03-05-14

Er zijn van die dagen...

...dat alles tegenzit.
chauffageketel.jpgGisteren was zo'n pechdag. 's Namiddag hoorde ik opeens een knal komende uit de garage en vlak erachter ging de deurbel. Niemand aan de deur. Ik ging kijken in de garage maar zag niets bijzonder. En toch kwam die knal uit de garage. Terwijl ik daar stond rond te kijken viel het me op dat het zo stil was. Ik zag het lichtje van de diepvries niet meer branden ... oei daarom ging de deurbel. Als de electriciteit uitvalt gaat de deurbel. Vraag me niet waarom maar dat is iedere keer zo als de stroom uitvalt. Twee verliesstroom schakelaars  waren uitgevallen.
Alsof ik een voorgevoel had trok ik de deur open waar de chauffage staat en zag een zekering die afgeslagen was en zelfs de hoofdzekering was af. Even geprobeerd en de knal kwam van de hoofdverzekering. Vlug gebeld naar de chauffageman maar die maakt de brug en  kon pas op maandag komen. Dat wordt dan drie dagen geen verwarming. Het euvel zal wel bij de chauffageman liggen want de dag ervoor kwam hij de chauffage nazien en reinigen. Gelukkig is het niet meer erg koud en kan ik de bijverwarming met petroleum aanzetten. Dan is de living en keuken  tenminste verwarmd.tv1.jpg

Toen ik de TV voor het avondnieuws aanzette  zag ik enkel staan "Error ... en een heleboel uitleg om de TV weer aan de praat te brengen. Het verwonderde me niet want bij zo'n stroompanne gebeurt het meer dat de TV ontregeld is.  Ik weet ondertussen al hoe ik die terug aan de praat kan krijgen maar deze keer startte de TV niet meer op.  Belgacom heeft me in een mum van tijd geholpen en ik kan terug TV kijken. Dank je wel !Als de hulpverlening goed is mag het ook gezegd worden.

 

Als ik even terugblik heb ik  de laatste tijd toch al een paar tegenslagen moeten verwerken.timmins.jpg
De grootste tegenslag is dat de reis naar Canada niet doorgaat. Ik zou met een bevriend koppel meegaan. Maar de man moet deze maand een operatie ondergaan met een langdurige revalidatie achteraf. De reis is uitgesteld tot volgend jaar. Ik zou alleen ook kunnen gaan , maar ik ben het niet gewoon.

Ik kocht een nieuwe drukspuit want de oude lekte teveel. Een paar keer werd karcherk.pngde nieuwe gebruikt om de terrassen af te spuiten en toen ik vorige week het tuinmuurtje wilde afspuiten om daarna te schilderen gaf hij geen teken van leven! Terug naar de Hubo en ik zou binnen veertiendagen nieuws krijgen. NOg geen week later mocht ik een nieuwe gaan ophalen! Dat noem ik een goeie service van de firma . Ik had die amper een maand. Dus toch geluk bij deze pech.

Ik heb - verstrooid en moe zijnde ( ik hielp mijn vriendin nu ze enorme hoofdpijn.pngechtelijke problemen heeft en wil scheiden)-mijn hoofd zo erg gestoten aan een plakkaat op de parking van de Carrefour dat ik  een hersenschudding  opliep en tot heden nog regelmatig last heb van plotse hoofdpijn en dan wat moet rusten. Wat geduld zegt de dokter. Hij heeft makkelijk zeggen, maar ik zit er toch maar mee.


Bij het begin van de lente bracht ik de grasmachine voor onderhoud binnen. Ik heb die  zeven  keer terug binnengebracht. Jawel zeven keer ! Ik kreeg die helemaal niet gestart terwijl die anders moeiteloos aan de praat was te krijgen. En de man in de winkel kreeg die zelf met moeite in gang. Telkens dacht hij het gevonden te hebben en als hij het voordeed en ik naar huis grasmachinem.pngreed en onmiddellijk gras afreed lukte dat ook . Maar als de grasmachine de volgende week weer werd gebruikt was die echt niet in gang te krijgen. Zelfs buurman kreeg die niet aan de praat. Al de jaren ervoor had ik er helemaal  geen moeite mee. Uiteindelijk is het toch in orde geraakt. En ik heb er geen cent extra moeten voor betalen . Het nazicht en het onderhoud kostten me al geld genoeg  en dan vraag je wel dat het ook in orde is.

 

Met Pasen viel de vaste PC uit , wat er precies is gebeurd  blijft een raadsel. Kleinzoon kwam pc problemen.jpgdie herstellen maar de averij is zo erg dat hij hem meenam Hopelijk geraakt het in orde! Gelukkig heb ik nog een laptop .De meeste gegevens staan echter op de vaste PC en ik maakte héél wat vlugger dan nu mijn dagelijkse logjes.

 

 

Ach de zon schijnt vandaag en zorgt dat het binnenshuis niet steenkoud wordt,  ik kan tokkelen op de laptop, poes ligt naast me te snorren en de wind is al héél wat minder koud dan gisteren. We fietsen ons wel door dit weekend!

 

fietstocht.gif

 

16:30 Gepost in mijmeringen | Commentaren (12) | Tags: tegenslag, pannes |

Commentaren

Christene zielen! Wat een aaneenschakeling van pech. Nu kan het alleen maar beter worden, want slechter kan het volgens mij niet.

Gepost door: Benjamín | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin als ik las wat ik opgeschreven had ,schrok ik toch ook even. Ik hoop echt dat het vanaf nu alleen maar meevallers worden.

Gepost door: magda | 03-05-14

Ik zal Benjamin eens tegenspreken: het kan altijd nog erger :D
Het is wel veel pech kort naeen. Gelukkig zijn alle problemen opgelost, een mens kan al eens sjanse hebben ook ;-)

Gepost door: bea | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik moet er niets meer bij hebben ,het is al genoeg op een korte tijd. Gelukkig ben ik iemand die positief is ingesteld en zich niet vlug laat gaan. Nu kan het alleen maar beter gaan denk ik dan.

Gepost door: magda | 03-05-14

Een spreekwoord zegt "na regen komt zonneschijn". Nu je alles eens van je af geschreven heb lucht het wel op zeker, en hopelijk is je pech nu voorbij

Gepost door: lilianel | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane,ja het heeft opgelucht en nu maar hopen dat het echt wordt zoals je schrijft "na regen komt zonneschijn!"

Gepost door: magda | 03-05-14

een ander spreekwoord zegt "een ongeluk komt nooit alleen". Dat heeft zich al waar gemaakt, dus nu focussen op "na regen komt zonneschijn"!

Gepost door: oma moetje | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje, ik zal het in gedachten houden en vandaag scheen de zon alvast eerst magertjes ,maar tegen de avond volop. Hopelijk nu niets anders dan meevallers!!

Gepost door: magda | 04-05-14

Wat een pechweek! We zijn toch zo afhankelijk van al die technologie he..
En van die reis van Canada: wat jammer! Maar je zal er volgend jaar extra van genieten, ben ik zeker van!

Gepost door: cuisine celine | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Celine, ach het zijn tegenslagen maar niet levensbedreigend. Het loopt allemaal wel los en hopelijk kan ik volgend jaar naar de familie in Canada.

Gepost door: magda | 04-05-14

dat is veel minder Magda, en daarom is het dubbel genieten van de mooie dagen

Gepost door: fotorantje | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, en komen dan die goede dagen dan besef je des te meer wat geluk betekent!

Gepost door: magda | 05-05-14

De commentaren zijn gesloten.