04-05-14

Heb je ook genoten vandaag?

pioen.JPG

Al was de zon tot tegen de avond omfloerst , op een beschut plekje viel het best mee.
Ik heb vandaag op mijn terras gegeten, een dutje gedaan, bloemetjes verplant, de tuintafel afgeschuurd en een laagje beits opgedaan, de was gestreken en juist toen ik wilde gaan fietsen, kwam schoonzus en haar oudste zoon op bezoek. Dus werd er verder op het terras genoten van het zonnetje.

In de tuin staan de ouderwetse pioenen in bloei. Wat een kleurenpracht. De moederplant heb ik niet meer maar toen we 40 jaar geleden hier kwamen wonen  kreeg ik van "Medam Angèle", een vriendin van mijn moeder een stek van een ouderwetse pioen. Jaar na jaar bloeide die meer en meer. Op een bepaald moment moest ik de plant verjongen en heb ik drie stekken op verschillende plaatsen in de tuin geplant . Alle drie de stekken zijn geleidelijk aan weer mooie struiken geworden die volop beginnen te bloeien.( Klik en je kunt het verhaal over medam Angèle lezen). Ik weet zeker dat Medam Angèle zou glunderen van plezier als ze jaar na jaar "haar" pioenen ziet bloeien!

18:58 Gepost in herinneringen | Commentaren (16) | Tags: pioenen, medam angèle |

Commentaren

en misschien doet ze dat wel Magda..

nog een aangename avond gewenst

Gepost door: willy | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, voor jou ook een fijne avond!

Gepost door: magda | 04-05-14

En of we genoten hebben ;-)
Prachtig die pioenrozen! Hoe ouder de plant wordt, hoe mooier (was het bij ons ook maar het geval) maar hier lukt het niet, het zal aan de grond liggen vermoed ik :-(
Nu ga ik eens medame Angèle's verhaal lezen :-)

Gepost door: bea | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Bea hier is het poldergrond en dat kan er wel mee te maken hebben.

Gepost door: magda | 04-05-14

mooi, en ja t was een heerlijke dag, morgen weer genieten van de zon

Gepost door: fotorantje | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, het zou vandaag erg warm worden, ik hoop dat het waar is!

Gepost door: magda | 05-05-14

Bij ons was 't genieten rap gedaan toen die kleine 't huis op z'n kop zette ;-) Ons vrouwtje vind het prachtige bloemen, haar ouders hadden ook zo'n plant staan en stiekem sneed ze daar af en toe toch wel een bloem af ;-)

Gepost door: Chesko, Shanti en Chris | 05-05-14

Reageren op dit commentaar

@Chris,Shanti en Chesko en dan is Shanti verwonderd dat ze tegen haar pootjes krijgt van 't bazinetje! Ik knip zo weinig mogelijk pioenen af ,ze vallen zo vlug uit in een vaas!

Gepost door: magda | 05-05-14

onze zoon was een weekendje aan zee dus hebben mijn en ik ervan genoten van eventjes onder ons tweetjes te zijn, kan ook deugd doen

Gepost door: merel | 05-05-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat kan ik goed geloven en dan mag de frisse wind gerust door jullie haren blazen!

Gepost door: magda | 05-05-14

Dat zijn prachtige struiken in de bloei, madame zou zeker tevreden zijn, een stukje van haar blijft zo verder leven in jou tuin.
Ook ik heb genoten van de zondag, genietend van een verjaardag feestje in mijn kozijn zijn tuin, met lekkere visschotel..

Gepost door: roysfoto | 05-05-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, jij kunt ook echt genieten van de kleine dingen van het leven,hé! Ik kan genieten van herinneringen en als er dan iets tastbaar is zoals oa die pioenen dan koester ik het.

Gepost door: magda | 05-05-14

Bij ons moeder staan de pioenen ook in bloei, prachtig! Tof dat je zo van die dame nog een herinnering creëert, super!!!!

Gepost door: emily | 05-05-14

Reageren op dit commentaar

@Emily , het was zo'n lief dametje en elk jaar ben ik zo blij als ik die pioenen weer zie bloeien. Ik zie ze nog lachen als ik vertelde dat de struik het goed deed en jaar na jaar meer bloemen kreeg!

Gepost door: magda | 05-05-14

Hallo Magda zijn er even tussenuit geweest naar Zundert, u wel bekend denk ik. Het Vincent van GoghHuis bezocht, en als je graag wandelt dan De Oude Buisse Heide bezoeken . Daar woonde ooit de bekende dichteres Henriëtte Roland Holst en haar man. Na haar dood heeft ze het landgoed geschonken aan Natuurmonumenten. Echt de moeite voor natuurfotografen.
He prachtige pioenen, doet me aan mijn oma wéér herinneren, in wit, rood, roze, stonden ze daar, net als bij U adembenemend mooi te wezen.
Groetjesssssss

Gepost door: greta | 05-05-14

Reageren op dit commentaar

@ Greta, wat fijn dat jullie er even tussenuit waren en je koos dan ook nog voor een mooie bestemming.Henriette Roland Holst is één van mijn favoriete dichters. Mooi gebaar van haar om haar landgoed te schenken aan Natuurmonumenten . Het zal zeker de moeite waard zijn om dit te bezoeken.

Ik heb ook zachtroze pioenen staan gekregen van mijn overleden broer en die zijn me ook zo dierbaar. Het zijn hoge struiken die ik zorgvuldig moet opbinden anders vallen ze met de wind uiteen, het moet niet eens felle wind zijn.Weet je dat mijn tuin in feite vol staat met bloemen die ik van lieve mensen heb gekregen: een stekje hier en een stekje daar. Toen mijn Limburgse vriendin nog leefde, stak de koffer altijd vol met stekjes en plantjes. wanneer ik huiswaarts reed. Ik moest soms wel geduld hebben want ginder is het lichte grond en bij mij is het klei! Maar meestal lukte het toch.

Gepost door: magda | 05-05-14

De commentaren zijn gesloten.