18-04-14

Intermezzo...

Ik onderbreek even het verhaal van de vakantiedagen die we in Le Pays des Collines doorbrachten.

Terug thuis wilden we zo vlug mogelijk de zee zien. Maandag en dinsdag werd er eerst hard gewerkt in de tuin . Het weer was ook niet zo mooi om te fietsen, veel te scherpe wind.
De oudste kleinzoon was dinsdag gekomen om een terras, de oprit en een deel van het voetpad met de drukspuit te reinigen, Cédric was bloemen aan het planten met gezeefde aarde van de composthoop en Sébastien knipte de haagjes en sommige struiken. 

vakantie,kleinkinderen,pasen,zee,tuin

Maar woensdag was het ideaal weer om een fietstocht te doen. We fietsten via een omweg naar de zee. Op de zeedijk en het strand was het aangenaam. We zagen heel veel zeilbootjes op zee. Er komt nogal wat bij kijken eer een catamaran het zeegat invaart. Het strand lag vol onderstellen van de zeilboten. Het zeewater voelde nog ijzig aan en toch zag je al kinderen in badpak spelen in de zee. Brrrrr! Ook Sébastien vond de eerste aanraking met het zeewater erg koud.
Het strand zat nog niet overvol met zonnekloppers.
We bleven wat op het strand zitten genieten en daarna fietsten we naar de Glacier de la Poste om een ijsje. We waren er niet alleen, de zeedijk stond vol met mensen die een ijsje likten  en al de banken in de omgeving waren volzet. Twee lange rijen wachtenden,  er is echter zoveel personeel dat het wachten nooit lang duurt.
Twee bollen ijs zoals gewoonlijk maar het leek erop dat de bollen veel groter waren dan verleden jaar! Of waren we het misschien vergeten?

bootjes aan zee.jpg

bootjes aan zee1.jpg

bootjes aan zee2.jpg

bootjes aan zee3.jpg

bootjes aan zee5.jpg

ijsje.jpg

 

21:30 Gepost in Pasen, vakantie | Commentaren (4) | Tags: vakantie, kleinkinderen, pasen, zee, tuin |

Commentaren

Ik vind het altijd weer super om te zien hoe je kleinkinderen mee helpen in de tuin. Prachtige foto's van jullie dagje strand, daar spelen wij ook wel super graag !

Gepost door: Chesko, Shanti en Chris | 19-04-14

Reageren op dit commentaar

@Chris , de kleinkinderen leven zich altijd uit in de tuin.Ik laat hen ook doen zolang het er maar behoorlijk aan toe gaat.Af en toe eens naar zee gaan hoort er ook bij hé!

Gepost door: magda | 19-04-14

Mooie strandfoto's.. als altijd!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-04-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dank je wel.

Gepost door: magda | 19-04-14

De commentaren zijn gesloten.