05-05-14

Weet je nog van die duif ?

De duif (klik)die op buitenlamp onder de dakgoot een nest aan het bouwen was. Hieronder een foto toen het mannetje nog een keer een takje  bracht. Het koppeltje heeft er echt een zootje van gemaakt. De muur, de dakgoot en het pad liggen vol duivenstront  Verleden week zag ik een eitje stuk liggen op het pad ! Ik ben bijna zeker dat het uit hun nest is gevallen. Hoe kan het ook anders met zo'n krakkemikkig bouwsel. Nu zitten ze blijkbaar niet meer op dat nest. Het bleef het een paar dagen stil.
En weet je wat ik gisteren zag? Aan de andere kant van de achtergevel waren ze allebei bedrijvig om rommel uit de dakgoot op die andere lamp te deponeren! Ze gaan opnieuw beginnen Lachen

duif1.JPG

Toen ik tijdens het weekend naar het recyclage park reed met tuinafval, zag ik op de auto vòòr me een duif zitten op een heleboel tuinafval. Was het onze duif die daar materiaal genoeg zag liggen om een deftig nest te bouwen ? hahaha!  

duif.JPG

update

Deze morgen zag ik beide duifjes op de top van de treurwilg zitten !
Zouden ze daar terug hun nest bouwen?

 

nest,duiven

 

 

21:45 Gepost in grappig | Commentaren (20) | Tags: nest, duiven |

Commentaren

Zo zie je maar weer: mensen kunnen nog veel leren van het dierenrijk.
Mooi die zorg toch voor hun kleintjes.
Hier lagen verleden week eierschalen onder de treurwilg, maar hier zijn de kleintjes volop aan het leren vliegen, moet je zien, echt ontroerend mooi.
Dag Magda geniet van je jonge leven, hou je cameraatje in de buurt er zal nog wat te beleven vallen.

Gepost door: greta | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Goeie morgen Greta,Ik denk ook dat er nog veel te beleven zal vallen met die duifjes. Ze waren tot nu toe altijd gewoon om in de grote treurwilg hun nest te bouwen. Nu er zoveel bomen zijn gesnoeid in de tuin weten ze wellicht niet goed meer waar kruipen. Nochtans is er al terug veel groen aan de grote treurwilg en deze morgen zag ik één duifje hoop op de top van de treurwilg zitten. Ze zullen wel terugkeren naar hun vorige habitat en ondertussen ga ik de smeerboel die ze gemaakt hebben maar opkuisen ;-)

Gepost door: magda | 06-05-14

Voila als 't ene nestje niet goed genoeg is zijn ze beslist niet te lui om een nieuw te bouwen. Die uitwerpselen zijn niet leuk maar je krijgt er wel een levende documentaire voor in de plaats hé ;-)

Gepost door: Chesko, Shanti en Chris | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@hahaha Chris,Shanti en Chesko, 'k zal de boel maar opkuisen want ze vinden het nest wellicht te vies om er terug in te kruipen!

Gepost door: magda | 06-05-14

Hallo Magda
'tis al een tijdje geleden dat ik wat commentaar kon plaatsen, je weet het wel, werken, gidsen (die er nu is bij gekomen, wat minder foto's nemen maar toch veel in de natuur vertoeven.
Nog veel studeren naar de planten toe, wat na een geslaagd examen als natuurgids begint het pas hé.
Verleden week en deze week help ik mee voor de week van de zee, kinderen begeleiden in de natuur (strand, duinen en IJzermonding)
De warrelnietactie was een succes, uiteraard was ook de tegenpartij er.
Zo te zien met jou ook alles goed
groetjes
Luc

Gepost door: Luc de pompier | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@ fijn je hier eens te lezen. Ja je hebt het druk dat merkte ik als ik je blog las.En dat je het goed wil doen is begrijpelijk! Gidsen is nu eenmaal niet zo eenvoudig, het moet allemaal kloppen wat je vertelt hé!groetjes en tot later eens :-)

Gepost door: magda | 06-05-14

Magda goede middag...

die krijgt ge met geen stokken weg en het moet gezegd worden, zij blijven trouw aan hun wederhelft ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Pepino, dat ze elkaar trouw blijven geloof ik best ,want volgens mij zitten ze hier al jaren in de treurwilg.En vandaag zaten beiden op de hoogste takken van de treurwilg. Toch terugkeren naar het oorspronkelijk "huis"?

Gepost door: magda | 06-05-14

op naar hun tweede verblijf in Knokke...

je moet je het wel kunnen permitteren


groeten

Gepost door: willy | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik denk dat ze nu naar een derde verblijf uitkijken,hahaha!

Gepost door: magda | 06-05-14

wie weet :-)
rechtover het appartement, zitten kauwen in de schouw van het huis rechtover steeds takjes aan te voeren, en niet alleen in de lente, ze doen dat het hele jaar door, en ze zijn pietje precies, ze blijven draaien en keren om het takje goed te leggen, k zou toch eens in die schouw willen kunnen kijken :-)

Gepost door: fotorantje | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,liever niet in de schouw,laat die duifjes dan maar de boel vuil maken op die lamp.Maar de duifjes zijn niet pietje precies ,het is lachwekkend wat een rommel ze samengebracht hebben.

Gepost door: magda | 06-05-14

We zitten in onze tuin ook met jonge bosduifjes. En de ouders zijn ook alweer een nieuw nest aan het maken. Die beestjes kweken dat het een lieve lust is. Dat duifje op het tuinafval zal daar zeker wel zijn gerief tussen vinden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,in het eerste nest raakten ze hun ei al kwijt hopelijk doen ze het nu beter.Maar misschien kruipen ze terug in de treurwilg daar is het voor hen veel rustiger.

Gepost door: magda | 06-05-14

Ik vind het zo aandoenlijk: samen een nest bouwen en er niks van bakken, de moed niet opgeven en het opnieuw proberen en dan stort hun ei nog te pletter ook. Ik moet me inhouden om niet in grote droefenis te raken.

Gepost door: Benjamín | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Niet doen Benjamin, de duifjes voelen zich volgens mij helemaal niet droevig. Vandaag zag ik ze overal zitten op de schoorsteen,op de nok van het dak,op de stompen van de gesnoeide krulwig maar meest van al op de hoogste takken van de treurwilg.Daar zaten ze altijd op vòòr de treurwilg werd bijgesnoeid. Er is groen genoeg om daar een nest te bouwen dat niet iedereen onmiddellijk ziet. Rustig was het niet op die lamp want iedereen is hier gewoon om achterom te komen en loopt dan onder die lamp .

Gepost door: magda | 06-05-14

Die boomtop ziet er mij ook niet echt stabiel uit om een nest in te maken...ik vrees dat er dit jaar niet veel duivennakomelingetjes uw tuin gaan bevolken :-) Zijn die beestjes geen echte bouwwonders, creatief (en gemakzuchtig) zijn ze wel om aan takjes te komen :D

Gepost door: bea | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik denk ook niet dat we kleine duifjes zullen zien rondvliegen.Je moet ook rekening houden met de poes van buurtje ,die jaagt fanatiek op vogeltjes! En die treurwilg heeft een dikke kruin , er is daar veel plaats om zonder veel takkengesleur een nest te bouwen.

Gepost door: magda | 06-05-14

Dat is leuk zo'n gezinnetje onder de dakgoot, leuk voor een foto reportage op je blog!

Gepost door: Han | 06-05-14

Reageren op dit commentaar

@Han ,dat vond ik ook en nu ik ze wat in de gaten hou,zie ik elke dag weer wat nieuws.

Gepost door: magda | 06-05-14

De commentaren zijn gesloten.