02-05-14

Ze is er weer door...

pasen 003.jpg

Zie Vlekje genieten op haar favoriete plekje op de vensterbank! Ze heeft in huis nog wel een paar andere favoriete plekjes bv. als er teveel lawaai is  gaat ze in een andere kamer in de zetel liggen en als ze denkt dat ik wegga dan gaat ze naar boven op bed op haar dekentje liggen.
Maar enige tijd geleden zag ze er niet zo florissant uit. Ik had er aanvankelijk niet zo goed opgelet en vroeg aan de apotheker een zalfje omdat ze een tranend oog had. Dat hielp héél goed, tot het andere oog ook begon te tranen  en ik daar ook maar zelf op smeerde. Het leek genezen en toen begon het opnieuw en ze moest ook erg niezen.. Toen iemand zei dat ze de kattenziekte had, ben ik vlug naar de dierenarts gegaan. Ze heeft een spuit gekregen en een antibioticakuur erbij en straks nog een spuitje dat jaarlijks moet herhaald worden. Nu is ze weer springlevend en zie je het haar niet aan dat ze 15 jaar oud is.
Ik heb al mijn hele leven poezen gehad maar nog nooit had er eentje de kattenziekte of ook niesziekte genoemd. Gelukkig is ze een stevige ( zeg maar dikke) poes  anders had ze het niet gehaald zegt de dierenarts.

 

 

 

19:11 Gepost in dieren | Commentaren (16) | Tags: poes, kattenziekte |

Commentaren

Honden blijken veel vaker ingeënt te worden tegen hondenziekte dan katten tegen kattenziekte.. met als resultaat dat hondenziekte bijna niet meer voorkomt. Echt geen overbodige luxe om je huisdier elk jaar in te laten enten.. daar vaart iederéén wel bij dan hè! :-)
Maar ben blij dat die ouwe Vlekje weer helemaal okee is.. op dié leeftijd was dat nog niet zo voor de hand liggend!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy, ik heb toch even mijn hart vastgehouden, maar de medicatie pakte goed aan. Ik zag dat de dierenarts wat twijfelde. In het ergste geval zou ik haar erg missen,want we begrijpen elkaar bij manier van spreken "zonder woorden". IK zal nu wel zorgen dat ze elk jaar haar inspuiting krijgt.

Gepost door: magda | 02-05-14

Goed dat ze er weer door is. Zo'n mooie en lieve poes zou je wel erg missen hé ?
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

é Fluwijn ,voor haar leeftijd ziet ze er echt nog goed uit. Ik hoop dat ze nog een tijdje zo mag blijven.De vorige poes is 18 jaar geworden.

Gepost door: magda | 02-05-14

Magda, ik zou niet zonder kunnen, heb er drie binnen en een buiten. Wij zijn een echte poezenfamilie, iedereen heeft er minstens één of meer. Zelfs mijn moeder die 94 jaar is, ze zegt altijd " ik blijf leven zo lang mijn poes leeft" :-). wij zijn dan ook met poezen groot geworden.

Gepost door: lilianel | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik ben van kleinsaf groot geworden met poezen in huis.Bij mijn ouders hebben we jarenlang sneeuwwitte poezen gehad. Geen albino's ,ze haden groene ogen. Pas getrouwd hadden we een poes op het appartement maar toen we bouwden en verhuisden was de poes zo schichtig dat ik ze bij mijn moeder heb gelaten( ze verbleef daar al omdat we zelf een paar maanden inwoonden bij haar omdat het huis niet af was). Eenmaal in ons huis hebben we altijd poezen gehad,zelfs meerdere en ook een hond.Drie in al die jaren en toen de laatste hond ,18 jaar oud, stierf ,wilde ik geen hond meer. Ik had er veel te veel verdriet van.

Gepost door: magda | 03-05-14

Gelukkig dat ze er weer bovenop is, 15 j voor een poes is best oud denken we. Ik durf zelf niet zo maar zalfjes enzo smeren maar ga (eigenlijk veel te vaak voor niets) altijd naar de dierenarts als ik denk dat er iets niet juist is.

Gepost door: Chesko, Shanti en Chris | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Chris,Shanti en Chesko , o maar ik smeerde niet zomaar een zalfje hoor. Ik heb een schat van een apotheker(es)en ze gaf me terramycine. Zelfs de dierenarts zei dat dit een uitstekend middel is maar het geneest de kattenziekte niet helemaal.Daar zijn straffere middeltjes voor nodig. En ik wist ook niet dat ze de kattenziekte had. Ik zal nu wel beter opletten. Een poes kan oud worden en zeker zoals ze hier een leventje hebben. Onze vorige poes was ruim 18 jaar en ik weet van poezen die 20 jaar werden.

Gepost door: magda | 03-05-14

gelukkig maar Magda..

zo te zien heeft ze geen hondenleven ..

prettig weekend

Gepost door: willy | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@willy,dat mag je wel zeggen en ze krijgt ook van iedereen aandacht. IJdeltuit als het haar past en anders "laat me met rust"

Gepost door: magda | 03-05-14

Inentingen, ontwormen, beschermen tegen vlooien … die katten zijn dure vogels … eh … dieren en ik heb er drie.

Gepost door: Benjamín | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , daar heb je wel gelijk in , maar ze is ook erg lief en dan heb ik het er maar graag voor over.

Gepost door: magda | 03-05-14

Sommige katten zijn met hun gat in de boter gevallen, Vlekje is er één van :-) Hopelijk mag ze nog enkele jaren in goede gezondheid verder leven.

Gepost door: bea | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat mag je wel zeggen. Opa zei altijd dat hij liever een hond zag en niet erg van katten hield. Maar Vlekje installeerde zich toch altijd vlak naast hem in de zetel en 's nachts ging ze zich ook bij hem installeren en liefst van al tegen zijn rug aan. Heden doet ze dat bij mij op een dekbedje. Toch zijn er nog momenten dat ze op opa's bed gaat liggen. Om te tonen dat ze dit mag heb ik een handdoek gelegd.In het begin sliep ze daar altijd ,nu minder. Ik hoop dat ze nog wat jaren in goede gezondheid mag blijven.

Gepost door: magda | 03-05-14

gelukkig is alles goed gekomen

Gepost door: fotorantje | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje en nu maar hopen dat ze nog lang in goede conditie mag blijven!

Gepost door: magda | 05-05-14

De commentaren zijn gesloten.