08-05-14

Kiesbrief

kiezen.jpg

Ook jullie kiesbrief gekregen? 
Vandaag vond ik de mijne tussen een paar reclame blaadjes. Waar is de tijd dat de postbode dit persoonlijk afgaf tegen een handtekening van je. Was je niet thuis dat lag er een briefje in de brievenbus dat je een aangetekende zending kon ophalen op het postkantoor.
Het lijkt erop dat dit briefje niet meer zo belangrijk is geworden want het wordt gewoon in je brievenbus gedropt. Vind je geen kiesbrief in je brievenbus dan moet je het zelf  gaan opvragen in je gemeente.
Om het toch maar niet te vergeten staat er op je oproepingsbrief dat de stemming verplicht is !

Vergeten te stemmen zul je niet vlug. De kranten staan er vol van, dagelijks verkiezingsvoer op de TV, alleen de folders zijn aan het verminderen en de panelen met lachende gezichten  in voortuintjes of in de weiden tussen de koeien zijn ook al fel verminderd.
Ooit was het anders .
Lees eens een paar logjes die ik vroeger over de verkiezingen maakte(klik) en (klik)

20:01 Gepost in Actualiteit | Commentaren (12) | Tags: verkiezingen |

Commentaren

Wij hebben onze kiesbrief al van eind april, vlugge mensen in Hemiksem :-)

Gepost door: lilianel | 08-05-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de kust ligt ver van Brussel hé en als die breiven met de trein moeten komen dan weet je het wel,hahahah!!

Gepost door: magda | 09-05-14

bij ons was de kiesbrief ook vandaag in de brievenbus. Dat ze het vroeger persoonlijk kwamen afgeven kan ik me niet herinneren

Gepost door: merel | 08-05-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik heb het nog meegemaakt maar ik ben dan ook eenstukje ouder hé :-) en omdat ik overdag niet thuis was (=aan werken)mocht ik erom naar de post!

Gepost door: magda | 09-05-14

Hier ook Magda zaten ze tussen de folders van Colruyt en Aldi, en als je niet goed oplet liggen ze zo bij het oud papier. Vroeger zette mijn oma ze in haar glazen kast, goed zichtbaar zodat ze zeker niet verloren zouden gaan, wachtend tot de grote dag er was. Eigenlijk werden ze toen met 'n zeker respect behandeld.
Groetjesss en weer geen tuinweer vandaag Magda!

Gepost door: greta | 09-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, vroeger dwong dit papiertje nog enig respect af. Nu is het een papiertje tussen al de nutteloze papiertjes die er in je brievenbus vallen, hoe wil je dan dat de mensen de verkiezingen nog serieus nemen! De hoofdbrok in het politieke nieuws is tegenwoordig zo persoonlijk geworden : het ik-gelijk en de ander heeft ongelijk!Zo geraken we er niet uit.
Het heeft hier flink gestormd de voorbije nacht tot schade van de oude pioenstruik en de eerste klimroosjes liggen gezaaid in de tuin!Zelfs jonge takken van de treurwlg liggen afgebroken in de tuin. Als het droog blijft leg ik vandaag toch boontjes in de groententuin,:-)

Gepost door: magda | 09-05-14

jep die zat vandaag in de bus
en k weet totaal nog niet op welke partij ik ga stemmen

Gepost door: fotorantje | 09-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje,zou je het nog weten als je ze ziet en hoort elkaar afmaken! Het zijn allemaal ego trippers geworden.

Gepost door: magda | 09-05-14

ook bij mij zat de "uitnodiging" vandaag in de bus..

ik ben benieuwd war die kleurwedstrijd zal opleveren

groeten

ps : een een Mariabeeld van " Heyst, een vissersdorp van weleer" was er in de processie

Gepost door: willy | 09-05-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik ben ook benieuwd ,maar ik denk niet dat -hoe je het ook kleurt-er veel verandering zal komen.

Gepost door: magda | 09-05-14

Wij hebben de kiesbrieven dinsdag mogen ontvangen in ons kantoor en woensdag dus rondgedragen. De laatste 10 procent werd gisteren en vandaag uitgereikt. Ik kan alleen maar zeggen dat die kiesbrieven voor ons zeker geen welkome extra belasting is: zowat elk huis heeft 1 à 2 kiesbrieven en in appartementen is het helemaal een ramp, ook al omdat sommige gemeenten dan nog eens verschillende busnummeringen gebruiken.

De bijzitters krijgen hun oproep om te gaan bijzitten wel nog via een 'kieswetbrief' tegen handtekening. Indien zij afwezig waren op het moment dat wij langskwamen moeten ze die op het gemeentehuis en dus niet op het postkantoor gaan afhalen.

Ik vind ook dat er meer 'respect' zou moeten zijn voor de kiesbrief: we zouden die op een dag moeten meekrijgen wanneer er eens geen reclame of dikke knacks/colruyts moeten worden rondgedragen, want fouten maken is dan heel rap gebeurd.

Soit, ik stem trouwens PVDA, misschien federaal nog sp.a.

Goeienavond nog ;)

Gepost door: Facteurtje | 09-05-14

Reageren op dit commentaar

@Facteurtje, dank voor je reactie op mijn blog.Ik heb heel veel bewondering voor jullie job! Het is geen sinecure om iedereen goed te bedienen. Onze facteur komt hier dagelijks zeulen met een grote witte fiets voor en achteraan volgestouwd met materiaal dat hij bij de mensen moet posten! Een paar jaar terug reed hij nog met een brommertje ( ik woon in een residentieel gebied en zijn dienstronde is uitgestrekt) . Na nieuwe bedelingsrondes uitgetekend te hebben mag hij het nu doen met een "mooie" witte fiets met voetentrapwerk!!!
Ik weet wat het betekent facteur te zijn. Mijn vader was ook facteur en hij deed zijn werk erg graag en met volle overtuiging. Was ook graag gezien op zijn ronde. Bij veel mensen was hij de enige persoon die ze op een dag zagen.Tegenwoordig heeft de facteur geen tijd meer om een babbeltje te slaan en vind je ook niet dat dit best terug moet kunnen?
Voor wie ik ga stemmen ?Kijk eens naar de kleur van mijn blog!

Gepost door: magda | 09-05-14

De commentaren zijn gesloten.