario. Daar zag het mannetje dat het goed was en hij trapte het af. Hij ging wellicht zijn poten even strekken.

ooievaar4.JPG

ooievaar5.JPG

ooievaar6.JPG

Er lopen nog veel andere dieren rond maar deze hieronder trokken de meeste aandacht van de twee kleinkinderen.
Zwarte kippen, zelfs hun ogen zijn zwart. In de zon hebben ze een groenige schijn. Maar de kippen met hun sokken en de witte pluizige kipjes trokken ook hun aandacht.  De pauwen pronkten met hun mooie veren. En dan die vreemde beestjes die wat op konijnen lijken.

 

dieren.jpg

dieren3.jpg

dieren2.jpg

dieren1.jpg

De kinderen genoten van al de dieren die ze zagen.

dieren5.jpg

 

ps.Ik ben bij Fotorantje langsgeweest en ik merkte dat ze het ook over de  ooievaars heeft die hun nest op de grond hebben gemaakt. Beslist eens langs gaan!

 

Commentaren

ahaha hier ook de bijzondere ooievaars, vreemd zicht toch hé
en de geitjes blijven grappig

Gepost door: fotorantje | 17-04-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat ma je wel zeggen ...inderdaad een vreemd zicht om die statige dieren op een nest op de grond te zien zitten. We bleven een hele tijd staan kijken.Massa's foto's heeft Cédric getrokken ook van de geitjes en schapen en paardjes ... We zagen nog een gans op een nest zitten aan de andere kant van het water maar die stoorde er zich er niet aan dat we langs liepen!

Gepost door: magda | 17-04-14

fraaie foto's uit de Brielmeersen...

en je was in goed gezelschap..


alvast prettige paasdagen gewenst

Gepost door: willy | 18-04-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is een heel mooi park en het bezoeken meer dan waard!

Gepost door: magda | 18-04-14

De commentaren zijn gesloten.