09-05-14

stormweer en meer...

storm.JPG

Toen ik deze morgen opstond zag de hemel er dreigend uit en donkere wolken bedekten steeds de zon.

storm1.JPG

Bij de achterbuurman zwiepten de takken van de treurwilg constant tegen het huis en op het dak.

storm4.JPG

Wat ben ik blij dat de grote teurwilg bij mij vooraan in de tuin heel veel is ingesnoeid. Als je eronder staat kun je nu dwars door de takken kijken. Deze morgen lagen er onder de boom toch een heleboel jonge takken op de grond.

storm2.JPG

Eén van de twee tortelduifjes ging op de dakgoot zitten boven het krakkemikkig nest en maakte met veel kabaal (want koeren kon ik dit niet noemen)het andere duifje duidelijk dat ze terug op haar nest moest gaan zitten. Misschien  was het duifje bevreesd voor de felle rukwinden. Maar ik zag haar precies een poot in de lucht steken van " doe het maar zelf" en ze vloog weg. :-)

storm3.JPG

Ik hoorde af en toe een bonkend geluid en zag dat het vogelhuisje door de stormwind tegen de gevel heen en weer sloeg. De klimroos errond was losgeslagen . Alles vlug weer vastgemaakt.

Behalve losgeslagen klimrozen, allerlei takken van de bomen in de tuin , ontzettend veel bladeren van de treurwilg  afgeknakte rozen , tuinstoelen die omver lagen was er geen schade. Ik ben benieuwd wat het morgenochtend zal zijn want de wind is absoluut niet gaan liggen.

Deze namiddag hebben de poetshulp en ik de garage een grote beurt gegeven.  Het was alsof de stormwind ons vleugels gaf !
Het was ook hoognodig dat al het werkmateraal eens een deftige opbergplaats kreeg. Ik weet nu tenminste waar ik het materiaal kan vinden zoals nijptangen, hamers, nagels, vijzen, verfborstels, klemmen, waterpassen, vijverborstels, dompelpompen, een stapel verfpotten, boren, schuurpapier,boenmachine, afplakrollen ...en dan vergeet ik nog een heleboel en staat er in een grote bak nog veel klein materiaal die ik met de klusjesman eens zal sorteren. Ik weet niet altijd waarvoor de spullen eigenlijk dienen. Wat heeft opa toch allemaal aan materiaal liggen! 

Toen de poetshulp wegging had alles een plaatsje gekregen en waren garagepoorten,  kasten en rekken en vloeren afgewassen en geschrobd. Van "contentement" hebben we elkaar eens flink vastgenomen!

Deze avond ben ik uitgeteld!

22:19 Gepost in werken | Commentaren (6) | Tags: storm, garage, poetsen |

Commentaren

jullie waren meer tornado's zo te lezen :-)
hopelijk is deze morgen geen schade opgedoken

Gepost door: fotorantje | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, hahah, ja we waren precies allebei super actief! Deze morgen is de straffe wind toch wat gaan liggen en is er geen schade te zien! Alleen grijs en regenachtig weer!Hoe dan ook geniet van het weekend!

Gepost door: magda | 10-05-14

Mijn vader die hield ook alles bij Magda voor als hij het 'n keer nodig was, maar die keer kwam nooit, of hij kon er niets méér met aanvangen.
Alé de Dames Proper ( in plaats van Mr. Proper) hebben schitterend werk verricht, ja bij mij staat er ook weinig of niets in de garage, op 'n paar legplanken nà waar wat tuingerief ligt, als snoeischaren enz...
Hou ook van orde, en ruimte zowel in de garages, als elders in huis, dan voel ik me pas net als U 'n gelukkig mens.
Groetjesssssss

Gepost door: greta | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat is juist het probleem als er zoveel te ordenen valt . Hoe moet je het ordenen,en ik kan ook niet zo goed wegsmijten. Het gaat er altijd om doen dat je het dan juist nodig hebt!!

Gepost door: magda | 10-05-14

Vroeger hadden we maartse buien en aprilse grillen. Die zijn blijkbaar afgeschaft en vervangen door meise … ja meise wat eigenlijk?

Gepost door: Benjamín | 10-05-14

Reageren op dit commentaar

@Tja Benjamin ik kan het ook niet onmiddellijk aanvullen :-)

Gepost door: magda | 10-05-14

De commentaren zijn gesloten.