30-04-14

Erfgoeddag...

...dat was vorige zondag. En met onze seniorengroep zijn we naar Brugge gegaan. Er waren een massa suggesties die je op deze dag kon uitkiezen uit het thema "Grenzeloos".

gids3.JPG

Wij kozen voor " Volg de 19e eeuwse gids"

gids.JPG

De openbare Biblotheek heeft een mooie verzameling reisgidsen over Brugge. In die reisgidsen kon je lezen wat er werd aangeraden om in Brugge te bezoeken, welke hotels en welke vervoersmiddelen .
Met een 21 eeuwse gids hebben we dan een wandeling gemaakt naar die plaatsen die in de 19e eeuw belangrijk bevonden werden voor de toeristen. In de 19e eeuw was Brugge oa.een trekpleister voor de Britse  toeristen die Brugge bezochten als tussenstop op weg naar Waterloo. Ook aan de kust zijn er veel sporen terug te vinden van de Britse toeristen zoals oa.de aanleg van golfterreinen en de bouw van huizen en villa's in de engelse stijl van die tijd.

bib.jpg

bib2.jpg

Al de uitleg die de gids gaf over de plaatsen en gebouwen zou me hier te ver leiden. Een kort overzicht dan maar. De wandeling met de 21 eeuwse gids startte op de markt  vlak vòòr het provinciaal hof waar al de inschrijvingen werden gedaan.

gids5.JPG

Wist je dat er een dertiental paardenkoetsen in Brugge rondrijden ?
De koetsiers worden streng geselecteerd en moeten zich aan bepaalde regels houden zoals kledij en een hoed.

gids2.JPG

De hele markt stond om 14 uur vol met groepjes mensen geschaard rond hun gids. Na de nodige uitleg werd de wandeling dan gestart.

gids4.JPG

Kant is een succesrijk produkt, even verdrongen door een massa pralinewinkels maar zou terug aan een opmars bezig zijn althans volgens onze gids.

gids6.JPG

De Rozenhoedkaai een historisch rijk plekje. Ieder toerist moet dit gezien hebben bij een bezoek aan Brugge. 

gids7.JPG

De bootjes zijn er ook niet weg te cijferen en de zwanen storen  zich niet aan de drukte.

gids8.JPG

Op het huidevettersplein vind je altijd wel enkele artisten die hun waren aan de man/vrouw willen brengen.

gids9.JPG

Een straatmuzikant die een wondermooi fluitconcert van Mozart speelde.

gids10.JPG

Morgen wandelen we verder...

ps. de averij aan de vaste pc is zo groot dat kleinzoon die heeft meegenomen . Wat er precies is gebeurd daar heb ik het raden naar. Veel zaken worden niet meer herkend en op internet kan ik helemaal niet meer. De herstelling kon niet ter plaatse tot een goed eind gebracht worden. Ik hoop dat het allemaal goed komt. Het is nu echt behelpen met de laptop . Normaal maak ik de logjes op de vaste pc en daar staan ook alle foto's op. Ik moet al de huidige foto's opnieuw opladen en de laptop werkt niet zo vlug. Daarom geraak ik soms niet eens op blogronde.

 

Commentaren

dat was een dagje genieten en wat erfgoed cultuur opsnuiven

Gepost door: merel | 30-04-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, Brugge ken ik goed maar je steekt altijd iets op als we daar met een gids wandelen!

Gepost door: magda | 01-05-14

dat zal interessant geweest zijn
hopelijk komt het nog goed met de pc, anders tijd voor verandering

Gepost door: fotorantje | 01-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hoop dat die kan hersteld worden, want de vaste pc is nog niet zo oud. Een sterk vermoeden dat het jongste kleinkind onbewust een site heeft aangeklikt die vernietigend werkt!! :-(

Gepost door: magda | 01-05-14

Bruges la morte, vroeger misschien, maar nu is het wel Bruges la Vivante geworden, dicht bij het Noordzeestrand. En als je ziet wat 'n toeristen er daar door het hele jaar te vinden zijn. Niet voor niets verdient het de titel ' 'Venetië van het noorden' met zijn vele vele kanaaltjes en bruggen. Wist niet eens dat het erfgoeddag was Magda, ik vraag mij af in wat dorp ik eigenlijk ben gaan wonen, hier is 'la morte' méér van toepssing.
Maak er 'n rustig weekend van, gaan wij hier ook doen Magda!

Gepost door: greta | 01-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja Brugge blijft ook op stille momenten interssant en soms nog méér te genieten als de horde toeristen de stad hebben verlaten.In een dorp onen heeft ook zijn charmes ,maar af en toe moet je er eens "uitbreken" . Doen zou ik zeggen!

Gepost door: magda | 05-05-14

Elk excuus om Brugge te bezoeken is goed hè! :-))) Prachtige stad!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-05-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, op dergelijke dagen doet de stad extra inspanningen om het de bezoekers naar de zin te maken!

Gepost door: magda | 05-05-14

De commentaren zijn gesloten.